ایرانسلامتی و زندگی

آمار مبتلایان و جان باخته‌گان کرونا در ایران؛ شیب صعودی همچنان ادامه دارد، پنج استان در وضعیت هشدار

سخنگوی وزارت بهداشت ایران از ۲۱۱۱ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور و افزایش شمار بیماران کووید-۱۹ به ۱۲۴ هزار و ۶۰۳ نفر تا ظهر امروز سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت خبر داد.

کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت ایران همچنین، از جان باختن ۶۲ تن دیگر در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد. به این ترتیب آمار کل جان باخته‌گان ویروس کرونا در ایران به ۷ هزار و ۱۱۹ نفر رسید.

در دو روز گذشته شمار مبتلایان نزدیک به سه برابر افزایش داشته است

همچنین تا کنون ۷۱۶ هزار و ۱۷۶  آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در ایران انجام شده است. تا دیروز این میزان به ۷۰۱ هزار و ۶۴۰ مورد آزمایش می رسید.

به گفته آقای جهانپور، از تعداد کل مبتلایان، ۲هزار و ۶۹۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت ایران تا کنون ۹۷ هزار و ۱۷۳ نفر هم بهبود یافته اند.

سخنگوی وزارت بهداشت افزود: کماکان خطه الاحواز در وضعیت قرمز قرار دارد.

طبق گفته آقای جهانپور، حدود ۲۵ درصد (یک چهارم) موارد تشخیص‌های جدید این بیماری را به خود اختصاص می‌دهد

وی همچنین روز گذشته گفت: در استان‌های لرستان، خراسان شمالی، کرمان بویژه جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان بویژه جنوب این استان و همچنین استان کرمانشاه وضعیت را به صورت هشدار قلمداد می‌کنیم. بنابراین در این استان ها و همچنین سراسر کشور، رعایت بیشتر نکات بهداشت فردی و عمومی و مراعات فاصله‌گذاری اجتماعی و عدم حضور در تجمعات غیر ضرور در دستور کار است.

در حالیکه مقامات دولت ایران در روزهای اخیر از سربلندی جمهوری اسلامی در دوران کرونا سخنن می‌گویند، وضعیت استان‌های لرستان، سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی، کرمان، کرمانشاه و آذربایجان شرقی همچنان بحرانی گزارش شده است. براساس گفته‌های مسئولان بهداشتی ایران، شمار مبتلایان جدید بیماری کوویدـ۱۹ در این استان‌ها به شدت افزایش یافته است و در روزهای آینده باید منتظر موج دوم شیوع ویروس کرونا بود.

این در حالیست که علی ربیعی سخنگوی دولت امروز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت گفته است: در گزارشاتی که داشتیم، نشان می‌داد مراسم شب‌های قدر به خوبی برگزار شده که زمینه را برای مراسم‌های مذهبی دیگر و برای بررسی وضعیت زیارتگاه‌ها و اماکن مذهبی آماده کرد تا بتوانیم تصمیمات جدیدتری را اتخاذ کنیم.

سخنگوی دولت همچنین تصریح کرد: گزارش‌ها در ستاد ملی نشان می‌داد که از مرحله مدیریت و کنترل بیماری عبور کردیم و امروز کادر وزارت بهداشت و درمان و تمام دستگاه های همراه وارد فاز مهار بیماری شده اند.

از سوی دیگر حسن روحانی دیروز ۲۷ اردیبهشت در جلسه ستاد مقابله با کرونا، اظهار کرد: روز قدس امسال در ۲۱۸ شهرستانی که وضعیت آنها سفید است و نماز جمعه در آن برقرار است می‌تواند برگزار شود،

وی همچنین گفت تهران شرایط قرمز دارد؛ اما خیلی سخت است به عنوان پایتخت در آن خبری نباشد و بر طبق تصمیم گیری مراسم روز قدس به سپاه سپرده شده و از یک مبدا تا انتها حرکتی به وسلیه خودرو که در واقع حرکت تبلیغی است انجام می‌شود و اجتماع مردمی نداریم.

این در حالی است که سخنگوی وزارت بهداشت ایران در ارتباط با انتشار فهرست شهرستان های سفید در رابطه با شیوع کرونا و بازگشایی مدارس و نماز جمعه‌ها گفته بود که اعلام مناطق سفید هیچ منبع رسمی نداشت.

کیانوش جهانپور، بعد از ظهر سه شنبه ۱۶ اردیبهشت، در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد و  به سوالات خبرنگاران پاسخ می‌داد گفت «سیاست وزارت بهداشت این نبود که به صورت متمرکز اسامی مناطق سفید را اعلام کند. منبع رسمی هم این مناطق را اعلام نکرده است. و قاعدتاً در این صورت ما پاسخگو نیستیم.»

از سوی دیگر همزمان وزارت بهداشت در پی سخناناخیر رهبر جمهوری اسلامی درباره «ضرورت دعا و توسل»، اجازه بازگشایی مساجد را در بسیاری استان‌ها برای برگزاری مراسم شب‌های قدر صادر کرده بود.

معاون برنامه ریزی ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران نیز هفته پیش نسبت به روند افزایشی کرونا در برخی شهرها و از جمله پایتخت هشدار داده و شناور شدن ساعت کاری ادارات را خواستار شده بود.

علی ماهر همچنین نسبت به اوج گیری آمار فوتی‌ها طی هفته‌های آتی هشدار داد و افزود: «اگر با رعایت ۸۶  پروتکل ابلاغی کار می‌کردیم، طبیعتا میزان ابتلا نباید افزوده می شد، ولی احتمالا پروتکل‌ها غیر قابل اجراست. این پروتکل‌ها در محدوده‌های شهری نظیر مترو جواب نمی‌دهد و مردم باز هم در فضای بسیار نزدیک به یکدیگر تردد می‌کنند.»

ماهر با اعلام اینکه به نظر می رسد که باید به سمت شرایط قرنطینه‌ای شدیدتر پیش رویم، تاکید کرد: «وضعیت فعلی به هیچ وجه مطلوب نیست. کاهش هزار نفر بستری به کمتر از ۳۰۰ مورد در روز، ناشی از قرنطینه، سخت گیری‌ها و رعایت مردم بود که تا ۲۳ فروردین ادامه داشت. با ابلاغ پروتکل‌ها و باز شدن اصناف، مردم پروتکل‌ها را به دست فراموشی سپردند. شاید هم برای بازگشت مردم به جامعه اندکی زود بود.»

ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت ایران، روز جمعه،‌ ۱۹ اردیبهشت، گفت که در برخی استان‌ها از جمله «خطه الاهواز» ابتلا به کرونا «به شکل قابل توجه» رو به افزایش است.

آقای حریرچی در گفتگویی که با خبرنگاران داشت، تاکید کرد «آن انتظاری که از افزایش روند نزولی داشتیم به دست نیامده است».

در هفته‌های گذشته مسئولان محلی در خطه الاهواز روند صعودی آمار ابتلا به کرونا در این استان و «آلودگی شدید» را نگران‌کننده خوانده بودند.

فرهنگ کره‌بندی، رئیس بیمارستان رازی الاهواز، روز پنچشنبه، ۱۸ اردیبهشت گفت: «از هر دو مراجعه‌کننده به بیمارستان رازی باید یک نفر بستری شود.»

در استان هرمزگان، حمید جهانگیری، فرماندار شهرستان حاجی‌آباد، با افزایش این بیماری جلسه اضطراری ستاد مبارزه با کرونا با حضور مسئولان شهرستان برگزار کرده بود.

در همین حال، در استان مرکزی، شهرستان خنداب که پیش از این از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا به عنوان شهر دارای وضعیت سفید اعلام شده بود نیز کماکان در وضعیت قرمز قرار دارد.

محمد جمالیان، رئيس دانشگاه علوم پزشکی اراک با اعلام این خبر گفت: «سفید اعلام شدن شهرستان خنداب، طبق معیار وزارت بهداشت و کمیته ملی مبارزه با کرونا، و آن هم با توجه به میزان بستری‌ها در بیمارستان‌های شهرستان بوده است.»

دکتر علی احسان‌پور روز ۱۲ اردیبهشت‌ماه در خصوص افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا در الاهواز (خوزستان) گفته بود: با توجه به پیش‌بینی انفجار بیماری در روزهای آتی در صورت تداوم وضع فعلی که در جامعه شاهد آن هستیم، احتمال اعمال ضوابط سختگیرانه و جدی‌تری در سطح این خطه مطرح است.

همچنین رضا نجاتی سخنگوی ستاد مدیریت بیماری کرونا در الاهواز روز یکشنبه ۱۴ اردیبهشت اعلام کرد «بر اساس تصمیم شورای تامین استان اگر ظرف سه روز آینده مردم و صنوف اهواز وچند شهر دیگر که آمار مبتلایان بالایی دارند نسبت به رعایت اصول بهداشتی بی توجهی یا کم توجهی نمایند و همچنان آمار بالا باشد شهر مربوطه قرنطینه خواهد شد.»

از سوی دیگر کمیته اپیدمیولوژی وزارت بهداشت در روزهای گذشته اعلام کرده است که در ۱۵ استان کشور روند صعودی ابتلا به ویروس کرونا مشاهده می‌شود.

بر این اساس در استان‌هی قم، لرستان، ایلام، گیلان، گلستان، خراسان رضوی، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، هرمزگان، کرمان، یزد، اصفهان، زنجان، چهارمحال و بختیاری و کرمانشاه، روند صعودی شیوع کرونا مشاهده می‌شود.

همچنین ستاد ملی مقابله با کرونا روز یک‌شنبه ۱۴ اردیبهشت با انتشار گزارشی اسامی ۶۱ شهرستان را که در وضعیت قرمز شیوع کرونا قرار دارند، اعلام کرد.

براساس این گزارش شهرستان‌های شمیرانات و ری در استان تهران، آشتیان در استان مرکزی و اهر در آذربایجان شرقی با متوسط بستری روزانه شش نفر به ازای هر صدهزار نفر جمعیت، بالاترین میزان بستری در کشور را دارند.

همچنین حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران صبح روز یکشنبه ۱۴ اردیبهشت، در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت از روز دوشنبه مساجد ۱۳۲ شهرستان و از ۲۰ اردیبهشت مدارس مناطق کم خطر باز می‌شود.

این در حالی است که پیش از این مقامات وزارت بهداشت ایران از نبود مناطق سفید در ایران خبر داده بودند. کیانوش جهانپور گفته بود: «هیچ استانی در وضعیت سفید از نظر ابتلا به کرونا نیست.»

حسن روحانی پیش از این گفته بود تصمیم دولت مبنی بر تاریخ بررسی بازگشایی اماکن مذهبی پایان اردیبهشت باشد اما به درخواست علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه، دولت نیز تصمیم خود را عوض کرده و این تاریخ را جلو کشیده است.

رئیس‌جمهور ایران مشخص نکرد که آیا در این خصوص از نظر کارشناسان همه‌گیری و پزشکان نیز استفاده شده است یا نه.

آقای روحانی همچنین از بازگشایی مدارس خبر داد و گفت: «در جلسه پیشنهاد داده شد که مدارس مناطقی که در مناطق کم‌خطر هستند از ۲۰ اردیبهشت بازگشایی شده و یک ماه آموزش ادامه یابد و بعد امتحانات برگزار شود ولی من در این‌باره نگران بودم و زمان آن را به تاریخ ۲۷ اردیبهشت انداختیم و گفتیم تا آن زمان مطالعات و بررسی‌ها صورت بگیرد و تا آن زمان تصمیم‌گیری خواهد شد.»

همچنین سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی امروز اعلام کرده است که آمار مبتلایان به کرونا در چند روز اخیر در این استان «افزایش چشمگیر» داشته است.

در اردبیل نیز استاندار این استان گفته است که وضعیت این استان از سفید به «وضعیت زرد و در برخی نقاط به قرمز رسیده‌» است.

از سوی دیگر دبیر ستاد مبارزه با کرونا در استان بوشهر نیز امرو از نگرانی‌ها در مورد افزایش شدید این بیماری در استان خبر داد و گفت دلیل این افزایش دید و باز دید‌ها و ترددهای بین شهری است.

بر اساس اظهارنظر مقامات رسمی وزارت بهداشت ایران، در فصل پاییز کووید ۱۹ دوباره اوج می گیرد، هم‌زمان آنفلوانزا نیز به پیک خود می رسد.

همچنین برخی کارشناسان و اپیدمیولوژیست ها معتقد هستند موج دوم شیوع بیماری رخ خواهد داد ولی زمان و بزرگی آن به درستی قابل تعیین نیست، زیرا موضوع داینامیک تحت تأثیر عوامل مختلف است.

محمدرضا شانه‌ساز، معاون وزیر بهداشت ایران و رئیس سازمان غذا و دارو نیز در خصوص شیوع دوباره ویروس کرونا و به‌وجود آمدن موج‌های جدید گفته است: «در پاییز و ماه‌های مهر، آبان و آذر نگرانی‌مان بسیار جدی است، چراکه در این ایام می‌تواند موج بعدی کرونا رخ دهد.»

آقای شانه‌ساز در رابطه با شیوع مجدد کرونا تاکید داشته که «در رخداد این موضوع هیچ شکی نداریم و قطعا رخ می‌دهد.»

همچنین علیرضا رئیسی، معاون بهداشتی وزارت بهداشت روز دوشنبه ۸ اردیبهشت در یک نشست خبری گفته است در ایران ۶۰ شهرستان از نظر میزان شیوع ویروس کرونا در وضعیت قرمز هستند.

به گفته آقای رئيسی، ۲۲۴ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۱۶ شهرستان نیز در وضعیت سفید قرار دارند.

فعالیت‌ اداره‌ها و برخی مشاغل در بیشتر استان‌های ایران از روز شنبه ۲۳ فروردین از سر گرفته شد.

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران پیشتر گفته بود مشاغل کم‌خطر از ٢٣ فروردین در شهرستان‌ها و از ۳۰ فروردین در استان تهران می‌توانند فعالیت خود را آغاز کنند.

در روزهای اخیر مقامات محلی ایران از افزایش شمار مبتلایان در استانها بعد از برداشته شدن منع تردد، داده و نسبت به موج دوم شیوع کرونا هشدار داده‌اند.

محمدمهدی گویا، رئیس مرکز بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت ایران نیز از افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا در شش استان ایران خبر داده بود.

به گفته آقای گویا و مقام‌های این استانها، در استان‌های تهران، شیراز، خوزستان، زنجان و آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی، موارد ابتلا به کرونا بالا رفته که علت آن افزایش تردد است.

همچنین سعید نمکی وزیر بهداشت اخیرا گفته بود: «باید خودمان را برای موج های سهمگین بعدی کرونا آماده کنیم زیرا هنوز ویروس کرونا را نمی شناسیم. من به رئیس جمهوری نیز گفتم ما با کرونا شطرنج بازی می کنیم و مدیرکل سازمان بهداشت جهانی نیز نمی تواند آینده کرونا را پیش بینی کند.»

از سوی دیگر مرکز پژوهش‌های مجلس ایران نیز در گزارشی نوشت که ایران تا کنترل موج اپیدمی کرونا فاصله دارد و اقدامات دولت و مدیریت بحران در آغاز شیوع اپیدمی کرونا را «ضعیف» توصیف کرد.

همچنین مرکز پژوهش‌های مجلس ایران روز ۲۶ فروردین گزارشی منتشر کرد که می گفت، تعداد افراد جان‌باخته بر اساس ابتلا به کرونا هشت هزار و ۶۰۹ نفر و تعداد مبتلایان بین ۶۰۰ تا ۷۵۰ هزار نفر است.

مرکز پژوهش‌های مجلس ایران در این گزارش که بر اساس تخمین‌ها اعلام کرده بود گفت که آمار واقعی تعداد جان‌باخته‌گان ویروس کرونا حدود دو برابر وتعداد مبتلایان بین ۸ تا ۱۰ برابر آمار اعلام شده توسط وزارت بهداشت است.

از سوی دیگر سرپرست مرکز پژوهش‌های مجلس ایران سپس به انتشار گزارش این مرکز در آنچه که «رسانه های بیگانه» خوانده، واکنش نشان داده و گفته  که  آمار تخمینی را تحریف کرده‌اند.

این مرکز همچنین در مورد شمار واقعی مبتلایان به کرونا در ایران گفت مرجع اعلام آمار ستاد ملی مقابله با کروناست.

معاون وزیر بهداشت نیز در روزهای اخیر احتمال ابتلای ۸۰۰ هزار نفر را قطعا تایید کرده بود

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا