Site icon Aznews TV

Uluslararası Güney Azerbaycan Türkleri Üçüncü Formu ✍️Telat PEDÜK

Her biri birbirinden kıymetli saygıdeğer hanımefendiler, beyefendiler ve sevgili kardeşlerim. Sözlerime başlamadan önce sizlerle birlikte bu anlamlı günde birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu dile getirerek her birinizi saygıyla selamlarım.

Bugün 29 Nisan 2023 Cumartesi bizler bugün burada üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Güney Azerbaycan Türkleri Üçüncü Formu için bir aradayız. Bu anlamlı günün düzenlenmesinde emeği geçen her kese teşekkürlerimi sunarım.

Bugün buraya gelmeden önce fikir alış verişinde bulunmak için görüştüğüm Güney Azerbaycanlı Soydaşlarımızın sizlere selamını getirdim. Serin sulu bulaklardan, atalardan babalardan Ağ birçekli analardan Dede Korkut’un diyarından, Köroğlu’nun nigarından, Setter Han’ın hünerinden, Şehriyar’ın şeherinden, Dan Ulduzlu seherinden, Akkoyunluların otağından, Karakoyunluların obasından, Sakaların yaylaklarından, Tomris Hanım’ın at sürüp kılıç kuşandığı yaylaklardan size selam getirmişem. Buradan da Türklüğün atar damarı Güney Azerbaycan’a selam olsun. Güney Azerbaycanlı analara, babalara, bacılara, kardeşlere, dedelere, nenelere selam olsun.

Saygıdeğer katılımcılar yüksek müsaadenizle birkaç cümle ile sizlere kendimi tanıtmak isterim. 1914 ler de Türk nüfusuna karşı büyük soykırımların yapıldığı Kafkaslardan ( Dağ Arığdan Ahırkelekten ) 1920 li yıllarda Türkiye’ye göç etmek zorunda kalan sürgün edilen ailelerin üçüncü kuşak çocuklarından biri olarak 1978 tarihinde Kars’da dünyaya gelmiş öz ve öz hem Azerbaycan hem Karapapak Türkü ailelerin bir çocuğuyum. 1914 lü yıllar derken tabi o yılların travmasını, vahşeti yaşayan insanların anıları vatan özlemleri ile büyümüş bir kişi olarak dünyaya haykırıyorum. Bizlere 1914 lü yıllarda ve daha öncesinde yaşattığınız soykırımları, bizlere karşı işlediğiniz insanlık suçlarını bugün yaşadığımız yüzyılda Güney Azerbaycanlı Soydaşlarımıza yaşatmanıza asla ve asla müsaade etmeyeceğiz.  Egoman devletlerin, emperyalist devletlerin kuklası sözde iran rejimi sana haykırıyorum 100 yıl önce aynı hayatta oyun oynayan, toy eden dedelerin torunlarıyız. Sınırın ötesinde bıraktığımız öz ve öz kardeşlerimize uzattığın o kirli eli kıracağız.

Türkiye’ye göç ettiğimiz o yıllarda bizlere sahip çıkan mensubu olduğum Büyük Türk Milletine, ve Yurttaşı olmaktan büyük gurur duyduğum Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Türk tarihinin duayen devlet adamı, yenilmez komutanı sarı saçlı mavi gözlü Bozkurt’a Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e sonsuz minnettarlığımı teşekkürümü sunarım. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Azerbaycan Devleti arasındaki bu güçlü bağ işte böylesine yüce bir lider tarafından sağlam temeller üzerine kurulmuştur. Türk Milletinin Atası Atatürk kurduğu topraklara sığınan hiçbir Türk’e sığınmacı, göçmen vb yakıştırmalar yapmamış tarihin bize emaneti kardeşlerimiz diyerek sahip çıkmıştır.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi Azerbaycan’ın sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir. Bugün Güney Azerbaycan’da yaşattığınız o keder bizim kederimizdir o kederi biz de yaşıyoruz.

Kirli ağızlarından Hz Hüseyin, Hz Ali, Hz Hasan isimlerini düşürmeyen ancak Yezid’in dünyadaki kopyası olan sözde din adamları çekin kirli ellerinizi benim kardeşlerimiz üzerinden.

Konuşmamda keder dedim ya Azerbaycan’ımın Ata Yurdumun kederi. Şimdi kısa başlıklar halinde sizlere Güney Azerbaycan’ın kederinden, kederimizden bahsedeceğim.

Saygıdeğer katılımcılar daha söylenecek çok söz var ancak vaktinizi almak istemem zamanı geldiğinde hepsini dile getireceğim. Dünya, insanlık kimin ne olduğunu görecek öğrenecek.

Sana sesleniyorum malum şahıs değil 4 dublör 400 dublör kullansan da işlediğin insanlık dışı suçların cezası kalmayacak.

Şimdi bir kaç madde ile biz Türkiye olarak neler yapabiliriz bunları sıralamak istiyorum. Yüksek müsaadenizle.

 

Saygıdeğer katılımcılar kısa dedim ama uzun bir konuşma oldu. İnanıyorum yararlı olacaktır. Mesaj yerini bulacaktır. Farkındalık oluşturacağız.

Güney Azerbaycan derken sadece Azerbaycan Türkleri için değil aynı hassasiyeti Kaşgaylar, Horasanlar, Türkmenler, Sungurlar, Kazaklar, Karapapaklar, Ebiverdiler, Özbekler için de gösteriyoruz.

Azerbaycan’ın Kuzeyi yada Güneyi şunu çok iyi bilgin Azerbaycan’ın sadece İstanbul ve Kars konsolosluğu yok. Türkiye’de bilinen 6milyon Azerbaycan Türk’ü var. Buda şu demektir Türkiye’de 6milyon Azerbaycan konsolosluğu var. Azerbaycan sahipsiz değildir.

Son olarak Güzey Azerbaycan’ın asil insanlarını, yurt dışında vatanından uzak yaşayan her bir soydaşımı, Güzey Azerbaycan’da yaşayan dostlarımı, kardeşlerimi, anne babalarımı, nene dedelerimi, ağabeylerimi, bacılarımı beni tanıyan tanımayan herkesi, ve siz saygıdeğer katılımcıları selamlıyorum.

 

Yaşasın tam bağımsız Güney Azerbaycan Devleti !

Exit mobile version