
مدیرعامل آتشنشانی فردیس شامگاه شنبه ۱۳ اردیبهشت گفت که آتشسوزی در این شهرستان «در مجاورت نیروگاه»، و به گفته او «در یک کانکس در مجاورت سکوی زباله»، رخ داد.
حسین آشوری به ایسنا و همچنین تلویزیون رسمی ایران گفت که آتش به دلیل وزش باد به مساحتی حدود دو هزار متر گسترش یافت و ۹ دستگاه خودروی سنگین دیگر به محل حادثه اعزام شدند.
این مقام آتشنشانی با بیان اینکه حریق «تحت کنترل قرار گرفت»، علت حادثه را بر اساس بررسیهای اولیه «سهلانگاری شخص مستقر در کانکس» عنوان کرد.
برخی رسانههای ایران وقوع آتشسوزی در داخل نیروگاه را رد کرده و از «فعالیت عادی» این نیروگاه خبر دادهاند.
از جمله خبرگزاری مهر با تکذیب «شایعات درباره وقوع آتشسوزی در نیروگاه منتظر قائم»، گزارش داد که این نیروگاه در ساعت ۱:۱۰ بامداد یکشنبه «به صورت عادی در حال فعالیت است».
اندکی پیش از این آتشسوزی، خبرگزاری صدا و سیما از وقوع یک آتشسوزی در شهرستان نظرآباد، حدود ۵۰ کیلومتری فردیس، خبر داده بود.
به نوشته این خبرگزاری، این حریق در «محل دپوی کارتنهای ضایعاتی» رخ داد و «مهار شد». آتش سوزی از «یک واحد پرس کارتن» شروع شد و به ۱۲ واحد مجاور سرایت کرد اما «۱۰ واحد آتشنشانی از شهرهای کرج، اشتهارد و آبیک» موفق به مهار حریق شدند.
شامگاه شنبه برق مناطقی از استان البرز قطع شد اما مقامهای استانی علت آن را «طوفان» و وزش باد شدید اعلام کردند.
مسعود خواجهوند، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان البرز، علت قطع برق در سه شهرستان ساوجبلاغ، فردیس و چهارباغ را وزش طوفان اعلام کرد.
او گفت که تیمهای فنی – مهندسی شرکت برق البرز برای ترمیم شبکههای برق به این سه شهرستان اعزام شدهاند.
مهدی مهرور، مدیرکل مدیریت بحران استانداری البرز، حریقها در این استان را «دو آتشسوزی جزئی» خواند و از مردم خواست که «به شایعات در مورد زمینلرزه توجه نکنند».
اندکی پیش از وقوع آتشسوزیها در البرز، مرکز لرزهنگاری ایران از وقوع زلزلهای به بزرگی چهار در این استان خبر داده بود.
بنابر این گزارش، این زمینلرزه حدود ساعت ۲۱ شامگاه شنبه در عمق هشت کیلومتری زمین روی داد و کانون آن در نزدیکی شهرهای ماهدشت و صفادشت بود.
محمدباقر خلفی، رئیس جمعیت هلال احمر البرز، و همچنین احمد مهدوی، رئیس اورژانس این استان گفتهاند که این زمینلرزه خسارت جانی نداشته است.