آذربایجانایرانسلامتی و زندگی

دانشگاه علوم پزشکی تبریز: بیشترین میزان فوتی کرونا در افراد چاق است

 رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز از راه اندازی کمپین مبارزه با چاقی در آذربایجان‌شرقی خبر داد و افزود: افراد چاق بیشترین میزان مرگ و میر ناشی از ابتلا به کرونا را دارند.

محمدحسین صومی روز چهارشنبه، چهارم تیر، در جلسه کارگروه تخصصی اجتماعی، فرهنگی، سلامت بانوان و خانواده استان، از شناسایی ۱۶ هزار و ۳۵۴ بیمار کرونایی با انجام تست PCR در استان خبر داد و افزود: ۳.۸ درصد از این تعداد یعنی ۶۱۳ نفر تاکنون در استان فوت کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، آقای صومی با بیان این‌که هفته گذشته بیشترین تعداد بیمار جدید در استان شناسایی شده است، ادامه داد: اکنون بیماران جدید کرونایی روزانه در استان از ۳۰۰ نفر به ۴۵۰ نفر افزایش یافته است.

وی متذکر شد: آمارها نشان می‌دهد که روند شیوع کرونا در استان به آرامی در حال افزایش است.

صومی ادامه داد: بناب، چاراویماق، اهر و هریس شهرستان‌های دارای پیک کرونا بوده و خداآفرین، سراب و عجب شیر نیز دارای کمترین تعداد مبتلا به کرونا هستند؛ البته با توجه به وضعیت‌ ابتلا در هفته‌های گذشته، امکان دارد که جای شهرستان‌های پیک و کمترین ابتلا به کرونا، عوض شود.

وی در خصوص مشکلات حوزه بهداشت در استان، گفت: میزان چاقی در استان سه درصد بیشتر از میانگین کشوری است در حالی که چاقی مهم‌ترین فاکتور در مرگ و میر بیماران کرونایی است.

وی با اشاره به اهمیت وجود آزمایشگاه جامع سلامت برای شناسایی بیماران ویروسی در استان، اظهار کرد: اکنون میزان تست گیری کرونا در استان ۱۰۰۰ نفر در روز است اما باید به ۵۰۰۰ نفر در روز برسد.

وی هم‌چنین از کاهش نگرانی مردم در خصوص ابتلا به کرونا از ۹۰ درصد به ۷۰ درصد خبر داد.

وی با اشاره به وضعیت مطلوب استان در تولید ماسک و سایر لوازم بهداشتی، اظهار کرد: اگر مواد اولیه داشته باشیم، ظرفیت تولید ۵۰۰ هزار ماسک سه لایه جراحی و ۲۰۰ هزار ماسک n۹۵ را داریم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در خصوص وضعیت دانشگاه در مسیر تحقق اهداف، اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی تبریز در سال ۹۶، به عنوان دانشگاه برتر با تحقق ۹۶.۴۹ درصد اهداف خود دست یافت و در سال ۹۷ و ۹۸ نیز جزو سه دانشگاه برتر کشور در این حوزه بوده است.

وی با اشاره به کاهش مرگ و میر مادران باردار استان به هفت مورد در سال و کاهش مرگ نوزادان در حین زایمان، بیان کرد:

متاسفانه متوسط سالمندی در آذربایجان شرقی ۱۱ درصد بوده و بالاتر از میانگین کشوری، استان ما بین چهار استان پیر کشور قرار دارد.

وی با بیان این‌که یکی از دلایل افزایش تعداد سالمندان در استان مربوط به زیرساخت‌ها است، گفت: ۱۱ ستاد مرکز بهداشت به تازگی در شهرستان‌های مختلف استان ساخته شده و چهار ستاد دیگر نیز در حال احداث است؛ هم‌چنین ۸۲ درصد تجهیزات بهداشتی در استان وجود دارد.

صومی در خصوص وضعیت بیماری‌های غیرواگیر در استان، اظهار کرد: وضعیت استان و حتی کشور در این خصوص مطلوب نیست به طوری که ۱۸ درصد جمعیت استان دارای فشار خون بالا هستند که ۱۳ درصد شناسایی شده و تحت مراقبت قرار می‌گیرند.

وی گفت: در طول پنج سال اخیر، بیمار جدید تالاسمی در استان وجود نداشته است.

وی در خصوص وضعیت پوشش واکسیناسیون جمعیت استان، تشریح کرد: پیش از کرونا، تمامی جمعیت استان تحت واکسیناسیون قرار می‌گرفتند اما پس از کرونا و به دلیل خانه نشینی و ترس مردم از مراجعه و مراکز بهداشت، با کاهش سه درصدی پوشش واکسیناسیون مواجه بودیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز متذکر شد: با وجود این‌که میزان پوشش واکسیناسیون استان بسیار بیشتر از متوسط کشوری است اما برای بهبود این وضعیت باید مراکز بهداشت دائم ضدعفونی شوند تا از نگرانی مردم کاسته شود.

وی با اشاره به کاهش میزان ابتلا به وبا در استان، بیان کرد: شیوع تب مالت در طول سه سال گذشته کاهش یافته بود اما از سال ۹۷ بار دیگر روند ابتلا افزایشی شد؛ همچنین امسال هیچ گزارشی از ابتلا به مالاریا در استان نداشتیم.

 صومی در خصوص عملکرد این دانشگاه در کشور، گفت: کارشناسان روان دارای رتبه اول، کارشناسان تغذیه دارای رتبه دوم و پزشکان استان نیز دارای رتبه دوم کشوری هستند؛ از لحاظ مراقبت سلامت، دانشگاه علوم پزشکی تبریز در جایگاه سوم و از لحاظ ارائه خدمات و پذیرش بیماران کرونا در جایگاه اول کشور قرار دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا