AzərbaycanBölgə

UlUluslararası, Güney Azerbaycan Türkleri İkinci Forumu Sonuç Bildirisi

24/12/2022 tarihinde, İzmir, Tepekule Kongre Merkezinde bir araya gelerek, Uluslararası Güney Azerbaycan Türkleri İkinci Forumunu yapan bizler, İran’da yaşayan, 35 Milyondan fazla nüfusa sahip ve her türlü insan haklarından mahrum yaşayan, Güney Azerbaycan Türklerinin Özgürlük Mücadelesini desteklemek için şu kararları aldık. 
Güney Azerbaycan Türklerinin Özgürlük Mücadelesi başarıya ulaşıncaya kadar, soydaşlarımızın yanında olacağız.
Soydaşlarımızın, tamamen demokratik yöntemlerle sürdürdüğü, haklı mücadele’yi Türkiye, Azerbaycan, Türk Devletleri ve Dünya Devletleri haklarının daha yakından tanıması ve desteklemesi için, her türlü propaganda, tanıtım faaliyetlerini sürdüreceğiz.
Azerbaycan Cumhuriyeti ve Devlet Başkanının ve Türkiye Devletinin, Güney Azerbaycanlı soydaşlarımızın özgürlük mücadelelerini desteklemek için yaptığı tüm açıklamalar ve eylemlerin arkasında olacağız.
Yurt dışında faaliyetlerini sürdüren, Güney Azerbaycan Milli Teşkilatlarının, eylem ve söylem birliklerinin yaratılması ve devamı için, her türlü çalışmayı yapacağız.
Türkiye’de ve Yurt Dışında faaliyet gösteren Azerbaycan Diaspora teşkilatlarının, Güney Azerbaycanlı soydaşlarımızın özgürlük mücadelesini tanımaları ve desteklemeleri için, elimizden gelen tüm faaliyetleri sürdüreceğiz.
Güney Azerbaycan Türklerinin, ülke içinde ve dışında yaptıkları tüm mücadeleleri, eylemleri, etkinlikleri destekleyeceğiz.
Faşist, şövenist, İran Fars rejiminin, gerek soydaşlarımıza, gerek diğer İran vatandaşlarına karşı sürdürdüğü tüm baskıcı faaliyetlerin karşısında olacağız ve verilen her türlü demokratik mücadeleyi destekleyeceğiz. İran Fars Şövenist rejiminin gerçek yüzünün teşhir edilmesi ve tanınması için, her türlü faaliyetleri sürdüreceğiz.
Güney Azerbaycanlı soydaşlarımızın müttefiki olan, ortak düşmana karşı mücadele eden, tüm sosyal ve etnik gruplar ile dayanışma içinde olacağız.
Soydaşlarımızın mücadelesine destek olmak amacıyla, gerekli maddi fonların yaratılması için çalışacağız.
Güney Azerbaycanlı soydaşlarımızın mücadelesini bir üst seviyeye çıkmasına yardımcı olmak için, güçlü bir basın ve tanıtım organizasyonu yaratmak için, her türlü çalışmayı yapacağız. Özellikle, İranlı soydaşlarımızın büyük çoğunluğu tarafından izlenen Türksat uydusundan yayın yapan, milli bir televizyon yaratılması için, Azerbaycan ve Türkiye devletine ve İşadamı soydaşlarımıza her türlü başvuru yapılacak ve milli tv’mizin yaratılmasına çalışacağız.
Siyasi ve milli baskılar nedeniyle, ülkeyi terk ederek, Türkiye ve Azerbaycan’da yaşamak zorunda kalan soydaşlarımızın  daha güvenli ve rahat yaşaya bilmeleri için her türlü girişim yapılacaktır.
Güney Azerbaycanlı Soydaşlarımızın milli mücadelesinin daha çok insanımız tarafından tanınması için, Dünyanın değişik ülkelerinde, toplantılar, forumlar ve kurultaylar yapacağız.
 
Forum Katılımcısı, siyasi teşkilatlar, mili aktivistler.

Related Articles

Bir cavab yazın

Back to top button