ایران

مقابله با کرونا به سبک کره شمالی؛ اعزام سرباز به داروخانه‌ها

کیم جونگ اون با انتقاد از مسئولان کره شمالی، مقابله با شیوع جهش‌وار پاندمی کرونا را به ارتش واگذار کرده است. اکنون سربازان به داروخانه‌های پایتخت اعزام شده‌اند تا بر توزیع دارو برای مبتلایان به "موارد تب" نظارت کنند.

حدود دو سال و نیم پس از اعلام رسمی شناسایی نخستین مورد ابتلا به ویروس کرونا، عامل بیماری کووید۱۹ در شهر ووهان چین، کره‌شمالی که در همسایگی این کشور قرار دارد شیوع یکباره گسترده‌ای از پاندمی را تائید کرد.

رسانه رسمی کره شمالی و مقامات این کشور همچنان به تبعیت از کیم جونگ اون از به کار بردن واژه‌هایی نظیر کرونا و کووید۱۹ اجتناب می‌کنند و از “موارد تب” سخن می‌گویند.

دولت کره شمالی تا هفته گذشته هیچ مورد از ابتلا به کرونا در این کشور را به طور رسمی تائید نکرده بود. خبرگزاری رسمی کره شمالی ۲۳ اردیبهشت با تائید نخستین مورد مرگ یک بیمار مبتلا به کرونا از شناسایی صدها هزار مورد ابتلا به “تب” خبر داد.

با ارتش علیه ویروس کرونا

کیم جونگ اون خشمگین از ناتوانی مسئولان در پیشگیری از ورود پاندمی به کره شمالی ارتش را به حال آماده‌باش درآورد و مقابله با گسترش پر شتاب “موارد تب” را به نظامیان سپرد.

تاگس‌شاو، وب‌سایت کانال یک تلویزیون آلمان، سه‌شنبه ۲۷ اردیبهشت (۱۷ مه) گزارش داد که ارتش کره شمالی سربازان را به تمام داروخانه‌های پایتخت اعزام کرده تا شبانه روز بر توزیع دارو نظارت کنند.

پیونگ‌یانک حدود سه میلیون نفر جمعیت دارد و استقرار سربازان در داروخانه‌ها ظاهرا در مرحله نخست فقط در این شهر اجرا می‌شود.

خبرگزاری رسمی کره شمالی با انتشار تصویرهایی از استقرار نیروهای نظامی در داروخانه‌ها اعلام کرد، به فرمان کیم جونگ اون در بقیه شهرهای این کشور قرنطینه کامل یا شهربندان (Lockdown) به اجرا گذاشته شده است.

انتقاد از مسئولان و عدم فعالیت شبانه‌روزی داروخانه‌ها

رهبر کره شمالی پس از تائید شیوع پاندمی در این کشور از “عملکرد غیرمسئولانه” اعضای کابینه و مسئولان امور بهداشتی به شدت انتقاد کرد.

یکی از انتقادهای کیم جونگ اون متوجه داروخانه‌های کره شمالی است که به گفته او در ارائه خدمات ۲۴ ساعته به شهروندان و توزیع دارو کوتاهی کرده‌اند.

رسانه‌های دولتی روز سه‌شنبه مجموع موارد شناسایی شده ابتلا به کرونا طی چند روز اخیر را یک و نیم میلیون نفر و موارد فوت را ۵۶ مورد اعلام کردند.

بر پایه آمار رسمی تنها در روز دوشنبه ۲۷۰ هزار مورد ابتلا به “تب” در کره شمالی شناسایی شده است. ناظران با توجه به عدم اجرای واکسیناسیون عمومی در کره شمالی احتمال می‌دهند موارد ابتلا و مرگ در پیوند با بیماری کووید۱۹ در این کشور بسیار بیشتر از آمار رسمی باشد.

از آنجا که آزمایش تشخیص ابتلا به کرونا در کره شمالی تا کنون به طور رسمی آغاز نشده، کارشناسان معتقدند، نمی‌توان با اطمینان گفت چه تعداد از “موارد تب” با بیماری کووید۱۹ ارتباط دارند.

کره شمالی کشوری به شدت منزوی است با این حال همجواری آن با چین که به تازگی با موج جدید پاندمی روبرو شده این ادعا را باور ناپذیر می‌کند که تا هفته گذشته ویروس کرونا وارد این کشور نشده است.

راهکارهای تردیدآمیز در یک سیستم بهداشتی ابتدایی

سازمان جهانی بهداشت با توجه به این که سیستم بهداشتی کره شمالی “بسیار ابتدایی” و در مواجهه با چنین وضعیتی ناکارآمد ارزیابی می‌شود اوضاع این کشور را با نگرانی دنبال می‌کند.

مدیر واحد منطقه‌ای این سازمان در جنوب شرق آسیا می‌گوید از آنجا که کره شمالی برنامه‌ای برای واکسیناسیون نداشته این خطر وجود دارد که ویروس کرونا با سرعت زیاد میان شهروندان آن گسترش یابد.

رهبری کره شمالی تا کنون استفاده از سامانه جهانی دسترسی به واکسن سازمان ملل موسوم به “کوواکس” را رد کرده زیرا استفاده از این امکان مستلزم تن دادن به نظارت‌های بین‌المللی است.

کارشناسان بر این باورند که کره شمالی همچنین از ظرفیت کافی برای انجام آزمایش‌های تشخیص و بستری کردن مبتلایان در بخش مراقبت‌های ویژه برخوردار نیست.

افزون بر این مشخص نیست در کشوری که سازمان ملل سیستم بهداشتی آن را “ابتدایی” ارزیابی می‌کند داروخانه‌های ۲۴ ساعته قرار است چه دارویی به مبتلایان ارائه کنند که جلوی وخامت حال و مرگ و میر مبتلایان را بگیرد.

کره شمالی با حدود ۲۶ میلیون جمعیت از فقر و کمبود مواد غذایی شدید رنج می‌برد که صرف‌نظر از معدودی کارگزاران و وابستگان نزدیک حکومت شامل بخش بزرگی از شهروندان می‌شود.

به این ترتیب انتظار می‌رود، “راه حل” کیم جونگ اون برای مقابله با پاندمی کرونا با اعزام سرباز به داروخانه‌ها، مانند برنامه‌های اتمی آن فقط به تشدید مشکلات شهروندان منجر شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا