
رهبر کاتولیکهای جهان در بدو ورود خود به فرودگاه بینالمللی ادموندتون دست یکی از نجاتیافتگان این مدارس شبانهروزی را بوسید. او سفر خود را «توبهآمیز» و به تاوان نقش مبلغان کلیسای کاتولیک در همسانسازی اجباری چند نسل از کودکان بومی نامیده است.
این سفر احساسات بسیاری را در کانادا برانگیخته است، خاصه آن که بازماندگان این مدارس شبانهروزی و خانوادههایشان که با رنجهای از دست دادن عزیزان خود دست و پنجه نرم میکنند، مدتهاست خواستار عذرخواهی پاپ بودند.
پاپ فرانسیس در فرودگاه ادمونتون با استقبال نمایندگان بومیان، جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا، و ماری سیمو،ن اولین فرماندار کل بومی در کانادا، مواجه شد.
بر اساس گزارشها، رهبر کاتولیکهای جهان روز یکشنبه در هیچ برنامه رسمی حضور نیافت، اما روز دوشنبه با بازماندگان بومی این مدارس شبانهروزی در نزدیکی یکی از این مدارس سابق در شهر ماسکواسیس دیدار خواهد کرد و انتظار میرود از آنها عذرخواهی کند.
جورج آرکاند جونیور، رئیس بزرگ کنفدراسیون پیمان شش قوم اولیه کانادا، گفت: «در حال حاضر بسیاری از مردم ما نسبت به این مسئله شک دارند چرا که آسیب دیدهاند.» وی با این حال ابراز امیدواری کرد که با عذرخواهی پاپ آنها بتوانند سفر خود برای بهروزی و شفا از رنجها را آغاز کنند و آن شرایطی که سالیان سال علیه مردمان بومی وجود داشته است، تغییر کند.
رز آن آرکیبالد، رئیس مجمع ملی اقوام اولیه کانادا نیز که یکی از برجستهترین رهبران بومیان در این کشور محسوب میشود، گفت که چندین عضو خانواده او در این مدارس شبانهروزی بودند، از جمله یکی از خواهران او که در مدرسهای در اونتاریو جان باخت. او این مدارس را نهادی برای «همسانسازی و نسلکشی» نامید.
دولت کانادا اذعان داشته که آزار جسمی و جنسی در مدارس مسیحی این کشور که با بودجه دولتی اداره میشد از قرن نوزدهم تا دهه ۱۹۷۰ بیداد میکرد. حدود ۱۵۰ هزار کودک بومی از خانوادههایشان به زور گرفته شدند تا در این مدارس خانه، زبان و فرهنگ خود را فراموش کنند و در جامعه مسیحی کانادا ادغام شوند.
رادیوفردا