Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ایرانجهان

عراقچی می‌گوید بر اساس ان‌پی‌تی، چرخه کامل سوخت هسته‌ای حق ایران است

وزیر خارجه ایران با انتقاد از آنچه «موضع‌گیری حداکثری و لفاظی‌های تحریک کننده» خواند، بار دیگر تاکید کرد که تهران بر اساس معاهده ان‌پی‌تی حق غنی‌سازی اورانیوم را دارد.

عباس عراقچی بامداد شنبه ۱۳ اردیبهشت در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «ایران به عنوان یکی از امضاکنندگان موسس معاهده ان‌پی‌تی، کاملا حق داشتن چرخه کامل سوخت هسته‌ای را دارد.»

«معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای» (ان‌پی‌تی) در سال ۱۳۴۷ منعقد شد و ایران نیز جزو اولین امضا کنندگان این پیمان بود.

این پیمان در مرکز تلاش‌های جهانی برای جلوگیری از اشاعه جنگ‌افزار هسته‌ای قرار دارد.

بخشی از سانتریفیوژهای تأسیسات هسته‌ای در نطنز

غنی‌سازی؛ کلید پیشرفت مذاکرات ایران و آمریکا یا شکست آن؟

عباس عراقچی در یادداشت خود در شبکه‌های اجتماعی همچنین نوشت که «چندین عضو ان‌پی‌تی» غنی‌‌سازی اورانیوم دارند «در حالی که سلاح‌های هسته‌ای را هم کاملا رد می‌کنند»؛ او نامی از این کشورها نبرد.

پیشتر مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده، در مصاحبه با فاکس نیوز گفته بود که ایران اگر خواهان نیروگاه هسته‌ای برای تولید برق است، می‌تواند راکتور بسازد و برای سوخت آن، اورانیوم غنی‌شده از خارج وارد کند.

آقای روبیو با تاکید بر اینکه ده‌ها کشور در سراسر جهان این کار را انجام می‌دهند گفته بود: «در جهان، تنها کشورهایی که اورانیوم غنی‌سازی می‌کنند کشورهایی‌اند که سلاح هسته‌ای دارند».

به گفته وزیر خارجه ایالات متحده، «چیزی که ایران اساسا می‌خواهد این است که تنها کشور غیر دارنده سلاح هسته‌ای در جهان باشد که اورانیوم غنی می‌کند.»

مارک روبیو در مورد انتظارات خود از ایران در مذاکرات با آمریکا گفت: «ایران فقط باید بگوید ما موافقت کرده‌ایم دیگر غنی‌سازی نکنیم»

روبیو: ایران اگر بدنبال اورانیوم غنی‌شده برای نیروگاه هسته‌ای است، باید وارد کند

مقام‌های جمهوری اسلامی بارها گفته‌اند که اصل غنی‌سازی در ایران قابل مذاکره نیست و بر اساس ان‌پی‌تی، حق ایران است.

با این حال در سال‌های اخیر مقام‌های ایران از جمله محمدجواد ظریف و عباس عراقچی، وزیران خارجه قبلی و فعلی، بارها به دلایل مختلف تهدید به خروج از ان‌پی‌تی کرده‌اند.

در هفته‌های اخیر سه دور مذاکرات هسته‌ای بین تهران و واشینگتن برگزار شده اما دور چهارم آن و همچنین برنامه دیدار معاون آقای عراقچی با همتایان خود از سه کشور اروپایی طرف برجام به تعویق افتاده است.

به گفته بدر البوسعیدی، وزیر خارجه عمان که میانجی مذاکرات هسته‌ای تهران و واشینگتن است، این تعویق به دلیل مسائل «لجستیکی» رخ داده است.

وزارت خارجه ایران هم با محکوم کردن تحریم‌ها و «فشار بر شرکای تجاری و اقتصادی ایران»، روز جمعه در بیانیه‌ای نسبت به جدیت آمریکا در مسیر دیپلماسی ابراز تردید کرد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، روز پنجشنبه به همه کشورهای جهان هشدار داد که در صورت خرید نفت از ایران باید منتظر تحریم‌های مضاعف از سوی آمریکا باشند.

دونالد ترامپ در «تروث سوشیال»، شبکه اجتماعی خود، نوشت: «همه خریدهای نفت یا محصولات پتروشیمی ایران باید همین حالا متوقف شود!»

ترامپ: هر کشوری از ایران نفت بخرد تحریم خواهد شد و نمی‌تواند با آمریکا تجارت کند

ایران پس از خروج آمریکا از برجام در اردیبهشت ۱۳۹۷ از برخی تعهدات هسته‌ای خود ذیل این توافق عدول کرد و غنی‌سازی اورانیوم را تا ۶۰ درصد، بسیار نزدیک به سطح نظامی، افزایش داد.

گزارش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نشان می‌دهد که میزان ذخایر اورانیوم ایران در سال‌های اخیر در حدی است که در صورت غنی‌سازی ۹۰ درصدی، برای ساخت شش بمب اتمی کفایت می‌کند.

کشورهای غربی ایران را به تلاش برای دستیابی به سلاح اتمی متهم کرده‌اند؛ تهران همواره این اتهام را رد کرده و گفته است برنامه هسته‌ایش مقاصد صلح‌آمیز دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا