
به عنوان مثال، مقامات رسمی تهران سال هاست که در مورد اقدامات تحریک آمیز در همسایگی خود به ویژه نقض آتش بس توسط یگان های نظامی ارمنستان در مرز با آذربایجان و ورود هیئت اروپایی به خاک ارمنستان اظهار نظری نکرده است. برعکس، به ارمنستان سلاح و مهمات می دهد.
جالب است که ایران در عین واکنش شدید به درگیری اسرائیل و فلسطین و حتی تهدید اسرائیل، در قبال آنچه در قفقاز جنوبی می گذرد سکوت اختیار می کند. بنابراین، اگرچه مقامات تهران همیشه مدعی هستند که غرب، به ویژه ایالات متحده، اسرائیل را تامین مالی می کند، اما به دلایلی کمک های ایالات متحده و اتحادیه اروپا به ارمنستان را می پذیرند، که در خدمت تشدید تنش ها در قفقاز جنوبی است. یک راه بسیار دلپذیر
به نظر می رسد ایران از درگیری مستقیم با غرب اجتناب می کند و بیشتر شبیه نیروی نیابتی غرب رفتار می کند.
ائلیار کامرانی، روزنامهنگار پژوهشی از آذربایجان جنوبی در توضیح این موضوع برای آذرنیوز گفت: سیاست خارجی ایران حفظ منافع برخی کشورها است.
وی ادامه داد: وقتی به سیاست خارجی ایران نگاه می کنیم، می بینیم که این کشور مدت هاست تحت نفوذ غرب بوده است، در نشست اتحادیه اروپا، آمریکا و ارمنستان که در 5 آوریل برگزار شد، ایران نتوانست. این بدان معناست که ایران بیشتر از منافع خود از منافع این نهادها محافظت می کند.
این کارشناس خاطرنشان کرد: مقامات رسمی تهران نسبت به خودسری های ارمنی منطقه بی تفاوت است زیرا نمی تواند یک سیاست آزادانه انجام دهد. به گفته وی، غرب از موقعیت ایران برای ایجاد جبهه جدیدی علیه روسیه در قفقاز جنوبی استفاده می کند.
این مفسر سیاسی به تنش میان ایران و اسرائیل در روزهای اخیر اشاره کرد. گفت جنگ ایران فقط رسانه ای است.
وقایع اخیر مربوط به اسرائیل بار دیگر ثابت کرد که جنگ ایران فقط از طریق رسانه های جمعی و شبکه های اجتماعی صورت می گیرد. رژیم با اظهارات اغراق آمیز به ویژه در شبکه های اجتماعی کمپین های تهدیدآمیز ارزانی انجام می دهد. اما در واقع جرات گفتن یک کلمه را دارد. کامرانی گفت: وقتی اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه حمله کرد، رسانههای ایرانی مدعی شدند که انتقام سختی گرفته خواهد شد، اما این ادعاها و تهدیدها مثل همیشه در کلمات باقی ماند.
این کارشناس کشته شدن قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را یادآور شد. کامرانی گفت: کشته شدن پاسدار ایرانی در واقع به این دلیل است که ایران کشوری ضعیف است.
«ایران همچنین اولتیماتوم مرگ قاسم سلیمانی را به آمریکا ارسال کرد، اما تهدیدی توخالی بود زیرا اقدام واقعی صورت نگرفت. این اتفاقات به این دلیل است که ایران آنقدر که تصور میشود قوی نیست. تهران در سیاست غرب در قفقاز جنوبی دخالت نمیکند، فقط ترجیح میدهد سکوت کند.
این کارشناس همچنین نگرانی مقامات تهران را از وحدت ترکیه ابراز کرد. وی گفت: همکاری ایران با ارمنستان بر اساس تنش هایی در داخل کشور است.
“نباید فراموش کنیم که یکی از مسائلی که ایران را نگران می کند اتحاد ترکیه است. ترک آذربایجانی ها در آذربایجان جنوبی ، شورش ها و درگیری ها در داخل ایران، تهران را به همکاری با ایروان و ایجاد اتحاد علیه آذربایجان و ترکیه ترغیب می کند. لازم به ذکر است. آنچه در حال حاضر در قفقاز جنوبی اتفاق می افتد به ضرر ایران است، اما مقامات رسمی تهران از غرب دوری می کند و حوادث منطقه را نادیده می گیرد.”