
به گفته وی این طرح سالانه بیش از ۴۰۰ میلیون دلار هزینه خواهد داشت، در حالی که ارزش کل تولیدات زراعی اصفهان تنها ۱۵۰ میلیون دلار است.
وی با یک محاسبه سرانگشتی، هزینه انتقال هر مترمکعب آب از دریای عمان به اصفهان را حدود ۶ دلار اعلام کرده و با در نظر گرفتن نرخ ارز ۸۳ هزار تومانی در خردادماه، این رقم را معادل تقریباً ۵۰۰ هزار تومان برای هر مترمکعب برآورد کرده است.
کلانتری در بخشی از این مصاحبه اظهار داشت: «کسی نیست بگوید که این ۱۵۰ میلیون دلار را ما بیاییم به کشاورزان مجانی بدهیم، اینطوری ۲۵۰ میلیون دلار صرفهجویی میکنیم، و از طرف دیگر، آب زیرزمینی اصفهان شروع میکند به تزریق و از فرونشست زمین جلوگیری میشود.»
وی همچنین افزود: «وقتی هزینه انتقال این آب چند برابر کل سود کشاورزی است، چرا باید چنین پروژه پرخرجی را اجرا کرد؟ این تصمیمها اقتصادی نیستند و کشور را وارد بحرانهای بزرگتری خواهند کرد.»
این اظهارات در شرایطی بیان میشود که پروژه انتقال آب با مشارکت شرکت فولاد مبارکه و با هدف تأمین نیاز صنایع بزرگ طراحی شده و مصرف آن محدود به مصارف صنعتی است.
باتوجه به سرعت بیسابقه اجرای پروژه انتقال آب دریای عمان به اصفهان و در مقابل آن بیتوجهی کامل به بحران دریاچه اورمیه، ناظران این تفاوت را بازتابی از ماهیت فارسمحور حکومت ایران میدانند. به باور آنان، ساختار تمرکزگرای حکومت ایران که بر منافع اتنیک فارس بنا شده، زمینهساز تبعیض ساختاری علیه آذربایجان و سایر ملل تحت ستم در ایران شده شده است.