Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
آذربایجانایران

بلایی که معدن مس سونگون طی ۲۰ سال بر سر جنگل‌های قاراداغ آورد

تصاویر ماهواره‌ای، نشان می‌دهد فعالیت معدن مس سونگون وزرقان طی ۲۰ سال گذشته بخش بزرگی از جنگل‌های قاراداغ را نابود کرده است.

جنگل‌تراشی گسترده این واحد صنعتی مخرب، در آینده نزدیک تبعات گسترده تری در محیط زیست آذربایجان، سلامت مردم منطقه، کشاورزی و درآمد روستاییان برجا خواهد گذاشت.

این تخریبات گسترده در حالی است که این معدن متعهد به کاشت ۴۰۰ هکتار اصله نهال در سال جاری بود که قسمت عمده آن محقق نشده است.

پیشتر در اسفندماه ۱۳۹۹ رحیم  مهردادی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی از واریز شدن جریمه ۸ میلیاردی معدن مس سونگون به دلیل قطع ۲۳ هزار درخت جنگل های قاراداغ به حساب تهران خبر داد و گفت: این مبلغ «به صندوق ملی پرداخت شده است ولی تاکنون درصدی از این خسارت به استان برنگشته است.»

معدن سونگون آذربایجان، بزرگترین معدن مس خاورمیانه است و ۵۲ درصد ذخایر مس کشور در این معدن قرار دارد. این معدن در سال ۱۳۷۸ به بهره برداری رسمی رسید. اما مردم آذربایجان جنوبی طی دو دهه گذشته نه تنها سودی از این معدن نبرده اند بلکه با پیامدهای ویرانگر زیست محیطی حاصل از استخراج این معدن مواجه گشته‌اند و این پتانسیل عظیم اقتصادی، عملا به تهدیدی جدی برای آذربایجان بدل شده است.

حکومت ایران همانند سایر معادن آذربایجان، مواد معدنی مس سونگون را نیز به استانهای فارس نشین مرکز کشور منتقل می کند و سود این معدن عظیم نیز به جیب مردم این مناطق می رود و مردم تورک منطقه نیز با فقر، بیکاری و مهاجرت دست به گریبانند.

در خردادماه ۱۴۰۰ پورمحمدی استاندار وقت آذربایجان‌شرقی در اعتراف به تاراج معدن مس سونگون آذربایجان توسط حکومت تورک‌ستیز ایران گفت: «هر روز به میزان ۵۰ میلیارد تومان کنسانتره مس از مس‌سونگون ورزقان به کرمان می‌رود اگر همین پول در خود استان بماند اینجا بهشت می‌شود.»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا