آقای بلینکن که به هائیتی سفر کرده است، شامگاه پنجشنبه ۱۵ شهریور در یک نشست مطبوعاتی گفت: «بر اساس آنچه شاهد بودهام، بر سر ۹۰ درصد مسائل توافق حاصل شده، اما چند مسئله حیاتی دیگر باقی مانده است»، از جمله کریدور فیلادلفی که نوار غزه را به مصر مرتبط میکند.
او همچنین گفت که اختلافاتی نیز بر سر نحوه مبادله گروگانهای اسرائیلی و اسرای فلسطینی وجود دارد.
آنتونی بلینکن با اشاره به تلاش آمریکا، مصر و قطر برای میانجیگری گفت: «منتظرم که در چند روز آینده، دیدگاههایمان را با اسرائیل در میان بگذاریم و آنها (قطر و مصر) نیز دیدگاههای سه کشور را با حماس در میان بگذارند که چگونه میتوانیم مسائل مهم باقیمانده را حل و فصل کنیم.»
این اظهارات در حالی است که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، روز پنجشنبه در مصاحبهای با شبکه تلویزیونی فاکس نیوز، ارزیابی آنتونی بلینکن مبنی بر توافق طرفین بر سر ۹۰ درصد از موضوعات مربوط به آتشبس را تکذیب کرد و گفت که چنین نیست.
آقای بلینکن در ادامه سخنان خود همچنین به موضوع عادیسازی روابط میان اسرائیل و عربستان سعودی پرداخت و اعتقاد دارد نتانیاهو که اولویت اصلی خود را عادیسازی روابط دیپلماتیک با کشورهای عربی قرار داده است، همچنان می تواند با عربستان سعودی، به توافقی تاریخی دست یابد.
وزیر خارجه ایالات متحده دستیابی به این توافق پیش از پایان کار دولت جو بایدن در ژانویه سال ۲۰۲۵ را رد نکرد، اما گفت که لازمه این توافق در وهله اول آتشبس در غزه است.
وی اظهار داشت: «تصور میکنم اگر بتوانیم بر سر آتشبس در غزه به توافق دست پیدا کنیم، فرصتی برای عادیسازی روابط باقی میماند.»
جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، روز ۹ خرداد پیشنهاد آتشبس سه مرحلهای را ارائه کرد، اما از آن زمان تاکنون اختلافات میان طرفین جنگ در رابطه با مسئله آزادی گروگانها و حضور نیروهای اسرائیلی در غزه باقی مانده است.
گروه افراطی حماس که ایالات متحده و دیگر کشورهای غربی آن را تروریستی میدانند، هرگونه حضور اسرائیل در کریدور فیلادلفی را رد کرده، اما بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، تاکید داشته است که اسرائیل از این کریدور صرف نظر نخواهد کرد.
جنگ کنونی غزه از زمان حمله گروه افراطی حماس به جنوب اسرائیل در روز هفتم اکتبر که بر اساس آمار اسرائیل، هزار و ۲۰۰ کشته بر جای گذاشت، آغاز شد. شبهنظامیان حماس همچنین در جریان آن حمله حدود ۲۵۰ شهروند اسرائیلی را ربودند و به گروگان گرفتند.
اسرائیل نیز متعاقب این رخداد تهاجم همهجانبهای را به نوار غزه آغاز کرد که به گفته وزارت بهداشت غزه، نهادی که تحت کنترل حماس است، به کشته شدن بیش از ۴۰ هزار فلسطینی انجامیده و اکثریت جمعیت ۲.۳ میلیون نفری این منطقه را آواره کرده است.