
پس از اینکه ایران اعلام کرد در تاسیسات هستهای نطنز «حادثه»ای رخ داده، روزنامه جروزالم پست اسراییل با انتشار گزارشی نوشت: «حادثه صبح روز یکشنبه در نطنز یک “حادثه” نبوده و خسارت آن بسیار شدیدتر از آن چیزی است که ایران به مردم ارائه می دهد.»
جروزالم پست همچنین نوشت: «به نظر می رسد که این حادثه احتمالاً ناشی از حمله سایبری بوده که اسرائیل پشت آن است.»
بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران روز یکشنبه ۲۲ فروردین اعلام کرد که “یک حادثه” صبح روز یکشنبه در شبکه توزیع برق تأسیسات هسته ای نطنز، مرکز اصلی غنی سازی اورانیوم ایران رخ داده است.
بهروز کمالوندی بدون ارایه جزییات از این «حادثه» گفت: «خوشبختانه این حادثه صدمات انسانی و آلودگی به دنبال نداشته و علل آن در دست بررسی است و متعاقبا اطلاعات تکمیلی اعلام خواهد شد.»
جروزالم پست همچنین از عملیاتهای اسراییل علیه برنامه هستهای ایران نوشته که از سال ۲۰۰۲ آغاز شده و تا «حادثه» امروز تاسیسات نطنز ادامه داشته است.
پس از حادثه امروز که جزییات آن منتشر نمیشود، شبکه «کان» اسراییل نیز در گزارشی نوشت: «می توان تخمین زد که این در نتیجه فعالیت سایبری اسرائیل است.»
کان مینویسد که «اسرائیل در گذشته [نیز] موفق شده است سانتریفیوژهای نطنز را با استفاده از کرم سایبری مورد حمله قرار دهد.»
سال گذشته نیز بامداد روز پنجشنبه ۱۲ تیر ماه یک حادثه در سایت اتمی نطنز رخ داد که بعدها با انتشار تصاویر ماهوارهای معلوم شد که این حادثه یک انفجار بسیار بزرگ بوده است.
دو ماه پس از آن حادثه بود که جروزالمپست نوشته، انفجار در تاسیسات هستهای نطنز، بر خلاف گزارشهای مبتنی بر حمله سایبری، یک «خرابکاری فیزیکی» بمنظور ارسال هشدار صریح و بدون ابهام به ایران در زمینه عبور از خطوط قرمز هستهای بوده است.
با گذشت یک سال از آن حادثه، ایران در حالی که هنوز نتوانسته علل و عوامل آن را کشف کند، روز شنبه ۲۱ فروردین و همزمان با “روز ملی فناوری هسته ای” از راهاندازی سانتریفیوژهای پیشرفته در تاسیسات نطنز خبر داد.