این سازمان در بیانیهای اعلام کرد: «دلایل منطقی وجود دارد که نشان میدهد نیروی هوایی سوریه حمله شیمیایی در دوما را در 7 آوریل 2018 انجام داده است.»
تحقیقات درباره این بمباران شیمیایی نزدیک به دو سال به طول انجامید تا اینکه محققان «سازمان منع تسلیحات شیمیایی» به این نتیجه رسیدند که حداقل یک بالگرد ارتش سوریه سیلندرهای گاز کلر را بر روی ساختمانهای مسکونی در شهر دوما سوریه که در سال 2018 تحت کنترل مخالفان مسلح بود، انداخت.
حمله 7 آوریل 2018 به حومه دمشق بخشی از یک حمله نظامی بزرگ نیروهای اسد بود که پس از محاصره طولانی مدت این منطقه با حمایت نیروهای روسیه، از مخالفان بازپس گرفته شد.
در حملهای شیمیایی با گاز کلر که در 7 آوریل 2018 در منطقه دوما تحت کنترل مخالفان اسد انجام گرفت، 43 نفر کشته و دهها نفر دیگر بر اثر اصابت با مواد شیمیایی مصدوم شدند.
فرناندو آریاس، مدیرکل سازمان منع تسلیحات شیمیایی گفت: «استفاده از سلاحهای شیمیایی در دوما یا در هر مکان دیگری غیرقابل قبول و نقض قوانین بینالمللی است.»
این سازمان همچنین گفت، «دلایل منطقی و باور کردنی» که معیاری برای اثبات این حقیقت وجود دارد که توسط نهادهای حقیقتیاب بینالمللی و کمیسیونهای تحقیق پذیرفته شده است.»
سوریه که در سال 2013 تحت فشار جامعه جهانی پس از مقصر دانستن این کشور در یک حمله مرگبار شیمیایی دیگر به سازمان منع تسلیحات شیمیایی پیوست، صلاحیت تیم تحقیق را به رسمیت نمیشناسد و بارها استفاده از سلاحهای شیمیایی را رد کرده است.
بهرغم یافتههای اخیر اما همچنان برای کشاندن عاملان این حملات شیمیایی به عدالت هنوز راه درازی باقیمانده است.
پیشتر روسیه، متحد اصلی رژیم اسد، که دارای حق وتو در شورای امنیت است، تلاشهای شورای امنیت سازمان ملل برای اجرای تحقیقات در سوریه از طریق دیوان بینالمللی کیفری را با شکست مواجه کرد.
جنگ در سوریه که از بیش از یک دهه پیش آغاز شده تاکنون صدها هزار کشته بر جای گذاشته و نیمی از جمعیت این کشور آواره کرده است.
العربیه