
روز یکشنبه ۹ دیماه مراسمی با عنوان «مقاومت از عاشورا تا چالدران، از چالدران تا ظهور!» با مدیریت سیدحسن عاملی نماینده ولی فقیه در استان اردبیل و حضور برخی مداحان به اصطلاح ولایی و انقلابی در مسجد اعظم شهر اردبیل برگزار گردید.
علت برگزاری این مراسم و دستآویز قراردادن جنگ چالدران برای ایجاد اختلاف بین تورکهای دو کشور، در جهت مقابله با اتحاد فکری تورکان منطقه، جذب نشدن آنان به سیاستهای دولت تورکیه و شخصیتهای سیاسی محبوباش از جمله اردوغان است که هر روز بیشتر از قبل از نیات پشت پرده نهادهای برگزار کننده و شبکه دولتی پخش کننده صدا و سیمای ضدِ ملی در برگزاری چنین مراسمهایی پرده برمیدارد. در این مراسم توهینهای آشکار یکی از مداحان زنجیر دریده به نام «غلامرضا قلیزاده» موجب خشم و ناراحتی تورکان ایران شد که میتواند آسیب زدن به روابط همسایگی با دو کشور جمهوری تورکیه و آزربایجان را نیز در پی داشته باشد.
غلامرضا قلیزاده با پاره کردن قلاده و دریدن پرده احترام با سخنانی خارج از عرف مستقیما با نام بردن از ایلهام علییئو و رجب طیب اردوغان این دو رئیس جمهور کشورهای تورک را حرام.زاده خطاب نمود و تهمتهایی به آنها وارد ساخت. پرسش این است این اتفاق، یعنی جنگ چالدران بیش از ۵۰۰ سال پیش رخ داده است، اما چرا جریانات آنتی تورک و حاکم گشته بر بدنه نظام هنوز هم در تلاش برای زنده نگه داشتن آن هستند؟! چرا جنگ ایران و عراق را که ۳۷ سال پیش تمام شده فراموش کرده و با آنان جبهه مقاومت اسلامی(بخوانید شیعی) تشکیل دادهاید اما برای کشور مسلمان تورکیه با توسل به ۵۱۱ سال پیش دندان تیز میکنید؟! جواب آسان است هم این جبهه و هم سلطنتطلبها در دشمنی با عنصر تورک متحد و متفق القول هستند.!
در نبرد چالدران چه اتفاقی افتاد؟
در سال ۱۵۱۴ میلادی دو دولت تورک رو در روی هم قرار گرفتند. این جنگ برای ما تورکان درس عبرت است برای عدم تکرار، و برای دشمنان تورک وسیلهای است برای عقدهگشایی شکستهایشان و زنده نگهداشتن دشمنی بین تورکِ شیعه مذهب با تورک سنی مذهب.! اما برای یک تورک ملیگرا و مسلمان، مذهبگرایی جایی ندارد. چه شیعه و چه سنی، چه صفوی و چه عثمانی ما تورک و مسلمان بودهایم. این تاریخ برای ما تورکها نه مکان دشمنی بلکه مکان درس گرفتن و پیمان برادری بستن است تا دگربار تکرار نگردد.