Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
آذربایجانایران

ضرب و شتم و انتقال سه زندانی سیاسی آذربایجانی به انفرادی در سومین روز اعتصاب غدا

طاهر نقوی (وکیل دادگستری در کرج) ، عبدالعزیز عظیمی قدیم (روحانی خلع لباس شده) و حسین پیری قوشاچای که از ۱۳۲ روز پیش در بازداشت موقت به سر میبرند مورد ضرب و شتم ماموران زندان اوین قرار گرفته و به سلول انفرادی بند قرنطینه منتقل شدند

نزدیکان خانواده‌های بازداشت شدگان به انجمن دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجانی در ایران(آداپ) گفتند که روز جمعه ۲۵ خرداد ۱۴۰۳، در سومین روز اعتصاب غذای طاهر نقوی، عبدالعزیزعظیمی قدیم، حسین پیری قوشاچای در بند چهار زندان اوین، ماموران زندان با حمله به این افراد آنها را جلوی دیگر زندانیان کتک زده و به سلولهای انفرادی بند قرنطینه زندان اوین منتقل کردند. همبندیهای این زندانیان طی تماسی تلفنی این خبر را به خانواده‌ها داده اند و خانواده‌ها به شدت نگران سلامتی جسمی این زندانیان سیاسی هستند.

اعتصاب غذای این زندانیان پس از آن آغاز شده است که مقامات امنیتی و قضایی با طرح اتهامات غیرمرتبط با فعالیتهای این فعالین آذربایجانی دست به پرونده سازی برای آنها زده و اتهامات ساختگی نظیر تبلیغ علیه نظام، تبانی جهت بر هم زدن امنیت ملی و جاسوسی را به این افراد نسبت داده اند و آنها پس از گذشت ۱۳۲ روز از زمان دستگیری همچنان در بازداشت موقت نگه داشته میشوند.

به گفته نزدیکان خانواده طاهر نقوی، او پس از آغاز اعتصاب غذا دچار ضعف جسمانی شده و مقامات زندان تماسهای تلفنیش را قطع کرده ه و اجازه ملاقات خانواده با او را نمیدهند. نقوی وکیل چند خانواده از جان باختگان اعتراضات ۱۴۰۱ در کرج بود. او همچنین وکالت فرید صفرلی دانشجوی یکی از دانشگاههای آلمان و اهل جمهوری آذربایجان را بر عهده دارد. قضات دادگاههای جمهوری اسلامی در جریان رسیدگی به این پرونده‌ها او را به دلیل انجام وظیفه وکالتش تهدید به برخورد کرده بودند.

مقامت قضایی ایران همچنین صرفا با استناد به سلام و احوالپرسی او با حبیب ساسانیان که یک زندانی سیاسی سابق و پناهنده سیاسی ساکن باکو‌جمهوری آذربایجان است در سوشیال مدیا اتهام جاسوسی را به این وکیل نسبت داده اند.

نزدیکان خانواده عظیمی قدیم نیز به آداپ گفتند که پس از آنکه قوه قضائیه وثیقه گذار پرونده حبیب ساسانیان را تهدید به ضبط اموال کرده بود، عبدالعزیز عظیمی قدیم با نیتی خیرخواهانه درصدد جمع آوری کمکهای مردمی برای پرداخت مبلغ وثیقه بود که این امر سبب خشم وزارت اطلاعات و انتصاب اتهامات امنیتی به این روحانی خلع لباس شده شده است.

علاوه از این سه تن در این پرونده، باقرحاجی زاده مزرعه، کرم مردانه مستعلی بیگلو، فاطمه آتشی خیاوی، مرتضی پروین جدا، آیاز سیفخواه، آراز امان، کمال نوری، سعید جمالزاده نیز از ۱۶ بهمن‌ماه سال گذشته تاکنون در بازداشت موقت به سر میبرند و ودود اسدی ، سعید مینایی، حسن ابراهیمی شیران، سعید دوستان، کرامت روح نواز، سلیمان (آیدین) محمدی، عبدالله واحدی و جعفر محمدی نیز به قید وثیقه آزاد شده اند و سالار طاهر افشار نیز در رابطه با یک پرونده دیگر دوران محکومیت ۶ ماهه زندان را در زندان تبریز میگذراند.

حبیب ساسانیان که در شرایط پناهندگی سیاسی در جمهوری آذربایجان به سر میبرد در خصوص این اتهامات در صفحه شخصی اینستاگرامش نوشته که او بسیاری از این افراد را نمیشناسد. او به آداپ گفت: «من بعد از آزادی به قید وثیقه یک میلیاردی به جمهوری آذربایجان پناهنده شده ام. ظاهرا در داخل کشور برای جلوگیری از اجرای وثیقه اینجانب عده‌ای از فعالین بدون اطلاع بنده کمپینی را جهت کمک به وثیقه گذاران آغاز کرده اند که وزارت اطلاعات افراد خیر و افراد حاضر در این امر خیر را به تبانی با بنده متهم کرده در حالی که من اصلا تا کنون ارتباطی با این افراد نداشته ام» او افزود: «وزارت اطلاعات جهت تحت فشار قرار دادن بنده به اعضای فامیل و خانواده که برای احوالپرسی به من زنگ زده بودند اتهام سیاسی تبانی را وارد کرده و در عمل چون دستش به من نمیرسد با بازداشت خودسرانه اهل فامیل قصد دارد که من را تحت فشار قرار دهد که به ایران برگردم».

در آخرین مورد از این پرونده سازیها وحید جعفری معلم ابتدایی مدارس اردبیل و خواهرزاده حبیب ساسانیان صرفا بر اساس ارتباط فامیلی و به صورت خودسرانه بازداشت شده است و مقامات قضایی خانواده جعفری را تحت فشار قرار داده اند که بر علیه حبیب ساسانیان اعتراف ویدئویی بدهند تا فرزندشان آزاد شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا