آرزو اشرفیزاده در گفت و گو با ایسنا، در پاسخ به این پرسش که آیا بارشهای اخیر تغییری در تراز دریاچه داشته است یا خیر؟ گفت: «طبق اعلام سازمان هواشناسی با وجود فعالیت چندین سامانه بارشی از ابتدای زمستان تا کنون، هنوز تمام شش حوضه آبریز اصلی کشور با کاهش بارش نسبت به شرایط نرمال مواجه هستند. بارشهای حوضههای آبریز دریاچه اورمیه نیز با کاهش حدود ۴۷ میلی متری مواجه است.»
اشرفیزاده افزود: «بهطور ویژه در استان آذربایجان غربی نیز بنا به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان، بارشهای استان از ابتدای سال آبی (مهر ۱۴۰۱) تا پایان دیماه ۸۳ میلیمتر بوده است که با توجه به آمار ۱۴۳ میلیمتری سال گذشته در همین بازه زمانی از نظر میزان، کاهشی ۴۳ درصدی نسبت به سال گذشته و کاهشی ۳۷ درصدی نسبت به میانگین بلندمدت داشته است.»
او درباره بارش در حوضه آبریز دریاچه اورمیه نیز گفت: «در حوضه آبریز دریاچه اورمیه نیز نسبت به سال گذشته ۴۷ درصد و نسبت به میانگین بلندمدت ۴۰ درصد کاهش بارش را شاهد بودیم. این کاهش بارندگی در حوضه رودخانه ارس در یک سال ۴۲ درصد و در بلند مدت ۴۵ درصد، در حوضه زاب طی یک سال ۳۴ و در بلند مدت ۱۷ درصد بوده است.»
وزیر نیروی ایران در دیماه امسال اعلام کرده بود که در بهمن ماه ۱۴۰۱ پروژه انتقال آب از طریق کانی سیب به دریاچه اورمیه به بهره برداری می رسد. بهمن ماه در حال اتمام است اما خبری از انتقال آب به دریاچه اورمیه نیست. در سالهای گذشته نیز مسئولان ایران بارها وعده انتقال آب به دریاچه اورمیه را مطرح کرده اند ولی این وعده ها تاکنون عملی نشده است.
حکومت ایران در حالی عامدانه پروژه های انتقال آب به دریاچه اورمیه را به تعویق می اندازد که پروژه انتقال آب از خلیج عرب به کویرهای مرکزی ایران در زمان دولت حسن روحانی در کوتاهترین زمان ممکن اجرایی شد و ماه گذشته با حضور ابراهیم رئیسی فاز جدید انتقال آب از خلیج به استانهای کویری مرکز ایران آغاز شد.