آذربایجانجهان

کشف گورستان تاریخی آغ‌قویونلوها در استان موش ترکیه

در شهرستان بولانیک استان موش، در روستاهای آکچاآرموت و یوکوشباشی، گورستانی تاریخی کشف شده است که به دوره آغ‌قویونلوها نسبت داده می‌شود. این کشف مهم نتیجه بررسی‌های تیم حفاظت از محیط‌زیست، طبیعت و حیوانات فرماندهی ژاندارمری استان موش است.

اداره کل فرهنگ و گردشگری استان موش با همکاری فرماندهی ژاندارمری، اقداماتی را برای ثبت این منطقه به‌عنوان “منطقه حساس با حفاظت قطعی” آغاز کرده‌اند. در این راستا، برای جلوگیری از تخریب یا حفاری‌های غیرمجاز، گشت‌های منطقه افزایش یافته و تدابیر امنیتی تشدید شده است.

استاندار موش، آونی چاکیر، از مردم خواست تا در حفظ ارزش‌های تاریخی حساسیت نشان دهند. وی اظهار داشت: “این کشف برای ما بسیار مهم است، زیرا از وجود چنین گورستانی در آنجا آگاه نبودیم. بنابراین، برای جلوگیری از حفاری‌های غیرمجاز، تخریب و قاچاق، فرماندهی ژاندارمری شهرستان گشت‌های خود را در این منطقه افزایش داده و این ساختارها را که به‌عنوان گورستان ارزیابی می‌شوند، تحت حفاظت قرار داده است.”

آغ‌قویونلوها، در قرون ۱۴ و ۱۵ میلادی بر بخش‌هایی از آناتولی شرقی، آزربایجان، عراق و عراق عجم حکومت می‌کردند. در دوران اوزون حسن، یکی از برجسته‌ترین حاکمان این سلسله، تبریز به‌عنوان پایتخت انتخاب شد و به مرکز سیاسی و فرهنگی امپراتوری تبدیل گردید.

در این دوران، تبریز شاهد شکوفایی و ساخت بناهای مهمی مانند مسجد و مدرسه حسن پادشاه بود که در طول دوران پهلوی و جمهوری اسلامی بخش اعظمی از آن تخریب شده است.

حکومت آغ‌قویونلوها تأثیر قابل توجهی بر توسعه فرهنگی و معماری تبریز و آزربایجان داشت و این منطقه را به یکی از مراکز مهم سیاسی و فرهنگی آن زمان تبدیل کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا