ایرانجهانسلامتی و زندگی

داروی کووید۱۹ احتمالا تا سه ماه آینده به بازار می آید

مینو محرز، عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: داروی «رم دسیویر» (Remdesivir) که در گذشته برای درمان ابولا تولید شده بود، مراحل نهایی کارآزمایی بالینی را برای درمان کرونا طی می‌کند و احتمالا تا سه ماه آینده به عنوان داروی درمان کووید ۱۹ به بازار دنیا معرفی می شود.

خانم محرز می گوید داروی «رم دسیویر» یک داروی ضد ویروس و تولید یک شرکت آمریکایی است و در زمان شیوع بیماری کووید ۱۹ در چین هم در درمان بیماران موثر بود. این دارو اکنون در اروپا و آمریکا تحت یک کارآزمایی وسیع برای درمان این بیماری است و نتیجه آن فوق العاده خوب بوده است. اکنون در مرحله سوم کارآزمایی بالینی برای درمان کووید ۱۹ است و فقط یک مرحله دیگر باقیمانده است.

مینو محرز که روز یکشنبه ۳۱ فروردین در گفت وگو با ایرنا این سخنان را عنوان کزده است، افزود: «نتیجه مراحل قبلی کارآزمایی بالینی این دارو با موفقیت طی شده است و احتمالا تا دو یا سه ماه آینده با گذراندن مرحله آخر کارآزمایی بالینی این دارو به عنوان داروی اختصاصی درمان کووید ۱۹ به بازار دنیا عرضه می شود.»

وی گفت: «چین هم این دارو را در اختیار دارد و اگر تایید شود می توانیم این دارو را از چین تهیه کنیم. البته اکنون مقدار کمی از این دارو در کشور وجود دارد و در برخی مراکز درمانی ایران در بهبود بیماران کرونا موثر بوده است.»

او دز ادامه گفت: «سازمان بهداشت جهانی هم یک مطالعه بزرگ در چندین کشور اروپایی و آسیایی از جمله ایران درباره اثربخشی این دارو انجام می دهد. البته مطالعه وسیع آمریکا و اروپا در مورد این دارو یک مطالعه چند مرکزی و بزرگ است و نتیجه آن ارزشمند و قابل توجه خواهد بود.»

عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: «این دارو چند سال پیش برای درمان ابولا تولید شد و بعد کنار گذاشته شد اما بعد از شیوع کرونا آمریکا این دارو را به چین داد و مشخص شد که در درمان این بیماری موثر است.»

ین فوق تخصص بیماری های عفونی معتقد است که: «نگران بازگشایی مشاغل هستیم. به مسئولان هم توصیه کرده بودیم که بازگشایی ها به تعویق بیفتد، البته مسائل اقتصادی، اجتماعی و روانی هم باید در نظر گرفته شود. به هر حال این تصمیم گرفته شده است و باید ببینیم که چه پیش می آید اما کشورهایی که در کنترل این اپیدمی موفق بوده اند؛ جاهایی بوده اند که روی فاصله گذاری فیزیکی بین افراد خیلی جدی بودند و انجام دادند.»

وی در پاسخ به این پرسش که چه تعداد از افراد تاکنون در ایران به کرونا مبتلا شده اند گفت: «نمی توانیم برآوردی داشته باشیم چون تست زیادی انجام نمی دهیم. جاهایی مثل اروپا، آمریکا یا استرالیا که تعداد زیادی تست انجام می دهند، می توانند کشف کنند که چه میزان از افراد جامعه درگیر این ویروس شده اند و حتی جاهایی که تجمع مبتلایان بیشتر است را پیدا می کنند اما در ایران امکان اینکه از افراد زیادی تست کنیم نداریم.»

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا