
دریاچه تخت سلیمان تکاب از جاذبههای طبیعی و تاریخی استان آذربایجان غربی است. این دریاچه، چشمهای جوشان و آهکی با قدمت هزاران سال است. از آنجایی که شدت املاح این دریاچه، اجازه غواصی و دید در عمق ۶۰ متری آن را نمیدهد، رازهای سر به مهر زیادی در مورد آن وجود دارد.
این دریاچه در مجموعه تخت سلیمان قرار دارد که قدمتش به ۳۰۰۰ سال پیش باز میگردد و نامش در فهرست میراث جهانی یونسکو نیز به چشم میخورد.
در اطراف تخت سلیمان تابلوهای متعددی با مضمون «شنا ممنوع» دیده میشود.در صورت اقدام به شنا کردن، دریاچه تخت سلیمان تنها با مرگ از میهمانان کم تجربهاش پذیرایی میکند. در کنار این دریاچه میتوان آرامگاه چندی از شهروندان کنجکاو را مشاهده کرد که به درون دریاچه رفته و هرگز بازنگشتهاند.
داستانهای زیادی در بسیاری محافل بر سر زبانهاست که این پدیده را بسیار پیچیدهتر از یک دریاچه معمولی نشان میدهد. در این میان مشهورترین افسانه، وجود گنجهای بیشمار در اعماق دریاچه است. گفته میشود شهری در زیر دریاچه وجود داشته که امروزه اشیای گرانبهایی در آن مانده است.
بحثبرانگیزترین گنجی که ممکن است در کف دریاچه تخت سلیمان وجود داشته باشد، انگشتر حضرت سلیمان است. براساس باورهایی بومی، کل مجموعه تخت سلیمان توسط نیروهایی ماورایی ساخته شده است. این نیروها از حضرت سلیمان فرمان میبردند.