ایرانجهان

پارلمان سوئد به طرح «تلاش برای رفتن سپاه به لیست گروه‌های تروریستی اتحادیه اروپا» رای داد

نمایندگان پارلمان سوئد طرح کمیته روابط خارجی را تصویب کردند که از دولت این کشور می‌خواهد برای قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان‌های تروریستی، اجماع اتحادیه اروپا را به دست آورد

هر هشت حزب حاضر در پارلمان سوئد (۳۴۹ نماینده) به این طرح رای مثبت دادند.

برای تصویب این طرح، ساعت ۱۶ روز چهارشنبه ۱۰ می (۲۰ اردیبهشت) به وقت محلی رای‌گیری انجام و طرح تصویب شد.

پس از انجام این رای‌گیری، مارکوس ویکل، نماینده پارلمان سوئد، رای مثبت همه اعضای پارلمان به تروریستی خواندن سپاه پاسداران را «تاریخی» خواند و در توییتی نوشت: «اکنون به مبارزه برای توقف ظلم در ایران و ارائه حق اساسی و بنیادین آزادی به مردم ایران ادامه خواهیم داد.»

سوئد تا ۵۰ روز دیگر ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا را بر عهده دارد.

در چند ماه گذشته نمایندگان پارلمان سوئد در جلسات مختلف به تحولات ایران واکنش نشان داده‌اند و از اعتراضات مردمی علیه جمهوری اسلامی حمایت کرده‌اند.

اواخر دی‌ ماه گذشته، نمایندگان پارلمان اروپا قطعنامه ۳۲ بندی محکومیت سرکوب اعتراضات در ایران و قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروه‌های تروریستی را تصویب کردند.

در بند یازدهم این قطعنامه آمده است که پارلمان اروپا از شورای اتحادیه اروپا و کشورهای عضو این اتحادیه می‌خواهد سپاه پاسداران و نیروهای تابعه آن از جمله شبه‌نظامیان بسیج و نیروی قدس را به فهرست تروریستی اتحادیه اروپا اضافه کنند و هر گونه فعالیت اقتصادی و مالی مربوط به تجارت و فعالیت‌های تجاری مرتبط با آن را ممنوع کنند.

هم‌زمان مقامات آلمانی از کارشناسان اروپایی خواستند تا امکان تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به دلیل انفجار سال ۱۳۷۵ در الخبر عربستان سعودی بررسی کنند.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی اما روز پنج‌شنبه ۲۹ دی گفت:‌ «ما بارها گفته‌ایم سپاه پاسداران یک سازمان رسمی و مستقل است که نقش اصلی آن برای تضمین امنیت ایران است. اقدامات پارلمان اروپا برای قرار دادن این سازمان در فهرست تروریستی به نوعی تیری به پای خود اروپا است.»

با وجود درخواست‌های متعدد و راهپیمایی‌های مختلف از سوی ایرانیان مخالف جمهوری اسلامی، هنوز اتحادیه اروپا سپاه پاسداران را سازمان تروریستی اعلام نکرده است.

این در حالی است که وزارت امور خارجه آمریکا در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ، سپاه را یک سازمان تروریستی دانست که این طبقه‌بندی همچنان در دوران ریاست جمهوری جو بایدن معتبر است.

طرح پارلمان سوئد در حالی است که دولت سوئد نیز در چارچوب اتحادیه اروپا، تحریم‌هایی را علیه جمهوری اسلامی به دلیل سرکوب خیزش مردمی علیه حکومت به اجرا گذاشته است.

به تازگی اعدام حبیب چعب (اسیود) نیز به متشنج شدن روابط تهران و استکهلم انجامید و وزارت امور خارجه سوئد در اعتراض به اعدام این شهروند ایرانی-سوئدی، کاردار جمهوری اسلامی را احضار کرد.

توبیاس بیلستروم، وزیر امور خارجه سوئد، در واکنش به اعدام حبیب چعب در توییتی نوشت که اعدام «یک مجازات غیرانسانی و غیرقابل برگشت» است و سوئد همراه با سایر کشورهای اتحادیه اروپا اعدام را «تحت هر شرایطی محکوم می‌کند».

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا