آذربایجانایرانجهان

شناسایی دو سایت آلاینده ارمنستان توسط دکتر بایبوردی که پسابهای خود را وارد رود آراز می‌کنند

دکتر احمد بایبوردی، محقق، فعال محیط زیست و رئیس سابق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی، از شناسایی دو سایت آلاینده ارمنستان که پسابهای خود را وارد رود آراز می‌کنند خبر داد.

دکتر احمد بایبوردی، که اوایل اردیبهشت‌ماه به دلیل به دلیل اطلاع‌رسانی درباره تخریبات زیست‌محیطی گسترده در آذربایجان شبانه از ریاست مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی، برکنار شد، دیروز سه شنبه با انتشار توییتی نوشت: «دوسایت آلاینده ارمنستان که بعد از مرز نوردوز پسابهای خودراوارد رود ارس میکنند شناسایی کردم. متاسفانه ارمنستان در طی این سالهانشان داده به هیچیک از معاهده ها و کنوانسیونهای بین المللی اعتقادی ندارد و عزم جدی برای مقابله با آلودگی ندارد در سمت ایران محصولات کشاورزی با این آبها آبیاری میشوند.»

او در توییت دیگری افزود: «معدن روباز مس ومولیبدن کاجاران ارمنستان که یکی ازمعادن بزرگ منطقه می باشد.پساب های حاوی فلزات سنگین این کارخانه به سمت ارس سرازیرمی‌شوند.ارمنستان سالها قبل متعهدشده بودجلوی ورود پسماندهارابگیرد.امیدوارم متولیان امر با ارائه آخرین اسنادومدارک پایش درنواحی مجاور نگرانی رامرتفع کنند.»

سالهاست پساب های صنعتی ارمنستان همچنین پساب های نیروگاه اتمی ارمنستان به رود آراز می ریزد و این موضوع سبب آلودگی زیست محیطی منطقه و شیوع سرطان در استان های آذربایجان شرقی و اردبیل شده است.

برخی از مسئولان، مردم و نمایندگان دلسوز آذربایجان بارها نسبت به آلودگی  رود آراز با پساب های صنعتی ارمنستان هشدار داده اند، اما دولت ایران به دلیل روابط سیاسی اش با این کشور، عملا قدمی در این راستا بر نمی دارد. قربانیان اصلی بده بستان های سیاسی ایران با ارمنستان، شهروندان آذربایجان جنوبی می باشند. در نتیجه چشم پوشی ایران به مسئله آلوده کردن آب رود ارس توسط ارمنستان، سلامت میلیون ها نفر از شهروندان آذربایجانی مورد تهدید قرار گرفته است.

پیشتر شکور پورحسین نماینده مردم پارس‌آباد و بیله سوار در مجلس ایران، اعلام کرد آلودگی آب رود آراز، سونامی سرطان را در پارس‌آباد رقم زده است. پورحسین اعلام کرد: «گمانه‌زنی‌ها گواه این موضوع است که حجم بالای فلزات سنگین رود ارس به دلیل پسماند صنعتی ارمنستان منجر به شیوع سرطان شده است.»

روز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ دکتر محمدجعفر زاده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل گفت: «اردبیل رتبه اول سرطان معده در بین استان‌ها است.»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا