آذربایجاناجتماعیاقتصادایرانسیاست

بحران آب شرب در استان زنجان؛ تانکر آب در طارم جزء جدایی‌ناپذیر جهیزیه دختران

عدم دسترسی به آب شرب و فرسودگی شبکه آب و فاضلاب روستایی استان زنجان تا حدی بحرانی شده که تانکر آب در طارم جزء جدایی‌ناپذیر جهیزیه دختران محسوب می‌شود.

عدم دسترسی به آب شرب و فرسودگی شبکه آب و فاضلاب روستایی استان زنجان تا حدی بحرانی شده که تانکر آب در طارم جزء جدایی‌ناپذیر جهیزیه دختران محسوب می‌شود.

خبرگزاری تسنیم در گزارشی که روز چهارشنبه ۴ فروردین ۱۴۰۰ منتشر کرده، نوشته که در روستا‌های بخش چورزق شهرستان طارم در بیشتر ساعات روز، آبی در سیستم لوله‌کشی روستا‌ها نیست و روستاییان آب مورد نیاز خود را در همان ساعاتی که به آب دسترسی وجود دارد در تانکر ذخیر می‌نمایند.

بر اساس این گزارش، این بحران تا حدی به یک دغدغه اساسی تبدیل شده که تانکر آب به عنوان جزء جدائی‌ناپذیر زندگی روستاییان شده و حتی تبدیل به یکی از وسیله‌های اساسی در تهیه جهیزیه روستانشینان نیز شده است.

از سوی دیگر در روستا‌ها فرسودگی شبکه انتقال آب که در دهه ۱۳۶۰ ایجاد شده نیز همواره برای روستاییان مشکل آفرین شده و آنها مجبورند از کار و زندگی خود زده و اقدام به تعمیرات این لوله‌ها نمایند تا مانع از هدررفت آب با این شبکه فرسوده آبرسانی شوند و کم‌کاری شرکت آب و فاضلاب را خود مرتفع نمایند.

محمود عزیزی، مسئول اداره آب و فاضلاب شهرستان طارم نیز به خبرنگاران گفته که «در سطح شهرستان طارم ۲۴ روستا تحت پوشش شبکه آب و فاضلاب قرار ندارد.»

به گفت او، ۱۷ روستا کلاً با مشکل تامین آب شرب مواجه است.

این در حالیست که روستاییان به عنوان بخش مولد نقش بسزایی در تولیدات دامی و کشاورزی دارند و همواره از اینکه روستاییان به حاشیه شهرها مهاجرت می‌کنند، انتقاد می‌شود. اما، برای اینکه این قشر بتوانند در روستا ماندگار شوند و اقدام به تولیدات و رفع نیاز استان داشته باشند باید ابتدایی‌ترین نیاز‌های خود را رفع کنند و از حداقل امکانات همچون آب آشامیدنی سالم بهره‌مند شوند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا