خاورمیانه

توسعه تراشه‌‌های جایگزین حیوانات آزمایشگاهی به رهبری پژوهشگران تُرک

با رهبری پژوهشگران تُرک تراشه‌هایی که می‌توانند جایگزین حیوانات آزمایشگاهی باشند، توسعه خواهد یافت.

فعالیت‌ها روی توسعه تراشه‌هایی که در تحقیقات دارویی مورد استفاده قرار خواهد گرفت و جایگزین حیوانات آزمایشگاهی خواهد بود، آغاز شد.

این فعالیت‌ها در راستای پروژه مشارکت استراتژیک با تمرکز بر سیستم‌های ارگان-رو-تراشه که توسط برنامه «هورایزن اروپا» اتحادیه اروپا حمایت می‌شود و تحت رهبری مرکز سیستم‌های میکرو الکترومکانیکی دانشگاه فنی خاورمیانه ترکیه صورت می‌گیرد.

پرفسور حالوک کولاه، استاد رشته مهندسی برق و الکترونیک دانشگاه فنی خاورمیانه ترکیه در گفت‌وگو با خبرنگار آنادولو با بیان اینکه قصد دارند با این پروژه تبدیل به یک مرکز منطقه‌ای برتر در زمینه سیستم‌های ارگان روی تراشه شوند، توضیح داد که با همکاری ایمک (Imec) از بلژیک، دانشگاه فرایبورگ از آلمان و دانشگاه فناوری آیندهوون از هلند در این زمینه تلاش می‌کنند.

وی با بیان اینکه 4 موسسه در حال همکاری در زمینه توسعه پلتفرم روی تراشه هستند، تصریح کرد: این مطالعه شامل ایجاد یک مدل روده بر روی یک تراشه است. با ایجاد این مدل بر روی یک تراشه، هدف ما آزمایش موثر برخی داروها در محیطی خارج از بدن است. همچنین می‌توان عملکرد اندام‌های مختلف را بر روی یک تراشه مدل‌سازی کرد. به این ترتیب می‌توانیم برخی از مراحل تحقیقات دارویی را تسریع کنیم.

او ادامه داد که در واقع، آنچه که سیستم‌های ارگان روی تراشه سعی در انجام آن دارند، به نوعی کاهش آزمایش‌ها روی حیوانات است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا