ایرانسلامتی و زندگی

آخرین آمار کرونا در ایران؛ ابتلای ۷۰۰ نفر از کارکنان شهرداری تهران به کرونا

سخنگوی وزارت بهداشت ایران از ۲۶٨۵ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور و افزایش شمار بیماران کووید-۱۹ به ٣٠٩ هزار و ۴٣٧ نفر تا ظهر امروز یکشنبه ۱۲ مرداد خبر داد.

سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت ایران همچنین، از جان باختن ۲۰۸ تن دیگر در ۲۴ ساعت گذشته در ایران خبر داد. به این ترتیب، آمار کل جان باخته‌گان ویروس کرونا در ایران به ١٧ هزار و ١٩٠ نفر رسید.

به گفته خانم لاری، از تعداد کل مبتلایان، ۴ هزار و ٨٩ نفر در وضعیت شدید این بیماری هستند.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت ایران تا کنون ٢۶٨ هزار و ١٠٢ نفر هم بهبود یافته اند.

همچنین تا کنون ۲ میلیون و  ۵٠٨ هزار و ۴١٨ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در ایران انجام شده است.

بر اساس اعلام خانم لاری استان‌های آذربایجان شرقی، اردبیل، تهران، مازندران، گلستان، فارس، اصفهان، البرز، ایلام، خراسان رضوی، کرمان، خراسان شمالی، سمنان، لرستان و هرمزگان در وضعیت قرمز قرار دارند.

همچنین استان‌های آذربایجان غربی، خوزستان، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، زنجان، همدان، کهگیلویه و بویر احمد، مرکزی، یزد، گیلان و قم نیز در وضعیت هشدار قرار دارند.

حمید چوبینه، مدیرعامل شرکت «شهر سالم»،‌ از ابتلای ۷۰۰ نفر از کارکنان مجموعه شهرداری تهران به ویروس کرونا خبر داد.

آقای چوبینه، امروز یکشنبه ۱۲ مردادماه در نشست شورای راهبردی سلامت روان گفت: «این ابتدای راه است و من این اراده و انگیزه را در همکارانم می‌بینم که بیماران کرونایی عضو خانواده شهرداری تهران رها نشوند تا هم ارائه خدمات با همین کیفیت ادامه پیدا کند و هم انباشت تجربه و آنالیز علمی آن امکان‌پذیر شود.»

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با تاکید بر این که فعلا جایگزینی برای پذیرش داوطلبان در رشته‌های پر متقاضی نظیر رشته‌های پزشکی وجود ندارد و پرطرفدارها حذف شدنی نیستند، گفت: در حال حاضر تعداد ۹۱۲ هزار نفر از داوطلبان براساس سوابق تحصیلی در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی پذیرش می‌شوند که بیش از ۲۰ درصد این ظرفیت برای دوره روزانه دانشگاه‌های دولتی است.

از سوی دیگر استاندار مرکزی با اشاره به اینکه عملکرد خوبی در موضوع کرونا از مجموعه دستگاه های اجرایی شاهد نیستیم، گفت: از فردا دانشگاه علوم پزشکی در قبال دستگاه هایی که وظایف خود را انجام نمی دهند، اعلام جرم کند.

وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی، دبیرخانه ستاد، شهرداری ها، بانک ها، ادارات و حتی اعضای شورای تامین و … وظایف خود را به خوبی انجام نداده اند، افزود: در جلسه گذشته اشاره کردم که مصوبات از جانب شورای تامین استان مرکزی است و فرمانداران باید رعایت کنند، اما شاهدیم که تردد در آرامستان اراک برقرار است و حتی وضعیت از قبل کرونا بدتر است. سوال اینجاست که چرا مرکز بهداشت تاکنون در قبال این مجموعه اعلام جرم نکرده است.

از سوی دیگر حسن روحانی بار دیگر «حفاظت از سلامتی و جان مردم را اولویت نخست تمامی مباحث، دستورالعمل‌ها و مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا» دانسته اما به برگزاری مراسم سوگواری محرم نیز تاکید کرد.

خانم لاری همچنین روز چهارشنبه ۸ مرداد در یک برنامه تلویزیونی با دادن یک سری اطلاعات کلی در مورد وضعیت کرونا در ایران اعلام کرد که « کمبودهایی در زمینه کیت وجود دارد.»

وی درباره وضعیت مدارس نیز گفت: «هنوز همه ما دچار عدم قطعیت هستیم، زیرا تکلیف ویروس مشخص نیست. بر اساس آخرین تصمیم‌ها قرار بود از ۱۵ شهریور ماه کار مدارس شروع شود، اما باید ببینیم که شرایط به چه شکل پیش خواهد رفت.»

از دیگر سو، علی فتاحی معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی در نشست ویدئو کنفرانسی از استودیو سلامت وزارت بهداشت با بیان این که بیش از ۶هزار نفر از کادر درمان در سراسر کشور تا کنون به کرونا مبتلا شده و ۱۴۰ نفر جان‌باخته‌اند، گفت: «از این میان پرستاران ۲۲درصد، پزشکان عمومی ۲۰درصد، گروه داخلی هشت و گروه زنان با پنج درصد بیشترین مبتلایان به این ویروس را تا کنون تشکیل داده اند.»

شهرام حبیب‌زاده، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اردبیل نیز روز سه‌شنبه با بیان اینکه کرونا با بی‌رحمی تمام و در جدیدترین کشتار خود جان ۱۲ هموطن اردبیلی را گرفت تا آمار مرگ و میرها در این استان رو به ازدیاد باشد خبر از برگزاری مراسم عزاداری مسلم ابن عقیل در اردبیل در روز چهارشنبه داد.

در همین زمینه علیرضا رییسی معاون بهداشت وزیر بهداشت اعلام کرد «نظر قاطع وزارت بهداشت این است که برگزاری مراسم پر جمعیت در محرم ممنوع باشد، بویژه در محیط های سربسته که قاطعانه و محکم با آن مخالفت می کنیم.»

این مقام وزارت بهداشت در ادامه گفت «بعضی ها از باشکوه برگزار کردن صحبت می کنند، باشکوه برگزار کردن فقط به این معنا نیست که جمعیت زیاد باشد، می تواند تعابیر و معانی دیگری هم داشته باشد. می تواند هر خانه یک حسینیه باشد و همه افراد می توانند در خانه باشند و آن مراسم را در خانه برگزار کنند.»

سخنگوی وزارت بهداشت همچنین در حالی از برگزاری مجالس عروسی، عزا و دورهمی های خانوادگی انتفاد کرده و حضور در این مراسمات را به افزایش خطر ابتلای دسته جمعی هشدار می دهد که حسن روحانی و سایر مقامات جمهوری اسلامی بر برگزاری مراسم محرم «با شدت تمام» اصرار می‌ورزند.

حسن روحانی روز شنبه جهار مرداد در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد «همه جا باید عزاداری امام حسین (ع)برگزار شود، چه در شهر و چه در روستا، چه در جایی که قرمز است یا سفید است.»

آقای روحانی در مورد راه‌کارهای جلوگیری از شیوع کرونا در تجمعات فشرده محرم نیز پیشنهاد کرده که «فاصله‌گذاری اجتماعی (فیزیکی) رعایت شود»؛ ایکه در چنین تجمعات فشرده چگونه باید فاصله‌گذاری رعایت شود توضیح دقیقی نداده است. ولی گفته که «ما می‌خواهیم هم عزاداری کنیم هم عزادار امام حسین را مبتلا نکنیم. این چیزی است که هم مردم و هم دین و هم امام حسین از ما می‌خواهد.»

در همین زمینه محمدمهدی میرباقری، عضو خبرگان و رئیس فرهنگستان علوم اسلامی قم امروز شنبه ۴ مرداد در یک گفتگوی تلویزیونی گفت که «قرنطینه کردن ۵ میلیارد نفر یک توطئه بزرگ است.»

این عضو مجلس خبرگان دیروز جمعه ۳ مرداد ماه گفت: «جریان غرب و غربگراها به دنبال تعطیلی مجالس و تجمعات مذهبی هستند؛…باید مراقب باشیم مجالس محرم به امر مجازی تبدیل نشود.»

آقای میرباقری تأکید کرد که مراسم محرم باید برگزار شود چرا که برگزار نشدن این مراسمات را غربگرایان می‌خواهند.

از سوی دیگر حسن روحانی، رییس جمهور ایران، روز پنجشنبه ۲ مرداد علیرغم این‌که اعلام کرد علت موج دوم شیوع کرونا «فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی نبوده»، بلکه «برگزاری تجمعات و دورهمی‌ها و ازدواج و ختم» بوده است، گفت مراسمات ماه محرم «یک نیاز روحی غیرقابل انکار بوده و برگزاری این آئین شکوهمند یک ضرورت قطعی است.»

در همین زمینه مصطفی فانعی دبیر کمیته علمی ستاد کرونا از ابتلای ۲۵ میلیون ایرانی به کرونا در ایران خبر داد و گفت: «این آمار نشان دهنده افرادی است که با بیماری کووید_۱۹ مواجهه داشته اند.»

دبیر کمیته علمی ستاد کرونا افزود اینکه ۲۵ میلیون نفر یا نزدیک به ۲۰ درصد جمعیت ایران، به کرونا مبتلا شده اند، به معنای همان گروه مبتلای خفیف هستند که مشکلی نداشتند که بخواهند به پزشک مراجعه کنند و تست مولکولی تشخیصی از آنها گرفته شود.»

یک فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسالان گفت «شکل بیماری کووید-۱۹ به سمت علائم گوارشی رفته است بنابراین در صورتی که علائم گوارشی به ویژه همراه با تب باشند و بیش از ۴۸ ساعت طول بکشند، باید جدی گرفته شوند.

به گزارش ایسنا دکتر اباذر پارسی گفته که بیماران دارای علامت‌های شایع گوارشی، دیرتر از بیماران با علامت‌های ریوی به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند و این طولانی شدن مدت بیماری، سرایت بیماری را بیشتر می‌کند و عوارض آن را نیز افزایش می‌دهد زیرا درمان دیرتر شروع می‌شود.

این فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسالان همچنین گفته که اسهال، علامت شایع گوارشی مبتلایان به کرونا است. کاهش اشتها نیز یکی دیگر از علائم شایع است؛ ورود هر عفونتی به بدن، می‌تواند باعث کاهش اشتها شود. دردهای شکمی و استفراغ نیز از دیگر علائم شایع گوارشی مبتلایان به کرونا است.

وی توضیح داده که مردم باید به فرق بین استفراغ ناشی از کرونا و استفراغ ناشی از مسمومیت توجه کنند؛ استفراغ ناشی از کرونا با تب همراه است اما استفراغ ناشی از مسمومیت همراه با تب نیست.

رضا جلیلی خشنود معاون ستاد مقابله با کرونا در تهران با بیان اینکه موج دوم کرونا از موج اول خیلی سنگین تر است، گفت: «دستگاه هایی که در روزهای اول تمام قد آمده بودند وسط، این بار هم بیایند و از نظر نیرو و توان کمک برسانند چون کادر درمان واقعا در مضیقه هستند.»

آقای جلیلی خوشنود که در یک گفت‌گوی زنده رادیویی صحبت می‌کرد، افزود: «در بیمارستان شهدای تجریش ۱۷۲ نفر از نیروهای خودمان درگیر شدند و خود بنده و معاونتها هم درگیر شدند. من خودم بستری هستم و ریه ام ۴۰ درصد درگیر شده است. معاونت درمان و بهداشت  بیمارستان هم بستری هستند.»

وی اظهار داشت «ما با دو مشکل کمبود تخت بستری و کمبود کادر درمان مواجه هستیم. کادر درمان ما اکثرا آلوده می شوند.»

خبرگزاری ایسنا در گزارشی به نقل از پرستاران بیمارستان فوق‌تخصصی کودکان مفید اعلام کرد که از زمان شیوع کرونا در ایران تا ١٧ اردیبهشت ١٠ کودک بر اثر این ویروس جان باخته‌اند.

یکی از پرستاران با بیان اینکه اجازه اعلام آمار را ندارند می‌افزاید «حالا ۷ بیمار [کودک] در بخش ایزوله بستری‌اند.»

با افزایش شدید شیوع کرونا در ایران سعید نمکی، وزیر بهداشت روز چهارشنبه ۱۸ تیر در نشست اضطراری ستاد مبارزه با کرونا در تهران ضمن هشدار جدی به مسئولان و مقام‌های دولتی گفت: «گزارش‌های امنیتی برای ما می‌آید. این‌که دوستان از فقر و تهیدستی به سمت طغیان می‌روند، جدی است. رییس جمهور و نیروهای امنیتی باید به معیشت و عدم شکل‌گیری طغیان فکر کنند.»

وزیر بهداشت در بخش دیگر سخنانش گفت «اینکه ما در بحران کرونا دچار خسران شدیم، نه اینکه ندانیم این بازگشایی آمار را افزایش خواهد داد نه اینکه نفهمیم وقتی مترو و اتوبوس یک سوم توان نقل و انتقال جمعیت را دارد با چنین پدیده‌ای مواجه نخواهیم شد، اینها جهل ما نبود بلکه ضعف ما و زانو زدن ما در مقابل اقتصادی بود که بیش از این پتانسیل و کشش نداشت.»

آقای نمکی به تخصیص نیافتن بودجه کافی از آنچه قرار بود در اختیار بخش سلامت قرار گیرد انتقاد کرد و در یک مقایسه با تمهیداتی که سایر کشورها برای شهروندان خود انجام داده‌اند گفت: «آمریکایی‌ها ۱۱۱ میلیارد دلار فقط برای بخش سلامت هزینه کردند و این به جز چند هزار میلیارد دلار است که برای معیشت خرج کردند. انگلیسی‌ها ۲۰ میلیارد برای بخش سلامت هزینه کردند. ما از یک میلیارد دلار که مقام معظم رهبری فرمودند، زیر ۳۰ درصد را فقط دریافت کردیم.»

دکتر مسعود مردانی عضو کمیته کشوری کرونا نیز روز دوشنبه ۱۶ تیر در گفتگو با ایسنا گفت «تعداد مبتلایان و حتی قربانیان کرونا در ایران بیشتر از آمار منتشر شده است، چون همه کسانی که به علت کرونا می‌میرند به بیمارستان نمی‌رسند. همچنین خیلی از تست‌های تشخیص، موارد دقیق کرونا را مشخص نمی‌کنند.»

وی همچنین افزود «تحقیقات نشان داده درصد زیادی از مبتلایان در مهمانی‌ها، عروسی‌ها، جشن‌ها و مکان‌های عمومی شلوغ به کرونا مبتلا شده‌اند.»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا