اجتماعیایرانسیاست

ماشین کشتار ایران متوقف نمی‌شود؛ اعدام سه زندانی در زاهدان، سه زندانی در مشهد و نگرانی از اعدام جاسم حیدری در احواز

ماشین کشتار جمهوری اسلامی ایران در ادامه اعدام زندانیان سیاسی و عقیدتی سه زندانی در زاهدان، سه زندانی در مشهد اعدام شدند و نگرانی از اعدام جاسم حیدری در احواز ادامه دارد.

در ادامه اعدام زندانیان سیاسی در ایران روز یکشنبه ۱۴ حسن دهواری، الیاس قلندرزهی و امید محمودزهی در زندان زاهدان، حمید راست بالا، کبیر سعادت جهانی و محمدعلی آرایش در زندان وکیل آباد مشهد اعدام شدند و نگرانی از سرنوشت نامعلوم جاسم حیدری در زندان احواز ادامه دارد.

احکام اعدام حسن دهواری و الیاس قلندرزهی در حالی اجرا شد که روز شنبه محمدرضا فقیهی، وکیل مدافع این دو زندانی با اشاره به وجود اشکالات قضایی در روند دادرسی و حکم صادر شده، از ثبت درخواست اعاده دادرسی در دبیرخانه دیوان عالی کشور برای این دو زندانی خبر داد.

آقایان دهواری و قلندرزهی دو زندانی امنیتی در تاریخ ۱۶ فروردین ۱۳۹۳ بازداشت و در تاریخ ۲۹ آذر ۱۳۹۵، به اعدام محکوم شدند.

از سوی دیگر، حمید راست بالا، کبیر سعادت جهانی و محمدعلی آرایش زندانیان سنی مذهب روز پنج‌شنبه ۱۱ دیماه در زندان وکیل آباد مشهد اعدام شدند. اجرای ناگهانی حکم اعدام این افراد در شرایطی صورت گرفته است که خانواده آنان از ملاقات آخر محروم بوده‌اند. فعالین حقوق‌بشری مردادماه امسال در گزارشی از محکومیت این افراد به همراه ۶ تن دیگر به اعدام از بابت اتهام «بغی» توسط دادگاه انقلاب مشهد خبر داده بود.

حمید راست بالا، کبیر سعادت جهانی و محمدعلی آرایش به همراه فرهاد شاکری، عیسی عیدمحمدی، حکیم عظیم گرگیج، تاج محمد خرمالی، عبدالرحمن گرگیج و حسین وارسته سلیمانی در سال ۱۳۹۴ توسط ماموران اداره اطلاعات بازداشت و به مدت ۱۰ الی ۱۲ ماه در سلول‌های انفرادی بازداشتگاه اداره اطلاعات مشهد نگهداری شدند.

آنان از حدود ۴ سال پیش در زندان وکیل آباد مشهد در بازداشت بسر می‌برند. بازپرس اول پرونده‌ها قاضی حسن حیدری و بازپرس دوم این پرونده‌ها قاضی بازرگانی منش بوده است. آقای راست بالا، سعادت جهانی و آرایش سال گذشته توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب مشهد به ریاست قاضی محمود داوود آبادی از بابت اتهامات «بغی از طریق عضویت در گروه سلفی حزب ‌الفرقان و عضویت در جبهه همبستگی ملی اهل‌ سنت ایران» به اعدام محکوم شدند.

گفتنی است این شهروندان در روند دادرسی به وکیل منتخب دسترسی نداشته و از فرصت دفاع عادلانه در دادگاه محروم بوده‌اند. نسبت دادن اتهام عضویت در گروه «حزب الفرقان» به این شهروندان در حالی بود که به گفته این افراد، گروه مذکور از سال ۷۱ الی ۷۶ در ایران فعالیت داشت و عمده آنان طی این سال‌ها بصورت میانگین ۱۰ تا ۱۲ ساله بودند.

همچنین، جاسم حیدری، زندانی سیاسی محکوم به اعدام، طی هفته گذشته از یکی از سلول‌های انفرادی زندان شیبان احواز خارج و به مکان نامعلومی منتقل شد. انتقال ناگهانی این زندانی محکوم به اعدام در کنار عدم پاسخ‌دهی روشن مسئولین و اعدام دستکم ۶ نفر با اتهامات سیاسی-امنیتی در زندان‌های مشهد و زاهدان طی روزهای اخیر باعث افزایش نگرانی‌ها در خصوص احتمال اجرای حکم وی شده است.

به گزارش هرانا یک منبع مطلع از شرایط این زندانی گفت: «چند روز پیش از انتقال، فردی از یکی از نهادهای امنیتی با خانواده او تماس گرفته و از آنها خواستند تا جاسم را برای اعتراف و مصاحبه تلویزیونی راضی کنند و در صورت مصاحبه وعده تغییر در حکمش را دادند. با این وجود آقای حیدری به خانواده‌اش گفته است که فریب این وعده‌ها را نخورند و حاضر به مصاحبه نشده است.»

جاسم حیدری در آذرماه ۱۳۹۶، پس از بازگشت به کشور توسط ماموران وزارت اطلاعات در تهران بازداشت و به بازداشتگاه این نهاد امنیتی در زندان اوین منتقل شد. گفته می‌شود که این شهروند در زمان بازداشت برای اخذ اعترافات اجباری تحت ضرب و شتم و شکنجه قرار گرفته و برای مدتی مجبور به استفاده از ویلچر شده است.

آقای حیدری اسفندماه همان سال از تهان به اهواز منتقل شد. در ادامه این فشارها، مرضیه حیدری، مادر وی نیز در تاریخ ۲۰ اسفندماه ۹۶ توسط ماموران اداره اطلاعات اهواز بازداشت و مدتی بعد به زندان سپیدار اهواز منتقل شد. خانم حیدری حدود یک ماه بعد با تودیع قرار از زندان آزاد شد.

آقای حیدری نهایتا توسط شعبه ۴ دادگاه انقلاب اهواز به ریاست قاضی محمدی از بابت اتهام بغی از طریق همکاری با یکی از گروه‌های مخالف نظام به اعدام محکوم شد. این حکم در آبان‌ماه امسال توسط دیوان عالی کشور تایید شد.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا