ایرانسلامتی و زندگیسیاست

نماینده مردم تهران: تاوان قرنطینه نکردن قم را می‌دهیم

نماینده مردم تهران در مجلس ایران اعلام کرد که اگر مقامات این کشور از همان ابتدای شیوع ویروس کرونا شهر قم را قرنطینه می کردند، این ویروس به شهرهای دیگر سرایت پیدا نمی‌کرد.

پروانه سلحشوری، نماینده مردم تهران در مجلس ایران در مصاحبه اختصاصی با روزنامه «جهان‌صنعت» از عدم اقدام به‌موقع مقامات این کشور برای مقابله با ویروس جدید کرونا «کووید-19» در استان قم انتقاد کرد و گفت: مسئولان کشور می‌توانستند از همان ابتدا به جای کتمان حقیقت فورا شهر قم را قرنطینه کنند تا این ویروس به شهرهای دیگر سرایت پیدا نکند.

وی اظهار داشت: در ابتدا باید توجه کرد قرنطینه تهران برای سیستم مدیریتی کشور ما غیرممکن است و نباید فراموش کرد مدیریت در ایران به دست یک نهاد نیست. طبق معمول سال‌های اخیر مسئولان در قبال مسئولیت‌های خود سر باز می‌زنند. وظایف خود را به همدیگر پاسکاری می‌کنند. اخیرا هم نام راه مقابله با کروناویروس را دفاع بیولوژیک نهاده‌اند و مسئولیت نهایی را به عهده نیروهای مسلح گذاشتند. به عقیده بنده امکان قرنطینه پایتخت وجود ندارد، اما مسئولان می‌توانستند از همان ابتدا به جای کتمان حقیقت فورا شهر قم را قرنطینه کنند تا این ویروس به شهرهای دیگر سرایت پیدا نکند. آنانی که مانع قرنطینه شدن قم شدند باید به مردم و درگاه خدا پاسخگو باشند.

-در ایران افرادی بازداشت می‌شوند که بیشتر نگران اوضاع مردم هستند

سلحشوری افزود: در این بحران اگر کشور دیگری بود حتما هواپیمایی ماهان را به خاطر قصوراتی که انجام داده عامل اصلی شیوع این بیماری می‌دانست و حتما قوه قضاییه آنها را مورد بازخواست قرار می‌داد. ولی در کشور ما افرادی بازداشت می‌شوند که دغدغه این موضوع را دارند و در این مدت بیشتر نگران اوضاع مردم هستند. در این روزها مردم شمال کشور از نزدیک درگیر کروناویروس شدند. البته در تهران به دلیل گستردگی وسعت مردم هنوز قضیه را جدی نگرفتند ولی در شهرهای کوچک‌تر مردم بومی به شدت تحت‌تاثیر بیماری قرار گرفتند که باعث تنش و ترس در بین جامعه شده است.

-پنهان‌کاری، دروغ و سیاسی کردن موارد مختلف در ایران بسیار رایج است

این نماینده مجلس ایران متذکر شد: در کشور ما سه امر بسیار مهم رایج است، ابتدا پنهان‌کاری و دوم دروغ و سوم سیاسی کردن موارد مختلف. یعنی اگر مسئولان زورشان به پنهان‌کاری و دروغ نرسید و مساله همچنان مطرح بود، توهم توطئه دارند، مثل الان که موضوع را سیاسی می‌کنند. در کشور ما ضعف مدیریتی شدیدی وجود دارد که در کمتر جایی در سطح دنیا می‌توانید آن را مشاهده کنید. این موارد همگان دست به دست هم داد که نه تنها تهران، قم و استان گیلان بلکه اغلب استان‌های ایران با پدیده کرونا روبه‌رو شوند. البته مردم دیگر مانند سابق به مسئولان و رسانه‌ها اعتماد ندارند و خطرناک‌ترین موضوع یعنی بدتر از کرونا بی‌اعتمادی مردم است. وگرنه چگونه پزشکان، پرستاران و سایر کارکنان بیمارستان دارند جان می‌دهند، ولی مردم به خرید می‌روند. باید هشدار داد که فقط هنگام ضرورت با رعایت بهداشت از منزل خارج شد. به نظر می‌رسد فقر اطلاعات موثق در کشور وجود دارد. همین فقر اطلاعات باعث شده که صدا و سیما بازی دوگانه‌ای با مردم به راه بیندازد. از طرفی به مردم می‌گوید در خانه بمانید و از طرفی عمق فاجعه را از مردم پنهان می‌کند.

-در ایران مسئولان زودتر از بقیه مردم به کرونا مبتلا شدند

سلحشوری تصریح کرد: این روزها همه می‌گویند در خانه بمانید، در صورتی که عده‌ای از مردم از سر ناچاری برای کسب امرارمعاش خانواده خود از خانه امن بیرون می‌روند. دولت باید بسته‌های معیشت برای افراد بی‌بضاعت در نظر بگیرد تا جان افراد کمتری در خطر قرار بگیرد. به نظر می‌رسد ساماندهی قرنطینه کردن تهران در توان دولت یا هیچ ارگان دیگری نباشد، زیرا مدت‌هاست وضعیت اقتصادی کشور ویران است. مگر اینکه از منابعی که البته چند وقت پیش مجلس 200 میلیون یورو به سپاه اختصاص داده بود بخواهند استفاده کند، که اگر سپاه از آن منبع درآمدی بخواهد به مردم کمک کند و لازم هم هست چنین کنند. گرچه بسیج هم وارد شدند و تلاش می‌کنند تا امروز هر کسی به نوبه خودش به مردم خدمت کرده اما چون تاکنون مدیریت کارآمدی نداشتیم به هیچ نتیجه مثبتی نرسیدیم. مسئولان از ابتدا شیوع ویروس را کتمان کردند و زمانی که به پیک رسید، آن را به مردم اطلاع‌رسانی کردند. برای همین کار برای همه بسیار سخت شده است. در حال حاضر باید همه افراد جامعه دست به دست همدیگر دهند و خودشان خودخواسته در خانه قرنطینه شوند. متاسفانه کشورهای دیگری که موفق به قرنطینه شدند با مردم همراه شدند و در آینده به آنان وعده اقتصاد بهتر و روشن‌تر را دادند اما در ایران مسئولان زودتر از بقیه مردم به کرونا مبتلا شدند! تنها را چاره برای کنترل این ویروس قرنطینه است اما کشور ما امکان آن را ندارد. متاسفانه مردم هم به خودشان رحم نمی‌کنند و هر روز ما شاهد تردد سیل عظیمی از مردم در خیابان و مراکز خرید هستیم. البته که در بین مردم ترس از قحطی وجود دارد اما باید خود را کنترل کنند. به نظر می‌رسد مفهوم قرنطینه این است که دولت باید اقلام غذایی را به درب تک‌تک منزل‌ها ببرد، آیا دولت ما چنین توانی را دارد؟ تنها راهکار این است که خودمان اصول اولیه بهداشت فردی را رعایت کنیم. مردم تا جایی که امکان دارد باید خودشان را در خانه قرنطینه کنند. نمی‌توانیم به کارگری که برای لقمه نانی در خیابان است بگوییم در خانه بشین زیرا نمی‌توانیم آن را حمایت کنیم.

– آمار‌ها غیرواقعی‌اند

وی جنجال‌ها درباره صحت آمار مبتلایان و قربانیان کرونا در ایران نیز گفت: اگر آمار واقعی را به مردم بگویند ناکارآمدی دولت عیان می‌شود به همین دلیل مدام پنهان‌کاری می‌کنند. در صورتی که اگر آمارهای واقعی را اطلاع‌رسانی کنند مردم قضیه را جدی می‌گیرند اما حکومت تنها به فکر این است که ناکارامد‌ی‌اش عیان نشود و با شفافیت مخالف است. باید دانست که حکمرانی مطلوب در کشور ما وجود ندارد.

سلحشوری در آخر خاطرنشان کرد: به جای بازداشت مهدی حاجتی و محمد مختاری، باید سازمان هواپیمایی ماهان را که به خاطر پول جان مردم را در خطر قرار دادند، یا افرادی که در قم جان مردم را با اعتقادات خرافی معامله کردند و صدا و سیما که یک روز قبل از انتخابات کرونا را شایعه نامیده بود، از طرف قوه قضاییه مورد پیگرد قرار گیرند. دولت چین طبق بررسی‌هایی که انجام داده تنها 2درصد افراد بر اثر کروناویروس فوت می‌کنند اما در ایران به دلیل ناکارآمدی مدیریتی 10 درصد مردم که در گروه سنی 50 تا 59 سال هستند یعنی گروه‌های اجتماعی از مردم که تجارب مفیدی برای جامعه دارند را از دست می‌دهیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا