ru

Україна притягатиме до кримінальної відповідальності організаторів «виборів» у Криму – Кориневич

Українська влада притягатиме до кримінальної відповідальності причетних до організації «виборів» до Державної Думи Росії на території тимчасово окупованого Криму

Українська влада притягатиме до кримінальної відповідальності причетних до організації «виборів» до Державної Думи Росії на території тимчасово окупованого Криму. Про це «Кримським новинам» сказав Постійний Представник Президента України в Автономній республіці Крим Антон Кориневич, коментуючи початок виборів у Росії і на окупованих нею територіях України. Він зазначив, що нині триває моніторинг процесу підготовки до виборів та самих виборів, фіксуються учасники.

«Ми збираємо інформацію як про учасників, так і про організаторів так званих виборів. Для того, щоб у подальшому реагувати і в рамках санкцій, і в рамках кримінальних проваджень щодо осіб, які зазіхають на територіальну цілісність України», — сказав він у коментарі «Кримським новинам».

17 -19 вересня у Російській Федерації проходять вибори до Державної Думи. Окупаційна влада створила у Криму і Севастополі чотири мажоритарні округи, 83 представника Криму по списку 14 російських партій беруть участь у виборах. В Росії з 450 депутатів нижньої палати парламенту половина обирається в мажоритарних округах, а половина по партійних списках. За півроку до виборів найбільш активні представники опозиції були ув’язнені або були змушені виїхати за межі Росії. Низка опозиційних ЗМІ та громадських організацій були оголошені «небажаними» або «іноагентами», що істотно ускладнило або унеможливило їхню діяльність.

Related Articles

Добавить комментарий

Back to top button