توبیاس بیلستروم در پاسخ به نمایندگان پارلمان اروپا اطمینان داد که استکلهم تلاش میکند اتحادیه اروپا سختترین سیاستهای ممکن را در قبال ایران و سپاه پاسداران اتخاذ کند، اما «اضافه شدن سپاه پاسداران به فهرست سازمانهای تروریستی اتحادیه اروپا مسئله پیچیدهای است و باید از برخی شرایط برخوردار باشد».
وی افزود: «سپاه پاسداران را نمیتوان صرفا به خاطر نقض حقوق بشر که در ایران رخ میدهد در فهرست سازمانهای تروریستی قرار داد، بلکه باید ارتباطی نیز با تروریسم داشته باشد.»
به گفته او، «وگرنه این مخاطره وجود دارد که فردی که تحت تحریم قرار گرفته به دادگاه اتحادیه اروپا شکایت بیاورد و از فهرست حذف شود و این امر، همانطور که همه ما در این جلسه میدانیم، در گذشته نیز اتفاق افتاده است».
این مقام دولت سوئد اضافه کرد: «بنابراین من اعتقاد ندارم که کار به این شیوه خیلی عاقلانه باشد، اگرچه به قطعنامه پارلمان اروپا احترام میگذارم.»
پیش از این جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، نیز تاکید کرده بود که قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی مستلزم حکم دادگاه یکی از کشورهای عضو اتحادیه است.
پارلمان اروپا در نشست روز ۲۹ دی خود در استراسبورگ فرانسه با اکثریت قاطع آرا خواستار قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی این اتحادیه شد.
قطعنامه پارلمان اروپا در واکنش به برخورد خشونتبار سپاه پاسداران با اعتراضات اخیر در ایران، تجهیز روسیه به پهپاد برای حمله به اوکراین و عملیات منطقهای سپاه تصویب شده است. با این حال، قطعنامه یاد شده الزامآور نیست.
این میان رسانههای داخلی ایران روز ۳۰ دی ماه از تماس تلفنی حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران، با همتای سوئدی خود خبر دادند که موضوع اصلی آن قطعنامه پارلمان اروپا درباره سپاه پاسداران بود.
بر اساس این گزارشها، وزیر خارجه سوئد در واکنش به اعتراض آقای امیرعبداللهیان نسبت به اقدام پارلمان اروپا تصریح کرده که این قطعنامه غیرالزامآور است.
توبیاس بیلستروم در سخنان روز سهشنبه خود نیز به این تماس تلفنی اشاره کرد و گفت که او اما هیچ قولی به وزیر خارجه ایران نداده که سوئد از قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی اتحادیه اروپا حمایت نخواهد کرد.