خاورمیانه

بایکار ترکیه کلنگ کارخانه پهپاد را در اوکراین زد و در عربستان می‌زند

مدیر اجرایی شرکت ترکیه‌ای بایکار روز چهارشنبه به خبرگزاری رویترز اعلام کرد که این شرکت دفاعی ساخت کارخانه‌ای با ظرفیت اشتغال ۵۰۰ نفر را در نزدیکی کی‌یف آغاز کرده و احتمالا پهپادهای رزمی ارتفاع متوسط با مدت پرواز بالا از مدل‌های TB2 یا TB3 را تولید خواهد کرد.

این پهپادهای بایراکتار که ساخت کشور ترکیه هستند، پس از استفاده توسط ارتش اوکراین برای خنثی کردن حملات نیروهای روسی و انهدام خودروهای زرهی و سیستم‌های توپخانه‌ای روسی،در سطح جهانی شهرتی برای خود دست و پا کردند.

هالوک بایراکتار، مدیرعامل شرکت صنایع دفاعی بایکار اعلام کرد که قراردادهای صادراتی پهپاد TB2 را با ۳۰ کشور به امضا رسانده است. به گفته «موسسه تحقیقات صلح بین المللی استکهلم، SIPRI»، این کشورها شامل اوکراین، اتیوپی، لیبی و آذربایجان هستند.

آقای بایراکتار در حاشیه نمایشگاه جهانی دفاع در ریاض گفت: «کارخانه در حال تاسیس است… ما حدود ۱۲ ماه زمان نیاز داریم تا ساخت و ساز آن را به پایان برسانیم و سپس به سمت تجهیز ماشین آلات داخلی، تجهیزات و ساختار سازمانی آن خواهیم رفت.»

بایراکتار به این موضوع هم اشاره کرد که ظرفیت تولید این کارخانه مجموعا حدود ۱۲۰ دستگاه در سال خواهد بود، اما بر طبق گفته‌های وی هنوز مشخص نیست که تولید در کارخانه مستقر در اوکراین بر روی کدام مدل پهپاد (TB2 یا TB3) متمرکز شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا مسائل امنیتی مربوط به درگیری های جاری باعث نگرانی او در مورد روند ساخت این کارخانه می شود، گفت که برنامه‌ها «به طور کامل در حال انجام هستند» و «هیچ چیز» نمی تواند آن‌ها را متوقف کند.

قرارداد پهپاد بایراکتار با عربستان

بایراکتار در ادامه گفت که درصورت قرار گرفتن برنامه‌های این شرکت در مسیر درست در دو سال آینده تولید در عربستان سعودی آغاز ‌می‌شود.

این اعلامیه پس از توافق ماه ژوئیه با عربستان سعودی برای فروش مدل بایراکتار آکینجی (Bayraktar Akinci)، نوع دیگری از پهپاد ساخت این شرکت صورت گرفت که بایکار آن را بزرگترین قرارداد دفاعی در تاریخ ترکیه توصیف کرد.

آقای بایراکتار این را هم افزود که این شرکت قصد دارد در سال جاری میلادی، تولید داخلی آکینجی را از میزان ۳۶ فروند در سال ۲۰۲۳ به دو برابر برساند. وی در ادامه عنوان کرد که تولید پهپاد TB2 بدون تغییر در تیراژ تولید، در همان تعداد ۲۳۰ دستگاه باقی خواهد ماند.

این شرکت همچنین قصد دارد «ده‌ها» فروند از مدل‌های جدید پهپادهای قزل‌الما و TB3 را نیز تولید کند.

یورونیوز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا