آذربایجانمحیط زیست

خسارت‌ و نتایج فاجعه بار فرونشست دشت‌های اطراف دریاچه اورمیه

فرونشست دشت‌های اطراف دریاچه اورمیه می‌تواند خسارت‌ قابل توجهی به تأسیسات زیربنایی، شریان‌های حیاتی، سازه‌های شهری و روستایی،‌ راه‌ها و خطوط انتقال نیرو وارد کند.

درت برزگری استاد دانشگاه در خصوص دلایل فرونشست‌هایی که اخیراً در دشت‌های اطراف دریاچه اورمیه اتفاق افتاده است، اظهار کرد: نشست یا حرکت رو به پایین سطح زمین در یک منطقه وسیع اصطلاحاً فرونشست گفته می‌شود که عوامل مختلفی باعث فرونشست زمین می‌شود؛ از جمله می‌توان به استخراج مواد و یا سیالات زیرزمینی به عبارتی برداشت بیش از حد آب‌های زیرزمینی، تراکم رسوبات و یا انحلال مواد و مصالح زمین‌شناسی اشاره کرد.

وی ادامه داد: با برداشت بیش از حد آب‌های زیرزمینی و یا کاهش تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی در اثر خشکسالی، تنش مؤثر لایه‌های فوقانی افزایش می‌یابد و سبب تراکم رسوبات و فرونشست می‌شود که نرخ این فرونشست‌ها به بافت زمین‌شناسی منطقه بستگی دارد و در لایه‌های ریزدانه مقدار فرونشست در زمان طولانی‌تری اثرات خود را نمایان می‌کند.

گفتنی است در نتیجه مدیریت اشتباه رژیم ایران دریاچه اورمیه خشکانده شده و آذربایجان با فاجعه زیست محیطی وحشتناکی مواجه گردیده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا