اقتصادایرانسلامتی و زندگی

وزیر بهداشت: پاییز سختی پیش‌ِ‌رو داریم، تا پایان ۱۴۰۰ نباید منتظر واکسن کرونا باشیم

سعید نمکی وزیر بهداشت ایران گفت پیش‌بینی می‌شود که در پاییز امسال آنفلوآنزا و کرونا با هم بروز کنند و یکی از پاییزهای سخت را در پیش داشته باشیم.

وزیر بهداشت دیروز ۲۰ ارديبهشت در شورای فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان‌شهر تهران گفت: «عاجلانه‌ترین و کم‌خردترین نوع برخورد با کرونا، این است که تصور کنیم این ویروس تمام شده است. ویروس کرونا ویروسی متفاوت است و باید با نگاهی متفاوت به آن بنگریم.»

وی در ادامه خاطرنشان کرد: «از طرف دیگر، ویروس‌های هم‌خانواده این ویروس، مانند سارس و مرس به‌سمت کم خطر شدن هستند، زیرا اگر هر کدام از پاتوژن‌ها در طول تاریخ به‌قوت خود باقی بمانند و انسان‌ها را قتل‌عام کنند، از نسل بشر چیزی باقی نمی‌ماند. ویروس‌ها و پاتوژن‌ها به‌مرور آرام‌تر می‌شوند اما نمی‌دانیم که رفتار ویروس کووید-۱۹ چگونه خواهد بود. در مورد کووید-۱۹ نباید شتاب‌زده نظر داد، بین ۴ تا ۶ ماه زمان لازم است تا در مورد این موضوع با قاطعیت بیشتری سخن گفت.»

آقای نمکی همچنین تأکید کرد: «باید در مورد کرونا در حالت آماده‌باش باشیم، زیرا اگر ویروس تغییر رفتار دهد، تمام معادلات ما به‌هم می‌ریزد. برآورد می‌شود که در پاییز امسال، آنفلوآنزا و کرونا با هم بروز کنند و پیش‌بینی می‌شود که یکی از پاییزهای سخت را در پیش داشته باشیم، اگر چنین شد، باید آمادگی کامل داشته باشیم.»

وی در خصوص واردات واکسن آنفلوآنزا نیز گفت: «در سال جاری، واردات واکسن آنفلوآنزا افزایش خواهد داشت تا تمامی گروه‌های آسیب‌پذیر بتوانند واکسینه شوند.»

وزیر بهداشت تصریح کرد: در مورد کرونا معتقد هستیم که اگر در پاییز، پیک بعدی بروز کند و جهش ژنتیک عمده‌ای به‌سمت خشونت نداشته باشد، دیگر با شرایطی که تاکنون از سر گذرانده‌ایم مواجه نخواهیم شد و با کرونایی آرام‌تر روبه‌رو خواهیم بود، چراکه وقتی ویروس در طبیعت بچرخد، ایمنی را بالاتر می‌برد، دوم اینکه رفتار ویروس به‌سمت آرام‌تر شدن پیش می‌رود. سوم اینکه امیدواریم داروهای ضدویروس مؤثرتری را شناسایی کنیم. اما تا پایان سال ۱۴۰۰ نباید به واکسن کرونا امیدوار باشیم، زیرا تولید و ساخت واکسن پروسه‌ای بسیار زمانبر است، بنابراین، امیدواریم بتوانیم پاییز را به‌خوبی مدیریت کنیم.

نمکی  افزود: «در مورد شیوه مدیریت تصور می‌کنم که استان البرز و استان تهران را در قالب یک پکیج درنظر بگیریم. تأثیرات البرز بر تهران و تهران بر البرز با توجه به اینکه روزانه تعداد زیادی از افراد در آنها رفت‌وآمد دارند، قابل توجه است. ستاد این دو استان باید یکپارچه شود، یعنی ستاد استانی را به ستاد منطقه‌ای تبدیل کنیم.»

وزیر بهداشت ایران در مورد تاثیرات اقتصادی این بحران همچنین گفت: «اگر در دنیا اتفاقی بیفتد،  اول اقتصاد کلان آسیب می‌بیند و بعد از مدت‌ها، اقتصاد خانواده آسیب می‌بیند، اما در ایران به‌عکس است، یعنی با کوچکترین اتفاقی اول اقتصاد خانواده لطمه می‌بیند و بعد اقتصاد کلان.»

معاون اقتصادی و برنامه‌ریزی اتاق اصناف ایران در اوایل شیوع ویروس کرونا در ایران اظهار داشته بود که که شیوع کرونا بیش از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار شغل در این کشور را تحت تاثیر قرار داده است.

وزیر بهداشت امروز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت در ارتباط زنده اینستاگرامی خود از دفتر کارش در وزارت بهداشت با احسان علیخانی -مجری تلویزیون- گفت: «باید دوران نسبتا طولانی را با کرونا سپری کنیم و ممکن است همزمانی کرونا و آنفلوآنزا در پاییز ما را غافلگیر کند. افکار عمومی باید به سمتی هدایت شود که به سمت پریشانی نرود.»

آقای نمکی همچنین افزود: «از خرداد به بعد روزهای بهتری خواهیم داشت.»

وی در خاتمه در خصوص روند بازگشایی اماکن مذهبی و مساجد گفت: «اکنون مساجد در نقاطی که از نظر ما وضعیت سفید دارند با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی باز شده است و قصد داریم پس از اتمام ماه مبارک رمضان صحن‌ها و نه داخل حرم‌های آستان‌های مقدس را با پروتکل‌های خاصی بازگشایی کنیم به صورتی که مردم سلامی داده و گذر کنند.»

این در حالیست که کیانوش جهانپور، سخنگوی این وزارت در مورد اعلام مناطق سفید سه شنبه  ۱۶ اردیبهشت گفته بود: «اعلام مناطق سفید هیچ منبع رسمی نداشت، پاسخگو نیستیم.»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا