جهانسیاست

چین از کشورها خواست تا هفته آینده در رویداد ترکستان‌شرقی شركت نكنند

چین از کشورهای عضو سازمان ملل متحد خواست تا در مراسمی که هفته آینده در مورد سرکوب تورکان اویغور در چین برنامه ریزی شده است، شرکت نکنند.

رویترز روز جمعه ۱۷ اردیبهشت در گزارشی با استناد به یادداشتی که رویت کرده، نوشت، چین از کشورهای عضو سازمان ملل متحد خواسته است تا در مراسمی که هفته آینده آلمان، ایالات متحده و بریتانیا در مورد سرکوب تورکان اویغور و سایر اقلیت ها در تورکستان شرقی (سین کیانگ) برنامه ریزی کرده اند، شرکت نکنند.

نماینده چین در سازمان ملل متحد در یادداشتی به کشورهایی که در این رویداد شرکت خواهند کرد، نوشت: “این یک رویداد با انگیزه سیاسی است. ما از نمایندگان شما تقاضا داریم در این رویداد ضد چین شرکت نکنند.”

چین متهم كرد كه برگزاركنندگان این رویداد، كه چندین كشور دیگر اروپایی به همراه استرالیا و كانادا را نیز شامل می شود، از “مسائل حقوق بشر به عنوان ابزاری سیاسی برای مداخله در امور داخلی چین مانند سین کیانگ، برای ایجاد تفرقه و اغتشاش و ایجاد اختلال در توسعه چین استفاده می کنند.”

در این یادداشت آمده است: “این رویداد تحریک آمیز فقط می تواند به رویارویی بیشتر [بین چین و این کشورها] منجر شود.”

رویترز می‌گوید، نماینده چین در سازمان ملل به درخواست اظهار نظر پاسخ نداد.

سفیران ایالات متحده، آلمان و بریتانیا قرار است روز چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت به همراه کن روت، مدیر اجرایی دیده بان حقوق بشر و اگنس کالامارد، دبیرکل عفو بین الملل، در رویداد مجازی سازمان ملل سخنرانی کنند.

هدف از این رویداد “بحث درباره چگونگی حمایت سازمان ملل، کشورهای عضو و جامعه مدنی از حقوق اعضای جوامع اتنیک تورک در سین کیانگ است”.

کشورهای غربی و گروه های مدافع حقوق بشر مقامات چین را به بازداشت و شکنجه اویغورها در اردوگاه ها، که ایالات متحده، بریتانیا، کانادا و هلند آن را نسل کشی توصیف کرده اند، متهم می‌کنند. در ژانویه، واشنگتن واردات محصولات پنبه و گوجه فرنگی از سین کیانگ را به اتهام کار اجباری اویغورها ممنوع کرد.

پکن این اتهامات را رد می کند و اردوگاه ها را به عنوان مراکز آموزش حرفه ای برای مبارزه با افراط گرایی مذهبی توصیف می کند.

لوییز شاربنو، مدیر دیده بان حقوق بشر سازمان ملل متحد، روز جمعه گفت: “پکن سالهاست که تلاش می کند تا دولتها را به سکوت مجبور کند اما این استراتژی با شکست ناکامی روبرو شده است، زیرا بیشتر کشورها برای ابراز وحشت و انتقام از جنایات چین علیه اویغورها و دیگر مسلمانان تورک قدم برمی دارند.”

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا