ایرانسلامتی و زندگی

کرونا در ایران؛ روحانی: ضد انقلاب مدام می گوید کادر درمان ما خسته وناتوان است، ناتوانی آنها دروغ است.

سخنگوی وزارت بهداشت ایران از ۱۸۹۴ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور و افزایش شمار بیماران کووید-۱۹ به ۳۸۴ هزار و ۶۶۶ نفر تا ظهر امروز شنبه ۱۵ شهریور خبر داد.

سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت ایران همچنین، از جان باختن ۱۱۰ تن دیگر در ۲۴ ساعت گذشته در ایران خبر داد. به این ترتیب، آمار کل جان باخته‌گان ویروس کرونا در ایران به ۲۲ هزار و ۱۵۴ نفر رسید.

به گفته خانم لاری، از تعداد کل مبتلایان، ۳ هزار و ۷۰۸ نفر در وضعیت شدید این بیماری هستند.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت ایران تا کنون ۳۳۲ هزار و ۱۳۱ نفر هم بهبود یافته اند.

همچنین تا کنون ۳ میلیون و ۳۵۵ هزار و ۱۵۲ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در ایران انجام شده است.

استان‌های آذربایجان شرقی، تهران، مازندران، گیلان، قم، اصفهان، خراسان رضوی، کرمان، خراسان شمالی، سمنان، یزد، زنجان و قزوین همچنان در وضعیت قرمز قرار دارند.

استان‌های آذربایجان غربی، البرز، فارس، لرستان، هرمزگان، اردبیل، بوشهر، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی، مرکزی، ایلام، چهارمحال و بختیاری، گلستان و احواز (خوزستان) نیز در وضعیت هشدار قرار دارند.

با آغاز سال تحصیلی جدید و افزایش نگرانی‌ها از شیوع کنترل‌ناپذیر کرونا حسن روحانی گفت: «دیروز در رسانه های خارجی جنجال راه انداختند که متخصصان می گویند مدارس باید تعطیل باشد و مخالف بازگشایی مدارس هستند اما وزیر آموزش و پرورش به زور می خواهد مدارس را باز کند؛ نه خیر همه موافق هستند.»

آقای روحانی مشخص نکرد که منظورش از همه، چه کسانی هستند -دولت و حکومت یا اینکه مردم؟! چرا که بر اساس گزارشاتی که رسانه‌های داخلی از استان‌های مختلف ایران منتشر می‌کنند، هم خانواده‌ها و هم معلمان موافق تحصیل حضوری نیستند.

وی در بخش دیگری گفت: «ما در این هفت ماه سختی که از ویروس کرونا و تحریم داشته ایم، هیچ کس به کمک ما نیامد.»

اظهارات آقای روحانی در حالیست که اتحادیه اروپا در ماه فروردین سال جاری برای مبارزه با ویروس کرونا ۲۰ میلیون یورو به ایران کمک‌های انسان‌دوستانه فرستاد. در همین راستا در کنار سازمان جهانی بهداشت کشورهای مختلفی همچون ترکیه، جمهوری آذربایجان، امارات متحده عربی، آلمان، فرانسه، انگلیس، ژاپن، قطر، چین، و روسیه نیز به ایران کمک‌های نقدی ویا تجهیزاتی فرستادند.

رییس‌جمهور ایران همچنین گفت: «ضد انقلاب مدام می گوید کادر درمان ما خسته وناتوان است؛ ناتوانی آنها دروغ است.»

در این خصوص نیز هر روز خبرگزاری‌های داخلی بر اساس گزارشات و مصاحبه‌هایی که با نمایندگان بخش سلامت ایران منتشر می‌کنند، از فرسودگی و خستگی کادر درمان در کنار مشکلات استخدامی و شغلی آنها خبر می‌دهند.

خانم لاری روز جمعه با بیان اینکه شمار شهرستان‌های در وضعیت قرمز و هشدار با اضافه شدن ۲۲ شهرستان قرمز به ۱۸۲ افزایش پیدا کرد، افزود: «هیچ نقطه سبز یعنی منطقه عاری از کرونا در کشور وجود ندارد.»

وی در باره این افزایش تاکید کرد: «وضعیت اکنون بیماری در کشور نیز بازتاب رفتار ما طی هفته‌های گذشته است.»

سعید نمکی وزیر بهداشت ایران نیز با انتشار مطلبی در صفحه اینستاگرامی خود گفت: «دولت انگلیس فقط برای بخش سلامت بیش از ۲۲ میلیارد دلار هزینه کرد و ما پس از حدود هفت ماه از یک میلیارد دلار تخصیصی کمتر از ۳۰ درصد را گرفته‌ایم.»

وزیر بهداشت ایران افزود: «پرستاران و پزشکان و کادر بهداشتی انگلیس علاوه بر دریافت پاداش قابل توجه، پایان ماه مطالبه‌ای از دولت ندارند و من شرمسار کادر بهداشت و درمانی هستم که ماه‌هاست مطالباتشان معوق مانده است و باز هم کریمانه و عاشقانه خدمت می‌کنند.»

سخنان آقای نمکی در حالی بیان می‌شود که پرستاران و کادر درمانی در ایران هفته‌ها و ماه‌ها با انتشار بیانیه‌ها، برگزاری تجمعات که در مواقعی با بازداشت آنان همراه بود به عدم استخدام رسمی، پرداخت نشدن حقوق معوقه‌های خود و اخراج‌های وسیع اعتراض کردند.

آنچه امروز در خصوص ادامه فعالیت شغلی آنها علیرغم این شرایط مشاهده می‌شود سکوتی از سر ناچاری است نه تحمل سیاست‌های تهاجمی ایران که منجر به تحریم‌ها شده است.

گفتنی است که اعلام روزانه آمار رسمی کرونا از سوی وزارت بهداشت ایران در حالی صورت می‌گیرد که منابع مستقل درستی این آمار را زیر سوال برده و ارقام درست را چندین ‌برابر ارقام دولتی می‌دانند.

سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه تصریح کرد: «از زمان شیوع کرونا شایعاتی حاکی از تاثیر مصرف دخانیات بر کنترل و پیشگیری از ابتلا به بیماری در جهان رواج پیدا کرد و متاسفانه بعضی افراد آن را باور و شرایط را برای سلامت خود دشوار کردند.»

وی تاکید کرد: «مصرف مواد دخانی وضعیت بیماری را تا حد زیادی حاد می‌کند.»

محسن حاجی‌میرزایی وزیر آموزش و پرورش روز پنجشنبه ۱۳ شهریور اعلام کرد: «۱۵ شهریور در همه مدارس اصل بر حضور است؛ اما در مدارسی که تعداد دانش‌آموزان بیشتر از پروتکل است ناگزیر هستیم تا دانش‌آموزان را گروه بندی کنیم و برخی در روزهای زوج و برخی روزهای فرد بیایند.»

وی همچنین از نسخه جدید شبکه «شاد» رونمایی کرد و گفت شادِ جدید دارای ظرفیت و امکانات جدید است و معلمان می‌توانند ارتباط زنده صوتی و تصویری با دانش آموزان خود داشته باشند.

در حالی که بیشتر مناطق ایران دراری زیرساخت نیست و دانش‌آموزان فاقد تلفن همراه هستند وزیر آموزش و پرورش از نسخه جدید شبکه «شاد» سخن گفت.

او اصرار بر این کرد که «دانش آموزان و معلمان باید در سال تحصیلی جدید با هم آشنا شوند.»

آقای حاجی‌میرزایی افزود: «زمان‌های ساعات تدریس برای همه دروس حداکثر ۳۵ دقیقه است و تلاش می‌کنیم ساعت ورود و خروج  متفاوت باشد تا تزاحم ایجاد نشود.»

این در حالیست که بر اساس گزارشات منتشر شده والدین با بازگشایی مدارس مخالف هستند.

به گزارش ای‌ان‌تی به نقل از پایگاه خبری دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان، استان زنجان از لحاظ شیوع بیماری کرونا در وضعیت قرمز قرار دارد.

وضعیت مبتلایان ویروس کرونا در استان زنجان روز پنجشنبه۱۳ شهریور، ۱۳ مورد مثبت ابتلا به بیماری کرونا از لحاظ آزمایشگاهی به ثبت رسید که اکنون مجموع موارد مثبت بر اساس یافته‌های آزمایشگاهی ۳۲۲۹ مورد است.

در حال حاضر ۲۸۶ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان زنجان بستری هستند و از ابتدای شیوع کرونا تاکنون، فقط مجموع بیماران کرونایی که در استان بستری شده‌اند، ۱۰ هزار و ۹ نفر بوده است.

همچنین از ابتدای شیوع کرونا تاکنون مجموع بیماران فوت شده به ۴۳۹ نفر رسیده است.

فرهاد ابول‌نژادیان روز پنجشنبه ۱۳ شهریور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: «متاسفانه با وجود تلاش شبانه روزی همکاران‌مان در حوزه بهداشت و درمان، شاهد ورود سه شهر بهبهان، امیدیه و آغاجاری به وضعیت قرمز کرونا هستیم.»

به گزارش ایسنا، وی افزود: «هم‌اکنون وضعیت کلی استان احواز (خوزستان) نیز در حالت هشدار است و ما نسبت به عواقب ناشی از پایین آمدن سطح مشارکت مردم در رعایت مسائل بهداشتی به شدت نگران هستیم.»

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی احواز ادامه داد: «با توجه به فصل بازگشایی مدارس، مخالفت صریح خود با بازگشایی مدارس به صورت حضوری از نیمه شهریور را اعلام کرده‌ایم که این موضوع با تصویب ستاد استانی مقابله با کرونا تصویب و قطعی شده است.»

خانم لاری که امروز در پی افزایش کرونا به استان قزوین سفر کرده بود در خصوص این استان گفت، «همچنان وضعیت بیماری در اغلب شهرستانهای این استان حساس و شکننده است. در حال حاضر نیز شهرستانهای قزوین و تاکستان در وضعیت قرمز و بویین زهرا در وضعیت هشدار بیماری قرار دارند.»

به گفته او در حال حاضر ۲۹۳ مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان قزوین بستری و تحت درمان هستند که از این بین ۵۹ نفر در بخش مراقبتهای ویژه تحت درمان قرار دارند.

محمدطاهر طیب‌زادگان، رئیس شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه اعلام کرد: «ظرفیت تخت‌های بخش آی‌.سی‌.یو در بیمارستان امام خمینی دهدشت تکمیل شد» و «طی یک هفته اخیر شاهد رکوردزنی بیماران کرونایی در شهرستان بودیم.»

آقای طیب‌زادگان گفت: «توان سیستم برای بهداشت و درمان برای پاسخگویی تکمیل است.» او در باره افزایش آمار این بیماری گفت: «حداقل قدرشناسی این است که تقصیر را به گردن حوزه درمان نگذارید.»

دکتر فرهاد ابول نژادیان، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور احواز روز شنبه ۸ شهریور در جمع خبرنگاران  نسبت به روند افزایشی آمار بیماران بستری در خوزستان هشدار داد و گفت: «نگرانی‌ها از افزایش آمار مبتلایان و بستری‌ها در روزهای آینده بیشتر شده است.»

عبدالرسول همتی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز روز شنبه ۸ شهریور با رسیدن تعداد کُل قربانیان این بیماری در این استان به ۷۹۶ نفر و آمار قطعی مبتلایان به ۴۲ هزار و ۸۷۱ نفر، از افزایش آمارها ابراز نگرانی کرد.

همچنین، حسین فرشیدی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اعلام افزایش ۹ درصدی پذیرش بیماران کرونایی طی هفته گذشته در این استان اعلام کرد: «افزایش موارد جدید بستری بر اثر کرونا زنگ خطری برای افزایش موارد بدحال و فوتی در هفته‌های آتی است.»

در همین زمینه، آبتین حیدرزاده، معاون علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه در حال حاضر بیماران کرونایی بستری در سطح بیمارستان های استان از ۳۷۰ نفر عبور کرده است، گفت: «تعداد افراد ترخیص شده در روز کاهش پیدا کرده است.»

آقای حیدرزاده تعدادی از بیماران بستری را مسافر دانست و افزود: «این یک رفتار غیر اخلاقی است که از سایر استان ها به گیلان بیایید و دوستان و بستگان خود را آلوده کنید و حتی آنان را به کام مرگ بکشانید.»

در همین حال، عباسعلی درستی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت با اینکه پیش‌تر نمونه‌برداری در تبریز و سایر شهرستان‌ها تعدادشان افزایش یافت و از هر فرد بدحال، مشکوک و نیازمند به بستری نمونه گرفته میشد به طوریکه تعداد نمونه‌گیری‌ها به ۱۰۰۰ نمونه در روز رسید، اما اکنون سیاست وزارت بهداشت و درمان در این خصوص تغییر کرده و نمونه فقط از افراد مشکوک اخذ می‌شود.

به گفته آقای درستی هم‌اکنون این میزان به  ۴۰۰ مورد در روز رسیده است. با این کاهش ۶۰ درصدی احتمال می‌رود که ناقلان پنهان زمینه شیوع این بیماری را بیش از پیش فراهم کند.

در همین زمینه، امام بخش قائدی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یاسوج به ایسنا گفت: «هم اکنون با کمبود داروی “رمدسیویر” مورد نیاز بیماران کرونایی استان مواجهیم.»

وی اظهارکرد: «هم اکنون با کمبود داروی “رمدسیویر” مورد نیاز بیماران کرونایی استان مواجهیم که به تعداد به ما داده نمی شود. هر سری که این دارو برای استان ارسال می شد حدود ۱۷ عدد بود که تنها یک مرحله ۱۷۷ عدد بود.»

سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران نیز روز سه‌شنبه ۴ شهریور با ابراز نگرانی از شیوع گسترده کرونا به خاطر مراسمات محرم گفت: «کرونا می‌تواند در دقیقه ۹۰ از گوشه‌های زمین به ما گل بزند و زد. آنچه که به ما گل زد، حاصل بی توجهی و عادی انگاری بیماری بود.»

در همین زمینه علی اکبر حق‌دوست، رییس کمیته اپیدمیولوژی بیماری کرونا، روز سه‌شنبه در باره وضعیت شیوع کرونا در ایران گفت: «نمی‌دانیم در دقیقه چندم این بازی و در کدام نیمه هستیم، از نیمه اول گذشته ایم یا خیر.»

حسین کریم، رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز نیز روز دوشنبه اعلام کرد که تاکنون حدود ۱۵ هزار نفر در این استان به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و ۹۰۲ نفر دیگر نیز فوت کرده‌اند. وی تعداد بیماران بستری شده بد حال فقط در ۲۴ ساعته گذشته را ۱۱۷ نفر اعلام کرد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا