AzərbaycanDünya

Uluslararası Güney Azerbaycan Türkleri 3. Forumu 29/04/2023 İSTANBUL

Dostlar, bildiğiniz gibi, İran’da 6 ay önce başlayan rejim karşıtı gösteriler, kitlesel tutuklamalar, ölüm cezaları, 500’den fazla göstericinin öldürülmesi üzerine geri çekilmiştir.

Ancak İran’da var olan sorunlar ve çelişkiler, giderek keskinleşmekte ve yakın zamanda yeni ayaklanmalar ve isyanlar olacağı görünmektedir.

Güney Azerbaycan Türklerinin Özgürlük Mücadelesi de, 6 aylık süreçte, biraz daha gelişmiş ve hızlı bir şekilde gelişmeye devam etmektedir. Önümüzdeki dönemde, İran’da tekrar başlayacak isyanlarda, soydaşlarımızın mücadelesi daha üst düzeylere çıkacaktır. 25 Mart Brüksel mitingi, önümüzdeki günlerde meydana gelecek gelişmelerin sinyalini vermiştir.

Emperyalist devletler tarafından İran’a faşist şövenist molla rejimi sonrası dayatılan, Şah rejimi yada Mücahitler rejimi, Güney Azerbaycan Türklerinin esaretinin devam edeceği anlamı taşımaktadır.

Güney Azerbaycan Türklerinin, esarettin kurtuluşlarının tek yolları vardır.  Bağımsızlık Mücadelesini yükseltme ve Güney Azerbaycan Cumhuriyetini kurmak.

Türkiye’de yaşayan, Güney Azerbaycan Milli Mücadelesinin destekçileri bizler,

  • Güney Azerbaycan Milli Mücadelesini, Türkiye’nin ve Türk Dünyasının gündeminde tutmak,
  • Güney Azerbaycan Milli Mücadelesini sürdüren milli aktivistler ve teşkilatlar arasında oluşan birliği güçlendirmek,
  • Önümüzdeki günlerde meydana gelecek muhtemel gelişmeler ile ilgili olarak, hazırlıklı olmak ve fikir üretmek amacıyla, 29/04/2023 tarihinde İstanbul’da Uluslararası Güney Azerbaycan Türkleri Üçüncü Forumunu yapmaya karar verdik ve çalışmalarımız davet ediyor.

Forumumuzun detayları ile ilgili bilgileri internet sitemizden izleyebilirsiniz.

Şimdilik şunu söylemek istiyorum. Forumumuz aynı gün 3 toplantıdan oluşmaktadır. İlk iki toplantıda, Güney Azerbaycan Türkleri ile ilgili araştırmaları, yazıları, kitapları olan araştırmacı yazarlarımız ve bilim adamlarımız konuşacaktır.

  1. bölümde ise, Güney Azerbaycanlı milli aktivistler, Milli Mücadelemizin önümüzdeki dönemde ki seyri ve yapılması gerekenler konusunda görüşlerini belirteceklerdir.

                Sizleri de, 29 Nisan 2023 tarihinde İstanbul’da yapacağımız forumumuza katılmaya, destek olmaya, HEMREY OLMAYA davet ediyorum. 10/04/2023

                AZADLIQ, ADALET, MİLLİ HÖKÜMET

 

                Uluslararası Güney Azerbaycan Türkleri

                İstanbul Forumu Organizasyon Komitesi

Related Articles

Bir cavab yazın

Back to top button