به گزارش خبرگزاری «انبیسی»، دولت بایدن روز پنجشنبه کمپانی «فناوریهای تیاندی» که نرمافزارهای تشخیص چهره برای تحت پیگرد قرار دادن اویغورها در چین و معترضان ضدحکومتی در ایران تولید میکند را در «لیست سیاه» قرار داد.
تحریمهای وزارت بازرگانی شرکتهای آمریکایی را از داد و ستد با تیاندی منع میکنند. شرکت «اینتل»، غول سازنده نیمههادی مستقر در کالیفرنیا، پیشتر پردازندههایی برای سیستمهای ضبط ویدیوی شبکهای تیاندی ارائه کرده بود، ولی قبل از اعلام تحریمها، اینتل ارجاع به تیاندی را از وبسایت خود حذف کرد.
تیاندی یک کمپانی خصوصی مستقر در شهر شمالی تیانجین است، و از شناختهشدهترین شرکتهای تولید فناوری نظارتی در چین و جهان است. مقامات این شرکت میگویند در بیش از شصت کشور شعبه دارند، و بر اساس گزارشهای رسانهای، این شرکت در سال 2021 بیش از 800 میلیون دلار درآمد کسب کرد.
به گفته وزارت بازرگانی ایالات متحده، تیاندی با ارائه فناوریهایی به سپاه پاسداران که شامل قطعات ساخت آمریکا میشود، و فروش مستقیم آنها به ایران تحت تحریمهای ایالات متحده ممنوع است، بهطور غیرمستقیم به سپاه امکان دستیابی به فناوری ساخت آمریکا را داده است.
به گفته «انبیسی»، مدافعان حقوق بشر و قانونگذاران آمریکایی نگرانند که مبادا دستگاه امنیتی ایران فناوری شناسایی چهره که از تیاندی دریافت کرده را به منظور سرکوب خیزش ضدحکومتی اخیر مردم ایران به کار گیرد.
کارشناسان میگویند هنوز مشخص نیست که رژیم ایران دقیقاً چه تجهیزاتی از تیاندی گرفته و میخواهد چگونه از فناوری تشخیص چهره استفاده کند، اما عموما بر این باورند که تهران قصد دارد مثل پکن از این فناوری در راستای کنترل و مقابله با منتقدان و مخالفان خود بهره ببرد.
العربیه