بلومبرگ در گزارشی مینویسد که مزدوران گروه نظامی واگنر حملات متمرکزی را برای تصرف سولدار، یک شهر خط مقدم جبهه شرق آغاز کردهاند.
این در حالیست که به گفته فرماندهان نظامی ارتش اوکراین، کرملین تواناترین واحدهای شرکت پیمانکاری نظامی واگنر را در نزدیکی این شهر واقع در شرق منطقه دونتسک مستقر کرده است.
ولودیمیر زلنسکی و شماری از فرماندهان عالی تحت امر وی تاکید دارند که نیروهای اوکراینی به رغم تبادل آتش سنگین توپخانه و حملات متمرکز نظامیان و مزدوران روس مواضع خود در سولدار را حفظ کردهاند.
ستاد کل ارتش اوکراین در آخرین به روز رسانی صبحگاهی خود اعلام کرد که نظامیان این کشور در روز گذشته حملاتی را در نزدیکی ۱۳ شهرک در سراسر مناطق شرقی لوهانسک و دونتسک از جمله سولدار دفع کردند.
وزارت دفاع اوکراین نیز در بیانیهای یادآور شد که حمله به سولدار به دنبال تلاشهای ناموفق قبلی برای تصرف آن صورت گرفته که پیش تر منجر به تحمیل خسارات سنگین شده بود.
از سوی دیگر ارتش اوکراین میگوید که نیروهای روسیه روز گذشته بار دیگر زیرساخت های غیرنظامی را در شهرهای خارکیف، خرسون، کراماتورسک و اوچاکیف گلوله باران کردند.
سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو و اتحادیه اروپا روز سهشنبه ۱۰ ژانویه متعهد شدند که حمایت نظامی و تسلیحاتی از کییف برای مقابله با تهاجم نظامی روسیه را بیش از پیش تقویت کنند.
این دو نهاد وعده دادند که کلیه امکانات و تجهیزات نظامی مورد نیاز را در این خصوص در اختیار اوکراین قرار دهند.
در همین راستا، ناتو و اتحادیه اروپا به موجب توافق به دست آمده قرار است هفته آینده در خصوص انواع سلاحهای مورد نیاز برای ارسال به اوکراین با یکدیگر رایزنی کنند.
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو پس از امضای بیانیهای مشترک به همراه روسای نهادهای اتحادیه اروپا گفت: «هفته آینده با اوکراینیها مذاکره میکنیم تا ببینیم چه نوع تسلیحاتی مورد نیاز است و کدامیک از متحدان قادر به تهیه این سلاحها است.»
وی تصریح کرد: «این گفتگوها در چارچوب گروه رامشتاین (گروه تماس دفاع از اوکراین) که توسط ایالات متحده ایجاد شده، انجام خواهد شد.»
به گفته دبیر کل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، نشستی به همین منظور در آلمان تدارک دیده شده که وزیر دفاع اوکراین نیز در آن شرکت خواهد کرد.
استولتنبرگ سپس با اشاره به این که «روسیه تلفات سنگینی متحمل شده اما نباید این کشور و تلاشش برای بسیج نیرو و تجهیزات را دست کم گرفت» تاکید کرد: روسیه هدف خود را تغییر نداده و خود را مهیای ادامه جنگ میکند بنابر این باید برای کمک طولانیمدت به اوکراین آماده بود.»
از سوی دیگر اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا نیز یادآور شد که اوکراین باید تمام تجهیزات نظامی مورد نیاز برای دفاع از خاک خود را دریافت کند.
شارل میشل، رئیس شورای اروپا نیز با اشاره به نخستین کمکهای نظامی اروپا به اوکراین بلافاصله پس از آغاز تهاجم نظامی روسیه تاکید کرد: «حمایت نظامی باید تا زمانی که اطمینان حاصل شود اوکراین می تواند از خود دفاع کند، ادامه یابد.»
دولت اوکراین از متحدان غربی خود تقاضای سلاحهای سنگین به ویژه تانک آلمانی لئوپارد۲ را کرده است؛ از سوی دیگر، فرانسه، آلمان و ایالات متحده به تازگی از ارسال خودروهای زرهی پیشرفته به اوکراین خبر دادهاند.
گفتنی است که از ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا، ۲۱ کشور عضو ناتو هستند و دو کشور فنلاند و سوئد نیز ماه مه گذشته برای پیوستن به این اتحادیه درخواستی مشترک ارائه کردند.
یورو نیوز