
این در حالی است که روز شنبه ۳ آبان بعد از مراجعه خانواده ها به دادسرای شهید بهشتی اردبیل به گفته مسئولین، «بابک نونهال»، قاضی شعبه ۱۰ بازپرسی این دادسرا ۴ روز است که در مرخصی به سر می برد و پس از کش و قوس های فراوان این پاسخ را داده اند که با وجود صدور قرار وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی پرونده بازداشت شده های حامی قاراباغ دست ما نیست. مسئولین دادسرا اظهار داشتهاند که پرونده زیر نظر وزارت اطلاعات در تهران می باشد و فعلا اداره اطلاعات تهران صلاح میداند که آنها باید در بازداشت باشند و تصمیم نهایی را آنها میگیرند.
پیشتر بابک نونهال بازپرس شعبه ۱۰ دادسرای شهید بهشتی با توهین و ناسزا گویی به خانواده فعالین آنها را تهدید کرده بود. در همین راستا چندی پیش خانم «افسانه اکبرزاده» همسر «علی خیرجو» نیز بی دلیل با دستور مستقیم بازپرس نونهال بازداشت شده بود.
پرونده فعالین مدنی آذربایجانی در اردبیل درحالی در بلاتکلیفی است که بیشتر بازداشتی های مربوط به حمایت از آزاد سازی قاراباغ در اکثر شهرهای آذربایجان از جمله تبریز، اورمیه، رشت و تهران با قید وثیقه و تا پایان مراحل دادرسی موقتا آزاد گشته اند.
گفتنی است حامد حیدری باریس، پرویز سیابی گرجان، حسین بالاخانی، سجاد جولانی، محمد جولانی فعالین مدنی آذربایجانی محبوس در زندان مرکزی اردبیل بودند که با قید وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی موقتا آزاد شده اند.