Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ایرانجهان

ترامپ: نمی‌توانیم غنی‌سازی در ایران را بپذیریم؛ «دور ششم مذاکرات یکشنبه در مسقط»

رئیس جمهور ایالات متحده پافشاری ایران بر غنی‌سازی اورانیوم را مهم‌ترین مانع بر سر مذاکرات هسته‌ای خواند و گفت به دنبال توافقی با تهران است تا از «ویرانی و مرگ» اجتناب شود؛ در همین حال وزارت خارجه ایران خبر داد که دور ششم مذاکرات هسته‌ای روز یکشنبه ۲۵ خرداد در مسقط برگزار خواهد شد.

دونالد ترامپ روز دوشنبه ۱۹ مرداد در کاخ سفید به خبرنگاران گفت: «یک دیدار با ایران در روز پنجشنبه داریم و تا پنجشنبه صبر می‌کنیم.»

آقای ترامپ با این حال مشخص نکرد که این دیدار ششمین دور مذاکرات هسته‌ای بین دو کشور است یا خیر.

او در پاسخ به این پرسش که عمده‌ترین مشکل بر سر راه دستیابی به توافق هسته‌ای با ایران چیست گفت: «آنها خواستار چیزهایی هستند که نمی‌توانند انجام دهند… به دنبال غنی‌سازی هستند، ما نمی‌توانیم غنی‌سازی [در ایران] داشته باشیم.»

آقای ترامپ که در «میزگرد سرمایه‌گذاری در آمریکا» سخن می‌گفت تصریح کرد که به دنبال توافقی با ایران است تا از «ویرانی و مرگ» اجتناب شود.

او با اشاره به دشوار بودن مذاکرات با ایران و اینکه ایرانی‌ها مذاکره‌کنندگان خوبی هستند، افزود: «در مذاکرات به آنها این موضوع گفته شده، من هم همین مطلب را گفته‌ام. امیدوارم این مسئله حل شود. شاید هم حل نشود باید ببینیم چه می‌شود».

اظهارات دونالد ترامپ ساعاتی پس از گفت‌وگوی تلفنی او با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، بیان می‌شد و آقای ترامپ گفت که در این تماس از جمله درباره ایران صحبت کرده‌اند.

دفتر نخست وزیر اسرائیل نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که دونالد ترامپ به بنیامین نتانیاهو گفته است دور بعدی مذاکرات تهران و واشینگتن «در آخر هفته» برگزار خواهد شد.

به نوشته این بیانیه، آقای ترامپ همچنین گفت که «ایالات متحده پیشنهاد معقولی به ایران ارائه کرده و انتظار می‌رود که پاسخ آن را در روزهای آینده دریافت کند.»

در همین حال اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، اعلام کرد که دور بعدی مذاکرات هسته‌ای «برای روز یکشنبه آینده در مسقط در حال برنامه‌ریزی است».

او همچنین خبر داد که عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، «چهارشنبه و پنجشنبه این هفته برای شرکت در بیست و دومین نشست مجمع اسلو به نروژ سفر خواهد کرد».

تهران و واشینگتن از ۲۲ فروردین تاکنون پنج دور مذاکرات هسته‌ای برگزار کردند و بنابر گزارش‌ها، موضوع غنی‌سازی به کانون اختلاف در این مذاکرات تبدیل شده است.

دونالد ترامپ و مقام‌های دولت او از جمله مارکو روبیو و استیو ویتکاف، وزیر خارجه و فرستاده ویژه رئیس جمهور، در هفته‌های اخیر بارها تاکید کرده‌اند که توافق احتمالی با ایران شامل غنی‌سازی نخواهد بود.

با این حال علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، ۱۴ خرداد با رد پیشنهاد هسته‌ای اخیر آمریکا تاکید کرد که ایران به غنی‌سازی اورانیوم ادامه می‌دهد.

دهم خرداد وزیر خارجه ایران اعلام کرد که همتای عمانی او در سفری کوتاه به تهران طرح پیشنهادی آمریکا برای توافق هسته‌ای را تحویل داد.

خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران، روز دوشنبه نوشت که ایران طی دو روز آینده به صورت مکتوب و از مجاری دیپلماتیک به پیشنهاد آمریکا پاسخ خواهد داد.

دور ششم مذاکرات هسته‌ای تهران و واشینگتن در حالی برگزار خواهد شد که نشست پنج روزه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز دوشنبه آغاز شد و مدیرکل آژانس هشدار داد که این نهاد تا هنگامی که ایران همکاری نکند و تلاشی برای حل مسائل باقیمانده پادمانی انجام ندهد آژانس قادر نیست تضمین کند برنامه هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است.

رافائل گروسی همچنین در نشست خبری پس از نشست روز اول شورای حکام گفت اطلاعاتی که ایران مدعی شده در مورد برنامه هسته‌ای اسرائیل به دست آورده است، «به نظر می‌رسد» مربوط به مرکز تحقیقات هسته‌ای سورِک باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا