وی در شامگاه یکشنبه ٢۶ دی دلیل این حادثه را نشت گاز از موتورخانه مدرسه عنوان کرد که باعث مسمومیت دانشآموزان و کادر دبیرستان شده است.
به گفته اعتماد اعجازی، ساعت ۱۱:۳۰ دقیقه گزارشی درباره سردرد، ضعف جسمانی، خستگی شدید، حالت تهوع و استفراغ دانش آموزان و معلمان دبیرستان دخترانه فرزانگان اردبیل به مرکز فوریتهای پزشکی اورژانس اردبیل گزارش شد.
پیشتر مسئولان تعداد مصدومان این حادثه را حدود ٣٠ نفر اعلام کرده بودند اما تعدادی از دانشآموزان هم پس از مراجعه به منزل دچار علائم شدند و در نهایت حادثه نشت گاز حدود ۷۰ مصدوم برجای گذاشت.
فرماندار اردبیل گفت: «ابعاد کامل و دقیق حادثه فوق در دبیرستان دخترانه فرزانگان اردبیل توسط متخصصین در دست بررسی است.»
این نخستین بار نیست که دانشآموزان و معلمان به دلیل ضعفهای ایمنی در مدارس دچار آسیب میشوند.
یکی از مهمترین این حاثهها در روز چهارشنبه، ۱۵ آذر ۱۳۹۱ به دلیل نقص در تجهیزات گرمایشی در مدرسه دخترانه روستای شینآباد، از توابع پیرانشهر رخ داد، که در آن ٢٩ دانشآموز دختر دچار سوختگی شدند، دو نفر از آنها بر اثر شدت جراحات وارده جان خود را از دست دادند و انگشتان سه تن دیگر به دلیل شدت سوختگی و عدم قبول پیوند قطع شد.
از گزارشی که شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران از حادثه دبیرستان دخترانه فرزانگان اردبیل منتشر کرده میتوان استنباط کرد نقطهضعفهای ایمنی در شهرها و روستاهای دورافتادهتر جدیتر است و دانشآموزان و معلمان وضعیت نگرانکنندهای دارند.
در گزارش این شورا آمده: «به راستی در مدارس اردبیل چه میگذرد؟ وقتی چنین فجایعی در مرکز یک استان رخ میدهد، مدارس نقاط دورافتاده چه وضعیتی دارند؟»
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران همچنین وزارت آموزش و پرورش را به عدم انجام وظیفه خود که حفظ جان و سلامت دانشآموزان و معلمان است متهم کرد و گفت به جای آن مسئولان به سرکوب دانشآموزان معترض میپردازند.
«بهتر نیست مدیران ادارات و مسئولین وزارت آموزش و پرورش بهجای پیگیری و پروندهسازی امنیتی علیه دانشآموزان و معلمان منتقد و معترض، به وظیفهی اصلی خود که حفاظت و حراست از اماکن و تجهیزات آموزشی کشور است اهتمام بورزند؟»