“اگرچه در آغاز جنگ نیروهای نظامی ارمنستان در قره باغ کوهستانی احساس اعتماد به نفس زیادی داشتند، اما فقط چند روز بعد وحشت کردند، عمدتا به دلیل تهدیدی که از هوا متوجه آنها بود. توپخانه و تانکهای آنها زیر درختان استتار کرده بود، پستهای فرماندهی در ارتفاعات، در سنگرهای بتنی روی تپه ها قرار داشت و سنگرهای دراز و عمیق آنها به سراسر منطقه کشیده شده بود. همه چیز مطابق با سنت های نظامی بود، اما چنین استراتژی معادل خودکشی بود. مواضع ارامنه از هوا به راحتی قابل تشخیص بود و این، برای پهپادها به هدف آسانی تبدیل شد. ارامنه در برابر این حملات ناتوان بودند و مانند مگس کشته شدند.”
لو فیگارو با در نظر گرفتن جنگ قره باغ و استراتژی جنگی ارتش آذربایجان می نویسد که امروز هرکشوری که می خواهد در جنگ پیروز شود باید جنگ های گذشته را کنار بگذارد: “پهپادهای نظامی ۲۰ سال است که مورد استفاده قرار می گیرند، اما برای اولین بار بر کل درگیری در قره باغ کوهستانی تأثیر گذاشتند. قفقاز به عرصه جنگی مدرن تبدیل شد، گویی پیش بینی می کند که چگونه جنگ ها در آینده انجام می شود. به همین دلیل است که تعداد کشورهای جهان که از پهپادها استفاده می کنند در حال افزایش است.”
لو فیگارو یادآور می شود که پهپادها نه تنها وسیله شناسایی و انهدام هستند، بلکه برای کنترل آتش توپخانه، تانک و پیاده نظام نیز مورد استفاده قرار می گیرند. علاوه بر این، پهپادها به پدافند هوایی و ارتباطات دشمن آسیب می رسانند. در حال حاضر بیش از ۴۰ نوع پهپاد جنگی وجود دارد. آنها از پهپادهای ارتش آذربایحجان که موشک یا بمب پرتاب می کنند تا پهپادهای انتحاری که اهداف را هدف قرار می دهند و منهدم می شوند را شامل می شوند. دومی ها عمدتا در اسرائیل تولید می شوند.
این مقاله ابراز نگرانی می کند که به دلیل گسترش سریع پهپادهای جنگی، در آینده ممکن است در بازار سیاه ظاهر شوند و به دست گروه های مسلح غیرقانونی بیفتند.
لو فیگارو خاطرنشان می کند که سالهاست، تولیدکنندگان و صادر کنندگان پهپادها آمریکا، چین و اسرائیل بودند. و می گوید امروز تورکیه به آنها پیوسته است. پس از آنکه واشنگتن از فروش پهپادها به آنکارا خودداری کرد، تورکیه صنعت نظامی خود را توسعه داد و در سال ۲۰۱۴، پهپادهای جنگی بایراکتار تیبی۲ تورکیه اولین پرواز خود را انجام داد. بعداً به عنصر اصلی ناوگان نیروی هوایی تورکیه تبدیل شد. امسال، یک گزینه جدید و قدرتمندتر ظاهر شده است. اکنون گل سرسبد ناوگان پهپادی تورکیه «آکینجی» است. آنها می توانند موشک ها و بمب های هدایت شونده بیشتری حمل کنند.
“ارتش تورکیه توانسته استراتژی نظامی جدید خود را در بسیاری از عملیات های بین المللی تقویت کند. در فوریه و مارس سال گذشته، آنکارا قدرت نظامی خود را در استان ادلب سوریه نشان داد. در آن زمان جنگنده های رژیم اسد در یک حمله هوایی ۳۶ نظامی تورک را کشتند. پاسخ تورکیه به تأخیر نیفتاد. در یک هفته، بیش از ۱۰۰ خودروی نظامی رژیم اسد منهدم و حدود ۳ هزار نظامی آن کشته شدند. این عملیات گسترده مرگبار تنها به دلیل ترکیبی از پهپادها، توپخانه و جنگنده امکان پذیر بود.”