اجتماعیایران

محکومیت قطعی شهرام جزایری به ۷ سال حبس

سخنگوی قوه قضاییه ایران، امروز - سه شنبه - در کنفرانس مطبوعاتی خود از محکومیت قطعی شهرام جزایری به ۷ سال حبس خبر داد.

غلامحسین اسماعیلی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا حکم پرونده شهرام جزایری صادر شده است؟ گفت: در پرونده جدید شهرام جزایری حکم قطعی صادر  و نهایی شده  است و نامبرده به جهت کلاهبرداری به  ۷ سال حبس محکوم و قطعی شده و در حال تحمل حبس است. البته علاوه بر آن محکومیت جزای نقدی هم دارد.

 

او افزود: نامبرده  یک محکومیت ۶ ماه حبس هم دارد ولی به جهت اشد مجازات حکم ۷ سال حبس او قطعی شده است.

خاطر نشان می گردد که مردادماه سال گذشته (97)، خبرگزاریهای ایران مدعی شدند که شهرام جزایری، فرزند امام جمعه اهواز، به هنگام خروج غیر مجاز از کشور (در مرز بازرگان) توسط ماموران گمرک شناسایی و دستگیر شده است.
درباره نحوه دستگیری او در مرداد سال گذشته، رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی اعلام کرده بود که ماموران گمرک به کانتینری مشکوک می‌شوند و پی بازرسی متوجه حضور دو انسان در میان بار کانتینر می‌شوند. این دو نفر ابتدا خود را تبعه افغانستان معرفی می‌کنند و سپس مشخص می‌شود یکی از آنها شهرام جزایری، «بازرگان مشهور ایرانی» است!

همچنین، شهرام جزایری در سال ١٣٨١ در سن ٢٩ سالگی به اتهام یک رشته تخلفات تجاری و مالی بازداشت شد و ۱۱ سال را در زندان گذراند و حدود چهار سال پیش از زندان آزاد شد.

در آن زمان پرونده شهرام جزایری بزرگترین پرونده فساد مالی در جمهوری اسلامی نام گرفته بود که پای تعدادی از شخصیت‌های سرشناس را هم به ماجرا کشانده بود.

رسیدگی به پرونده شهرام جزایری و افراد مرتبط با این پرونده در میان شایعاتی در مورد ارتباط احتمالی او با نهادها و افراد  دیگر سرانجام با صدور حکم ۲۷ سال حبس پایان یافت.

با اعتراض جزایری به این حکم، دیوان عالی کشور این حکم را نقض و آن را برای رسیدگی مجدد به دادگاه دیگری ارجاع کرد.

وی نهایتا به تحمل ١١ سال حبس، پرداخت ٤٨ میلیون دلار غرامت و ٩٧ میلیون دلار جریمه و ١٠ سال محرومیت از دریافت تسهیلات بانکی محکوم شد.

در اواخر سال ١٣٨٥ اعلام شد که شهرام جزایری هنگام انتقال از زندان موفق شد از دست ماموران بگریزد اما چند روز بعد ماموران توانسته‌اند او را در کشور عمان بیابند و به ایران انتقال دهند.

آقای جزایری در مهرماه ۱۳۹۱ آزاد شد. دو سال بعد او برای سخنرانی در همایشی در ارتباط با شرکت جنجالی “پدیده شاندیز” به مشهد سفر کرده بود که در آنجا بازداشت شد که این بار اتهامش “تبانی برای اقدام علیه امنیت عمومی از طریق اخلال در نظم و سلب آسایش عمومی” اعلام شد.

که البته وی چند هفته بعد با قرار کفالت آزاد شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا