محمد جعفر عظمایی، مدیرعامل جدید صنایع مس سونگون در نشست خبری خود، خبر استقلال مس آذربایجان را یک اشتباه لفظی قلمداد کرد و گفت این موضوع اصلا امکانپذیر نیست و نمیشود مس آذربایجان مستقل باشد. چون در این صورت «ملیت شرکت ملی مس چه موضوعیتی دارد؟» لینک ویدئو
عظمایی حتی از عدم حمایت از باشگاه مس سونگون در استان با عواید مس ورزقان پرده برداشت و خبر از تصمیم گیری تهران برای ورزش مس گفت و البته در برابر احداث تعداد زیادی استادیوم جدید و مدرن در کرمان از محل منافع مس سونگون، ادعای تعریض جاده ورزقان به معدن و ورزقان به خواجه را مطرح کرد.
سال گذشته پس از اعلام تشکیل «شرکت مس آذربایجان» و استقلال آن از شرکت مس ایران توسط ابراهیم رئیسی و مسئولان دولت ایران، در خردادماه ۱۴۰۲، الهویردی دهقانی نماینده ورزقان، این ادعاها را رد کرد و گفت: «اعلام استقلال مس آذربایجان، عوامفریبی است.»
معدن مس سونگون ورزقان بزرگترین معدن مس جهان است و ۶۰ درصد مس تولیدی ایران از ذخایر این معدن عظیم آذربایجان تامین می شود. حکومت ایران از تولید شمش مس این معدن در آذربایجان جلوگیری کرده و خاک آن به صورت خام به کرمان منتقل شده و در آنجا به شمش تبدیل می کند و سود حاصل از این معدن عظیم آذربایجان به جیب استانهای فارس نشین مرکز ایران می رود.
در مهرماه ۱۳۹۹ پورمحمدی استاندار سابق آذرربایجانشرقی گفت: «هر روز به میزان ۵۰ میلیارد تومان کنسانتره مس از مسسونگون ورزقان به کرمان میرود اگر همین پول در خود استان بماند اینجا بهشت میشود.»
پیشتر احمد علیرضا بیگی نماینده تبریز هم ضمن اذعان به کارشکنی مسئولان ایران در راه اندازی کارخانه مس در آذربایجان و تاراج معدن مس سونگون آذربایجان گفت: «روزانه یکهزار تن کنسانتره به ارزش ۲ میلیون دلار از مسسونگون ورزقان به خارج از آذربایجان می رود.»