
فرهاد پاک روح، پدر این نوزاد به کمپین #بالامین_آدی گفت: «دخترمان در ۲ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ به دنیا آمد و ما نام آسئنا را برایش انتخاب کردیم که از اسامی تاریخی اسطورهای ترکهاست و در میان ترکها به دختران شجاع و جسور آسئنا میگویند. وقتی برای گرفتن شناسنامه به شعبه ارم اداره ثبت احوال تبریز مراجعه کردم، مسئولان ابتدا گفتند نمیتوانیم این نام را به شکل «آسئنا» ASENA ثبت کنیم، بلکه میتوانیم آن را «آسنا» ASNA بنویسیم، چون سیستم همزه را قبول نمیکند!
گفتم چگونه سیستم «مائده و فائزه» را با همزه قبول میکند، اما اسامی ترکی همزهدار را قبول نمیکند؟ گفتند قانون اینه، بروید شکایت کنید! دو روز بعد که دوباره به همان اداره مراجعه کردم تا شاید از طریق مشورت و مصالحه بتوانم برای کودکم شناسنامه بگیرم، اما در کمال تعجب، مسئولان ثبت احوال تبریز گفتند اصلا برای این نام، بدون همزه هم شناسنامه صادر نمیکنیم، بروید شکایت کنید! در حالی که در گذشته تعدادی از دوستان و آشنایان ما با همین نام برای کودکشان شناسنامه گرفتهاند.
اکنون حدود یک ماه است کودکمان شناسنامه و کد ملی ندارد و با مشکلات زیادی مواجه شدهایم، از دریافت سهمیه شیر خشک محروم شدهایم و مجبوریم شیرخشک را چندین برابر قیمت از بازار آزاد بخریم؛ نمیتوانیم از بیمه خدمات درمانیاش استفاده کنیم و در مراجعه به دکتر، مجبوریم هزینههایش را آزاد حساب کنیم.»
یکی از دلایل اصلی مخالفت اداره ثبت احوال با اسامی انتخابی والدین، غیرشفاف بودن «ماده ۲۰ قانون ثبت احوال» است که موجب میشود مسئولان این اداره از این خلا قانونی سوءاستفاده کنند و با برخوردهای سلیقهای، بسیاری از والدین را از حق انتخاب نام محروم کنند. شما هم به کمپین «من گؤندردیم، سیز ده گؤندرین» بپیوندید؛ و پیشنویس اصلاحیه ماده ۲۰ قانون ثبت احوال به دست نمایندگان شهرتان برسانید و بخواهید این اصلاحیه را در مجلس مطرح کنند تا با اصلاح این قانون، «حق انتخاب نام والدین» تضمین شود و هیچ کودکی به دلیل نامش، بیشناسنامه نماند.
https://shorturl.at/oSAeN
لینک پیشنویس را میتوانید از بیوگرافی اینستاگرام صفحه @dan.magazin هم کپی کنید.