
اسماعیلزهی، جمعه 4 فروردین در خطبه نماز جمعه این هفته شهر زاهدان، از روند انتخابات در ایران انتقاد کرد و گفت، اقدام «شورای نگهبان» در تعیین «افرادی که توانایی مدیریت کشور را ندارند»، منجر به انتخاب رئیسجمهور منتخب مردمی نخواهد شد.
او از سایر انتخابات در جمهوری اسلامی نیز انتقاد کرد و گفت، رد صلاحیت افراد «توانمند» برای انتخابات مجلس و پذیرش «افراد ضعیف»، نمونهای از روند انتصابات در کشور است.
اسماعیلزهی تأکید کرد، انتخاب واقعی آن است که توسط مردم انجام شود و نامزدها بر اساس صلاحیتها و شایستگیهای خود انتخاب شوند.
او با رد معیارهایی مانند دین، مذهب و قومیت در انتخاب افراد گفت، مدیران کشور باید افرادی باشند که توانایی سازندگی و آبادانی کشور را داشته باشند.
امام جمعه مسجد مکی گفت، عملکرد جمهوری اسلامی در طول سالهای گذشته منجر به انتصاب افراد ناشایست در ادارات مختلف شده و معیار برای انتخاب مدیران، روابط نزدیک خانوادگی و فامیلی بوده است.
بحران سیاسی ریشه مشکلات اقتصادی
امام جمعه مسجد مکی در بخش دیگری از اظهارات خود تأکید کرد، ریشه مشکلات اقتصادی در ایران، بحرانهای سیاسی داخلی و خارجی کشور است.
اسماعیلزهی تصریح کرد، تا زمانی که مشکلات سیاسی کشور حل نشود، راهکارهای اقتصادی به هیچجایی نخواهد رسید.
بهنظر میآید این اظهارات اسماعیلزهی پاسخی به پیام نوروزی علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی باشد.
خامنهای به مناسبت آغاز سال 1402 خورشیدی با انتشار پیامی مدعی شد، بزرگترین مشکل این کشور، مسائل اقتصادی و معیشتی است.
اسماعیلزهی با رد این اظهارات گفت، سیاستهای داخلی و خارجی جمهوری اسلامی منجر به ایجاد فشار علیه مردم و شکلگیری مشکلات اقتصادی شده است.
در حالی که خامنهای در اظهاراتی متعدد از عملکرد دولت ابراهیم رئیسی دفاع کرده است، اسماعیلزهی خاطرنشان کرد، فساد اداری در جمهوری اسلامی گریبانگیر زندگی معیشتی مردم شده است.
امام جمعه مسجد مکی زاهدان از سیاستهای خارجی جمهوری اسلامی نیز انتقاد کرد و گفت، این کشور علاوه بر ارتباط با «دنیای گرسنگان» باید با کشورهایی که از لحاظ اقتصادی قویتر هستند، ارتباطات سیاسی و تجاری برقرار کند.
همزمان، وبسایت «حالوش» که اخبار سیستان و بلوچستان را پوشش میدهد، جمعه 4 فروردین از قطعی و اختلال اینترنت در شهر زاهدان خبر داد.
در همین راستا، پخش زنده سخنرانی عبدالحمید اسماعیلزهی در نمازجمعه این هفته نیز پس از چند دقیقه به طور کامل قطع شد.
اعتراضات در ایران پس از قتل مهسا امینی توسط پلیس گشت ارشاد آغاز شد. این اعتراضات از 26 شهریور شکل گرفت و در 164 شهر این کشور به صورت گستردهای ادامه پیدا کرد.
استان سیستان و بلوچستان در مرحله کنونی کانون این اعتراضات سراسری است. هزاران نفر از شهروندان بلوچ در سراسر این استان هر هفته به خیابانها آمده و علیه جمهوری اسلامی شعار میدهند.
العربیه