انتشار تصاویر زنان بیحجاب در برخی مطبوعات و خبرگزاریهای ایران با هشدار هیئت نظارت بر مطبوعات مواجه شد.
هیئت نظارت بر مطبوعات به رسانههای داخل ایران ابلاغ کرد از انتشار تصاویر و مطالب «مغایر با هنجارهای اجتماعی در حوزه حجاب» خودداری کنند.
این ابلاغیه روز دوشنبه هفتم آذر، پس از آن صادر شد که برخی رسانهها به خصوص خبرگزاری دولتی ایرنا تصاویری از زنان و دختران بیحجاب حامی تیم فوتبال در قطر را منتشر کردند.
انتشار این تصاویر در یک خبرگزاری وابسته به دولت در رسانههای اجتماعی نیز با واکنش و انتقاد گروهی از حامیان نظام حکومت ایران مواجه شد.
هیئت نظارت مطبوعات هم در واکنش به این انتقادها، از رسانهها خواست در فعالیتهای خود، «حفظ حرمت حجاب و عفاف» را مدنظر قرار دهند. این هیئت تهدید کرد رسانهها در صورت تخلف از این ابلاغیه، با مجازاتهای ماده ۶۹۸ قانون مجازات اسلامی روبرو خواهند شد. طبق این ماده برای کسانی که به «تشویش اذهان عمومی» اقدام کنند، مجازات حبس از یک ماه تا یک سال یا ۷۴ ضربه شلاق مقرر شده است.
این تهدید در شرایطی علنی میشود که روزنامه جوان، وابسته به سپاه پاسداران، هم پیشتر تصاویر بیحجاب برخی زنان روزنامهنگار و فعال در رسانههای اجتماعی حامی حکومت ایران را منتشر کرده بود.
سیاستهای دوگانه حکومت ایران در برخورد با پدیده پوشش آزاد، سالها است که به رفتار ثابت این نظام تبدیل شده است. مقامهای حکومت ایران در راهپیماییها و تجمعات حکومتی، از زنان «بدحجاب» یا «بیحجاب» بهشدت استقبال میکنند و آن را نشانه محبوبیت و مشروعیت حکومت خود نزد اقشار مختلف مردم جلوه میدهند.
این سیاست در بسیاری از انتخاباتها، نیز اجرا میشود و زنان میتوانند با پوششی بهنسبت آزاد رای بدهند؛ اما همین زنان در صورتی که در سایر ایام سال، با همین پوشش در عرصه عمومی ظاهر شوند، بازداشت و با مجازات مختلفی مواجه میشوند.
زنان ایرانی از سالها پیش با چنین قانون ناعادلانه و تبعیضآمیز و متناقضی به مبارزه برخاستهاند و نمیخواهند هیچ مرجع حقیقی و حقوقی نوع پوشش و دامنه آزادیهای آنها را محدود و تعیین کند. این فریادهای آزادیخواهانه از شهریور ۱۴۰۱ با قتل مهسا امینی در مقر گشت ارشاد تهران، به خیزشی عمومی در ایران تبدیل شد که حالا خواستار گذر از کلیت حکومت ایران و استقرار نظامی دموکرات و آزاد در ایران است.