اقتصادایران

ایران خواستار گسترش روابط اقتصادی با آذربایجان شد

رئیس دفتر رئیس جمهور ایران در تماس تلفنی که با مشاور روابط خارجی ریاست جمهوری آذربایجان داشت خواستار گسترش روابط تهران – باکو بویژه در حوزه اقتصادی شد.

محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهور ایران امروز چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت در گفتگوی تلفنی که با حکمت حاجی اف، مشاور روابط خارجی ریاست جمهوری آذربایجان داشت خواستار گسترش روابط تهران – باکو بویژه در حوزه اقتصادی شد.

به گزارش خبرگزاری آنا، آقای واعظی در این گفتگو با اعلام مراتب قدردانی کشورش از برگزاری به هنگام نشست مجازی سران کشورهای عضو گروه تماس جنبش غیر متعهدها گفت:

«جمهوری آذربایجان به عنوان رئیس جنبش غیر متعهدها نه تنها اجازه نداد بیماری کرونا مانع تشکیل اجلاس شود بلکه با انتخاب موضوع کرونا به عنوان بحث محوری نشست، گام ارزنده‌ای در هماهنگی و مبارزه مشترک کشورها با این بیماری برداشت.»

آقای واعظی همچنین از روند رو به رشد همکاری ها و روابط دو کشور بدون تاثیر پذیری از بیماری کرونا ابراز رضایت کرد و گفت که امیدواریم این روند همچنان با شتاب، بیش از پیش توسعه یابد.

مشاور سیاسی ریاست جمهوری آذربایجان نیز گفت که کشورش برای توسعه همکاری‌های همه جانبه تهران – باکو اهمیت ویژه ای قائل است و «علی اف» به همه مقامهای کشور ابلاغ کرده که بیماری کرونا نباید مانعی در روند رو به رشد همکاری‌های دو کشور ایجاد کند.

این در حالیست که در هفته‌های اخیر ویدیویی منتشر شده بود که نشان می داد کامیون‌ها و تریلی‌های ایران در خاک قره باغ اشغالی در حال انتقال کمک‌های غذایی و بهداشتی به این منطقه از خاک آذربایجان که در حال حاضر تحت اشغال ارمنستان است می باشند.
ویدیو را یک ارمنی که در قره باغ اشغالی ساکن است منتشر کرده و گفته بود با اینکه این تریلی‌ها در حال کمک رسانی به ما هستند اما این کاروان جنایت است. این آوردن مرگ است، ویروس کرونا به اینجا هم آمد و..

این شخص، مقامات رسمی کشور خود را هم متهم کرده که به خاطر منافع شخصی و تجاری خود جان مردم را به خطر می‌اندازند.

در پی این رویداد خلف خلف‌اف، معاون وزیر خارجه جمهوری آذربایجان طی تماس‌های تلفنی با همتای ایرانی خود عباس عراقچی و همچنین جواد جهانگیرزاده سفیر ایران در باکو، نسبت به گزارش‌ها پیرامون ارسال کامیون‌های سوخت و غذا به قره‌باغ اشغالی اظهار نگرانی کرد و اعتراض نمود.

به گزارش سایت رسمی وزارت خارجه آذربایجان، در این گفتگوی تلفنی آقای عراقچی و جهانگیرزاده این موضوع را انکار کرده‌اند.

از سوی دیگر پس از خروج آمریکا از برجام  و اعمال تحریم‌های با «فشار حداکثری» بر علیه جمهوری اسلامی، همچنین شیوع ویروس کرونا وضعیت اقتصادی ایران رو به وخامت گذاشته و مقامات ایران برای خروج از این بحران به گسترش روابط اقتصادی خود با کشورهای همسایه تاکید می‌کنند.

نشریۀ «فارن پالیسی» چاپ آمریکا در مطلبی دربارۀ ایران نوشت: اگر چه این کشور به احتمال زیاد با دومین موج ویرانگر ابتلاء به ویروس کرونا روبرو خواهد شد، اما، حکومت اسلامی ایران به این نتیجه رسیده که توقف فعالیت های اقتصادی به وقوع اعتراض‌ها و فروپاشی نظام منجر خواهد شد.

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا