
این سازمانِ مستقر در نروژ همچنین هشدار داد: «اگر جامعه جهانی نسبت به موج اعدامها واکنش قویتری نشان ندهد، صدها نفر دیگر در ماههای آینده قربانی ماشین اعدام جمهوری اسلامی خواهند شد.»
به گفته این سازمان، آمار ماهانه زندانیان اعدامشده در یک ماه گذشته هم به بیشترین میزان از سال ۲۰۱۵ تاکنون رسیده است.
به گزارش سازمان حقوق بشر ایران، شمار اعدامهای پنج ماه نخست سال ۲۰۲۳ تا پایان ماه مه با ۵۹ درصد افزایش در مقایسه با مدت مشابه پارسال به ۳۰۷ تن رسیده و در این میان بیشترین آمار اعدامشدگان یعنی ۱۸۰ نفر به اتهامهای مرتبط با مواد مخدر مربوط بوده است.
در این گزارش همچنین آمده است که طی یک ماه گذشته دستکم ۱۴۲ نفر در ایران به دار آویخته شدهاند و این آمار، بالاترین آمار ماهانه از سال ۲۰۱۵ تاکنون بوده است.
از مجموع افرادی که در فاصله ۱۱ اردیبهشت تا ۱۱ خرداد ۱۴۰۲ اعدام شدهاند برای نخستین بار در سال جاری میلادی، یک نفر در ملاء عام اعدام شده است. ۷۸ تن یعنی ۵۵ درصد از اعدامشدگان با اتهامات مربوط به «مواد مخدر» به مرگ محکوم شده بودند، همچنین ۳۰ نفر یعنی ۲۱ درصد از اعدامشدگان از شهروندان بلوچ و یک تن زن بوده است.
بر اساس احکام صادرشده از سوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی، در ماه اخیر حکم اعدام دو نفر به اتهام «سبالنبی» در پی «ابراز عقیده در فضای مجازی» و یک نفر به اتهام «زنای محصنه» اجرا شد.
بر اساس قوانین مجازات اسلامی ایران، «سبالنبی» به معنای توهین به مقدسات اسلام، پیامبران، امامان شیعه و دختر پیامبر اسلام است. «زنای محصنه» نیز به رابطه جنسی بین زن و مردی گفته میشود که یکی یا هر دوی آنها ازدواج کرده باشند.
در واکنش به روند رو به افزایش صدور حکم اعدام و اجرای آن در ماههای گذشته شمار زیادی از حقوقدانان، فعالان حقوق بشری و نهادها و سازمانهای بینالمللی درباره ادامه این روند هشدار داده و خواستار توقف آن شدهاند.