جهانسلامتی و زندگی

نور آفتاب ویروس کرونا را به سرعت نابود می‌کند

محققان سازمان امنیت ملی آمریکا دریافتند پرتوهای ماوراء‌بنفش موجود در نور آفتاب توانایی از بین بردن ویروس کرونا را دارد.

به گفته مشاور فنی سازمان امنیت ملی آمریکا، محققان این سازمان دولتی دریافتند پرتوهای ماوراء‌بنفش موجود در نور آفتاب توانایی از بین بردن ویروس کرونا را دارد و این امر امید به کاهش شیوع بیماری را در فصل تابستان افزایش می‌دهد.

پایگاه خبری مدیکال نیوز به نقل از این مقام آمریکایی نوشته است که «مهمترین مشاهدات این متخصصان حاکی از آن است که نور خورشید موجب نابودی ویروس کرونا در سطوح و هوا می‌شود. دما و رطوبت بالا نیز اثر مشابهی بر ویروس دارند و ادامه حیات آن را با دشواری مواجه می‌کنند.»

بنا به این گزارش، بخش عمده این تحقیقات در مرکز ملی تجزیه و تحلیل دفاع زیستی و اقدامات متقابل آمریکا واقع در مریلند انجام گرفته است.

بر اساس این تحقیقات نیمه‌عمر ویروس (یعنی مدت زمان لازم برای کاهش تعداد ویروس‌ها به میزان نصف تعداد اولیه) در دمای ۲۱ تا ۲۴ درجه سانتیگراد و رطوبت ۲۰ درصد در سطوح غیرمتخلخل مانند دستگیره در و فولاد ضدزنگ، معادل ۱۸ ساعت است؛ اما با افزایش رطوبت تا ۸۰ درصد، نیمه عمر آن به ۶ ساعت کاهش می‌یابد و با اضافه شدن نور خورشید به معادله، این زمان به ۲ ساعت تقلیل می‌یابد.

همچنین نیمه عمر ویروس به شکل معلق در هوا در دمای ۲۱ تا ۲۴ درجه سانتیگراد و رطوبت ۲۰ درصد، حدود یک ساعت است که با تابش پرتوهای نور خورشید این زمان به ۱.۵ دقیقه کاهش می‌یابد.

بر اساس این نتایج، در شرایط مشابه آنچه در تابستان ایجاد می‌شود، شدت انتقال این ویروس کاهش خواهد یافت.

البته در حال حاضر این تحقیقات برای بازبینی متخصصان منتشر نشده و به همین علت اظهار نظر تخصصی در مورد متودولوژی و یافته‌های این تحقیقات دشوار است.

از مدت‌ها قبل مشخص شده که نور ماوراء‌بنفش موجب نابودی مواد ژنتیکی و قابلیت تولید مثل ویروس شده و دارای اثر ضدعفونی کنندگی است. اما سوال اصلی اینجاست که شدت و طول موج پرتوهای ماوراء‌بنفش مورد استفاده در آزمایشات چه میزان بوده و آیا این مقادیر با ویژگی‌های نور خورشید در تابستان تا چه حد منطبق است.

ویروس کرونا اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ در ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات‌الریه نام برده می‌شد؛ اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی) شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

مایک پومپئو در تازه‌ترین اظهار‌نظر در این مورد گفت که چین احتمالا در نوامبر (آبان) از موارد ابتلا به ویروس جدید خبر داشت.

او افزوده است که دولت چین «به‌کندی عمل کرده تا جهان، از جمله سازمان جهانی بهداشت، را در جریان قرار دهد».

وزیر خارجه ایالات متحده همچنین خواستار دسترسی به اطلاعات بیشتر از سوی چین شده، به‌ویژه خواستار آن شده تا موارد آزمایشگاهی کروناویروس از کلان‌شهر ووهان، در اختیار آمریکا قرار گیرد.

پکن به‌طور قطع مسئله فقدان شفافیت یا پنهان‌کاری را رد کرده‌است.

«ساوث چاینا مورنینگ پست»، روزنامه معتبر هنگ‌کنگ و از نشریات مشهور در شرق آسیا، اواخر اسفند ماه گزارش داده بود به داده‌ها و اطلاعات دولتی دست یافته که حاکی‌ست نخستین مورد تائیدشده‌ی ابتلا به ویروس کرونای جدید، به احتمال زیاد به ۱۷ نوامبر، ۲۶ آبان باز می‌گردد.

این روزنامه گفته بود مقام‌های چینی توانسته‌اند ۲۶۶ بیمار که در سال پیش مبتلا شده‌اند، را ردیابی کنند.

با این حال خبررسانی دولت مرکزی چین در مورد شیوع ویروس جدید و تا آن زمان مرموز، به دی ماه باز می‌گردد. مقام‌های چین در میانه دی ماه گفته بودند «۵۹ نفر» در شهر ووهان در مرکز چین به این ویروس ناشناخته مبتلا شده‌اند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا نیز در کنفرانس خبری روز چهارشنبه ۲۷ فرودرین در کاخ سفید درباره گزارش‌هایی مبنی بر منشاء ویروس کرونا در یک آزمایشگاه در ووهان چین گفته بود که از این موضوع باخبر است و ابهام در منشاء شیوع کرونا در ووهان چین را به طور دقیق بررسی می کنیم

رئیس جمهوری آمریکا همچنین گفته‌بود که ما به طور دقیق این وضعیت وحشتناک که اتفاق افتاده را بررسی می کنیم.
 پیشتر، ژنرال مارک مایلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا گفته بود، اطلاعات ایالات متحده نشان می‌دهد که به احتمال زیاد ویروس کرونا منشاء طبیعی دارد اما در این باره مطمعن نیست.
شبکه فاکس نیوز نیز روز چهارشنبه نوشت که این ویروس در آزمایشگاهی در شهر ووهان چین، نه به عنوان یک سلاح بلکه به عنوان بخشی از تلاش‌های این کشور در مقابله با بیماری‌های واگیردار در مقایسه با آمریکا تولید شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا