
شاهزاده فیصل بن فرحان، دلیل این امر را «ضرورت رسیدگی به نگرانی کشورهای منطقه از رفتارهای ایران» دانسته است.
وزیر خارجه سعودی در گفتگو با «العربیه» اظهار داشت: «معتقدیم که منطقه شاهد ثبات نخواهد بود مگر اینکه به دغدغههای کشورهای منطقه پرداخته شود و همچنین نگرانیهایشان از اقدامات ایران مخصوصا در زمینه پرونده هستهای که میبینیم غنیسازی به ۶۰ درصد رسیده و نشانههایی از قبل از وجود برنامه هستهای غیر مسالمتآمیز وجود دارد.»
بن فرحان افزود: «راهحلی هم بهتر از حضور خود کشورهای منطقه که به طور مستقیم از این تهدیدها متأثرند، بر سر میز مذاکرات نیست.»
وزیر امور خارجه عربستان سعودی پیش از این در تاریخ ۲۰ بهمن ۱۳۹۹ نیز، از جامعه جهانی خواست که به نقض و تهدیدهای ایران در منطقه پایان دهد.
همچنین بخوانید: عربستان سعودی خواستار پایان دادن به تهدیدهای ایران علیه منطقه است
همچنین بخوانید: عربستان سعودی: ضرورت رایزنی “کامل” با کشورهای حاشیه خلیج در صورت توافق هستهای با ایران
وزیر خارجه عربستان سعودی در حالی است که در هفتههای اخیر گزارشاتی مبنی بر شروع گفتگوها بین این کشور و ایران برای «کاهش تنش در منطقه» منتشر شده و مقامات هر دو کشور نیز آن را تایید کردهاند.
اولین بار فایننشال تایمز به نقل از منابع ناشناس گفته بود اولین دور مذاکرات در تاریخ ۹ آوریل در بغداد بین ایران و عربستان سعودی برگزار شد که شامل مذاکره در مورد حملات شبه نظامیان حوثی مورد حمایت ایران علیه عربستان سعودی بود.
همچنین بخوانید: عربنیوز: یک منبع ارشد سعودی گفتگوهای مخفیانه با ایران در بغداد را تکذیب کرد
همچنین بخوانید: خطییبزاده: ایران از گفتوگو با عربستان سعودی استقبال میکند
خبرگزاری فرانسه در گزارش روز دوشنبه (۳۰ فروردین) گفت، هیئت سعودی توسط خالد بن علی الحمیدان رئیس اطلاعات و طرف ایرانی توسط علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی هدایت شده است.
همچنین بخوانید: خبرگزاری فرانسه: علی شمخانی از طرف ایران با عربستان سعودی در بغداد دیدار کرده است
همچنین بخوانید: رویترز: عربستان سعودی مذاکرات مستقیم با ایران را تایید کرد
همچنین بخوانید: خطیبزاده گفتگو با عربستان برای فروش نفت را تکذیب کرد؛ پیشتر گفتگوها را هم تکذیب کرده بود